Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De metamorfose van aluminium ramen

Wie herinnert zich niet die typische, ijzerkleurige aluminium ramen van vroeger? Die dan bovendien ook nog eens te kampen hadden met een condensatieprobleem... Veel mensen zullen opgelucht zijn om te horen dat aluminium ondertussen een hele metamorfose heeft ondergaan! Zo is het probleem met condensatie volledig van de baan geruimd door het op punt stellen van de thermische isolatie. Bovendien zijn er nu ook veel meer keuzemogelijkheden wat betreft het uitzicht van aluminium ramen. Ramen in aluminium staan dus niet langer gelijk aan saaie ramen!


Aluminium: voor ieder wat wils

Aluminium is een zeer sterk materiaal, waardoor het geschikt is voor ramen van verschillende groottes. Bovendien zijn slanke profielen mogelijk, zelfs voor grote ramen. Je kan aluminium verkrijgen in verschillende kleuren en het is mogelijk om bij eenzelfde raam een verschillende binnen- en buitenkleur te kiezen. Dit maakt van aluminium een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden in de meest uiteenlopende bouwstijlen.

Waarom aluminium ramen een goede keuze zijn

Aluminium ramen bieden verschillende voordelen. Zo zal aluminium niet roesten, kromtrekken of barsten. Daarnaast verkleurt het aluminium niet onder de invloed van zonlicht, dus de kleur zal steeds mooi behouden blijven. In tegenstelling tot sommige andere materialen kan aluminium wel niet geverfd worden. Wie graag af en toe van kleurtje wisselt, kan dus best eventjes nadenken voor de aankoop van ramen in aluminium. 

  • ramen aluminium ramen
  • aluminium ramen
  • ramen in aluminium aluminium
  • ramen aluminium ramen in aluminium
  • onderhoud aluminium ramen ramen aluminium

Op vlak van onderhoud zijn aluminium ramen erg makkelijk. Het volstaat om ze te reinigen met wat water, een zacht reinigingsproduct en een vochtige doek.

De isolatiewaarde van dichtbij bekeken

Hoewel materialen zoals hout of pvc vroeger hogere scores behaalden op vlak van de isolatiewaarde, heeft de technologie niet stilgestaan. Bij het maken van aluminium ramen wordt nu namelijk gebruik gemaakt van zogenaamde thermisch onderbroken profielen, die zorgen voor een hogere isolatiewaarde. Een belangrijke factor bij het bepalen van die isolatiewaarde is de U-waarde van het aluminium. Hoe lager deze U-waarde is, des te beter de isolatiewaarde. Het is dus een goede zaak om steeds even te informeren naar de U-waarde van de aluminium profielen die je graag zou willen aankopen. Een ander voordeel van de thermisch onderbroken profielen betreft het condensatieprobleem. Dankzij deze nieuwe technologie wordt het optreden van condensatie bij aluminium ramen namelijk herleid tot een minimum.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
aluminium ramen
aluminium ramen
aluminium ramen
aluminium ramen
aluminium ramen

Goede bescherming voor een langere levensduur van je aluminium ramen

Natuurlijk moet je ook met enkele dingen rekening houden wanneer je kiest voor ramen in aluminium. Zo moet de stof beschermd worden tegen aantasting door water of metalen, en kan je in een vochtige omgeving contact met cement of pleister ook best vermijden. De combinatie met deze stoffen kan er namelijk voor zorgen dat er witte plekken op het aluminium achterblijven. Ook moet je opletten voor krassen in het aluminium; deze zijn soms moeilijk te verwijderen.


  • aluminium ramen aluminium ramen
  • ramen ramen
  • aluminium aluminium
  • ramen in aluminium ramen in aluminium

Moesten er toch enkele krassen ontstaan, dan kan je steeds de fabrikant verwittigen. Zij hebben meestal speciale producten en verschillende mogelijkheden om het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Eind goed, al goed

Hoewel de kostprijs van aluminium ramen in de iets hogere prijsklasse ligt, krijg je zeker en vast waar voor je geld. Ramen in aluminium zijn makkelijk te onderhouden, hebben een bijzonder lange levensduur en zijn in hun geheel erg duurzaam. Bovendien is aluminium recycleerbaar, wat ervoor zorgt dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu. Wie kiest voor aluminium kiest dus voor een degelijk, eerlijk én makkelijk product. Denk er wel steeds aan om je goed te informeren bij de fabrikant zodat je het maximum uit jouw aluminium ramen kan halen.


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Aluminium ramen , Houten ramen , PVC ramen
aluminium ramen ramen aluminium