Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Altijd zwemplezier met een aquaranda

In zuiderse, warme landen prijkt er in vrijwel elke tuin wel een uitnodigend zwembad. Ook in België zijn woningen met een zwembad geen uitzondering, maar het grootste deel van het jaar zien deze zwembaden er helaas heel wat minder uitnodigend uit. Ofwel sneeuwt het, ofwel regent het, ofwel waait het ongelooflijk hard, en ga zo maar voort: écht zomerweer is in ons land eerder zeldzaam. Op die zeldzame hete dagen is een eigen zwembad natuurlijk wel super fijn, maar geef toe: het zou nóg leuker zijn moest je het hele jaar door van je zwembad kunnen genieten. Wij stellen je dan ook graag voor aan de aquaranda!

De aquaranda: een veranda met een zwembad erin

De naam doet het misschien al vermoeden, maar een aquaranda is als het ware een veranda met daarin een zwembad. Net zoals een gewone veranda kan zo'n aquaranda aan een woning worden vastgebouwd, of ze kan ook volledig vrij in het midden van je tuin staan. Daarenboven kan je kiezen voor verschillende materialen (zoals aluminium, hout of staal) en kan je ook gaan voor de meest uiteenlopende designs. Het enige wat je niet uit het oog mag verliezen is de nood aan deftige ventilatie en vochtregulatie. In een aquaranda zal de lucht immers heel wat vochtiger zijn dan in een gewone veranda, zodat ventilatie een must is om condensatie op het glas te voorkomen.

Een zwembadoverdekking vs. een aquaranda

De grillige, Belgische weersomstandigheden zijn niet echt een pretje voor buitenzwembaden. Daarom zie je vaak dat deze verhuld worden onder een zwembadafdekking, die je over je zwembad kan uitrollen. Deze afdekking dient in feite puur om te voorkomen dat er allerhande vuil in je zwembad valt, en indien ze stevig genoeg is belet ze ook dat kleine kinderen in het zwembad kunnen vallen. Naast deze twee punten hebben een zwembadafdekking en een aquaranda echter niet veel met elkaar gemeen. Zo zal je zwembad met een gewone overdekking 's winters nog steeds ijskoud zijn, terwijl een aquaranda eigenlijk binnenshuis is en dus ook lekker warm wordt. Dankzij een aquaranda kan je dan ook een heel jaar lang zwemplezier beleven.

Ook in de zomer geniet je van je aquaranda

Ondertussen is het waarschijnlijk wel vrij duidelijk dat het slechte weer niet langer een spelbreker hoeft te zijn wanneer het aankomt op zwemplezier. Zowel in de tussenseizoenen als in de winter zal je dankzij een aquaranda namelijk geen last meer hebben van koude temperaturen. En als het 's zomers wel lekker warm wordt? Dan heb je verschillende opties om ook in je aquaranda te genieten van de zonnestraaltjes. Zo kan je kiezen voor een aquaranda met schuiframen of zelfs een dak dat je kan openzetten. Ben je toch bang dat het je iets té warm zal worden? Geen paniek: je kan je aquaranda voorzien van aangepaste zonwering die je bijvoorbeeld op de zuidgerichte ramen kan plaatsen. Op die manier zal je nooit oververhit raken in je aquaranda!

Een aquaranda biedt voor ieder wat wils

Een aquaranda heeft voor iedereen wel wat wils te bieden. Zo kunnen sportievelingen het hele jaar door baantjes trekken zonder kou te lijden, terwijl genieters hun aquaranda kunnen uitbreiden met een jacuzzi of zelfs een sauna. Wie graag nog wat meer in de vakantiesfeer komt kan trouwens ook allerlei weelderige planten huisvesten in zijn aquaranda, om zo het tropische sfeertje compleet te maken. Daarenboven heeft een aquaranda ook voor de feestbeesten wat te bieden: wat dacht je bijvoorbeeld van zwoele poolparty's op minder warme zomerdagen, of zelfs in de winter? Haal die cocktails al maar boven, want met een aquaranda is het het hele jaar door feest!

Een heel jaar door zwemgenot dankzij een aquaranda

Zo zie je maar; dankzij een aquaranda hoeft zwemplezier niet langer beperkt te blijven tot de heetste dagen van het jaar! Daarenboven hoef je niet te vrezen dat je aquaranda niet bij de stijl van je woonst zou passen. Je vindt aquaranda's namelijk in alle mogelijke stijlen, zodat deze perfect kunnen worden aangepast aan jouw huis en jouw persoonlijke smaak. Om 's zomers met volle teugen van je aquaranda te genieten kan je trouwens kiezen voor eentje met een open dak of schuiframen, en om oververhitting te voorkomen bestaat er eveneens aangepaste zonwering voor aquaranda's. Ben je ten slotte een echte wellnessfanaat? Dan kan je jouw aquaranda ook uitbreiden met een jacuzzi of sauna. Veel plezier!


aquaranda zwembad veranda