Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Baden in luxe in het bad van je dromen

Baden bestaan al eeuwenlang; denk maar aan de Romeinen die een lekker warm bad wel wisten te appreciëren. Het alom gekende traditionele teiltje uit grootmoeders tijd was dan weer een ander paar mouwen, maar dit is gelukkig terug vervangen door meer comfortabele modellen. In ieder geval: het begrip "bad" heeft doorheen de eeuwen een ware make-over ondergaan en dat niet alleen op gebied van vormgeving. De eigenlijke wasfunctie waarmee een bad lange tijd geassocieerd werd, wordt momenteel immers meer en meer aan de douche gekoppeld. Het nemen van een lekker lang bad is daarentegen eerder een vorm van ontspanning geworden in onze wereld vol haast en stress.


Soorten baden, van rond tot zeshoekig

Baden zijn verkrijgbaar in allerlei maten en vormen. Hoewel het traditionele ligbad voor één persoon nog steeds een absolute topper is zijn ook de ovale, ronde, recht- of zelfs zeshoekige baden erg in trek. Bij het kiezen van een badkuip zal echter niet jouw persoonlijke smaak maar wel de beschikbare ruimte een primaire factor zijn. Baden (ingebouwd of niet) nemen nu eenmaal altijd redelijk wat plaats in beslag. Een bad met grote afmetingen mag dan wel gezellig zijn, toch zullen zulke baden eerder een verstikkend gevoel geven in piepkleine ruimtes. Bovendien verbruikt een groot bad meer water en voorzie je dan ook best een extra douche voor je dagelijkse wasbeurt.

Kleine badkamers hoeven echter niet te treuren, want ook voor hen zijn er heel wat gepaste oplossingen. Denk maar aan zitbaden, baden met een ingebouwde douche, hoekbaden, enzovoort.

  • baden bad
  • groot bad baden

Welke kleur kies jij voor je bad?

Een bad is niet langer saai en standaard. Het is daarentegen een echt gadget geworden waarop je je creativiteit volop kan loslaten. Zo bestaan baden niet alleen in verschillende vormen, maar zijn ze ook verkrijgbaar in heel wat verschillende kleurtjes. Ondanks het ruime aanbod aan kleuren blijft wit echter wel een 'levenslange' kleur. De pastelkleurtjes daarentegen zijn momenteel erg hip, maar denk er bij je keuze wel aan dat een bad toch liefst enkele decennia moet meegaan. Het is dan ook niet zo vanzelfsprekend om je bad gewoon even te vervangen indien je de kleur beu bent. Dit geldt eveneens wanneer je de kleur van je bad wilt afstemmen op de andere kleuren van je badkamer. Zo is het geen enkel probleem om de muren van een nieuw kleurtje te voorzien, maar de kleur van je bad vervangen is daarentegen nét iets moeilijker.


  • bad bad
  • baden baden
  • groot bad groot bad
  • soorten baden soorten baden
  • douche douche

Het juiste materiaal voor het bad van je dromen

De meeste baden worden vervaardigd uit acryl en geëmailleerd plaatstaal, maar trendy nieuwkomers zoals bijvoorbeeld pvc, hout en natuursteen eisen ook stilaan hun plaatsje op op de markt. Weet je nog niet goed welk materiaal te kiezen voor je toekomstige bad, dan zijn dit alvast een aantal punten waarmee je rekening moet houden: de onderhoudsvriendelijkheid, de thermische isolatie van het materiaal (waardoor het water langer warm kan blijven), de krasvastheid, de duurzaamheid, en ga zo maar voort. De fabrikant van je keuze kan je zeker helpen om te bepalen welk materiaal de beste keuze is voor jou!

Extraatjes om je bad mee uit te rusten

Naast de algemene vormgeving gaat de aandacht van de fabrikant steeds meer uit naar het gebruiksgemak van een bad.


Om ervoor te zorgen dat je je optimaal kan ontspannen werden er namelijk een aantal hulpmiddeltjes ontwikkeld die ervoor zorgen dat jouw bad perfect is afgestemd op de vorm van je lichaam. Losse of geïntegreerde hoofd-, rug- en beensteunen en armleuningen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je hele lichaam in het warme water rust, zonder dat je moeite moet doen om niet kopje onder te gaan. Daarnaast kan eender welk bad uitgerust worden met veiligheidsmaatregelen zoals handvaten of antisliplagen om te voorkomen dat je uitglijdt bij het in- of uitstappen.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
bad
bad
bad
bad
bad

Laat je masseren... Door je bad

Massagesystemen behoren dan weer tot de meer luxueuze extraatjes. De masserende werking van een bad kan op twee manieren gebeuren: via het spasysteem of via het hydrosysteem. Bij het spasysteem wordt warme lucht door gaatjes in de bodem en de wanden van het bad gestuwd. Hierdoor zal het water gaan borrelen, wat een algemeen masserende werking tot gevolg heeft. Bij het hydrosysteem wordt het badwater telkens opnieuw via jets in het bad gestuwd, waardoor een intensere masserende werking bekomen wordt. Deze methode is dan ook ideaal voor personen met gewrichts- en spierpijnen. Wie tot in de puntjes wil ontspannen in z'n bad kan ook kiezen voor een combinatie van beide systemen, en een uitbreiding met geur- en kleurtherapie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Vergeet wel niet dat een massagebad altijd goed onderhouden moet worden om kalk- en bacterievorming in de leidingen te voorkomen.

Creëer echte kunstwerkjes met een bad

Het hedendaagse bad is niet meer wat het geweest is. Zo is de oorspronkelijke wasfunctie eerder veranderd in een ontspanningsfunctie en is ook de vormgeving aan heel wat transformaties onderhevig geweest. Ronde baden, rechthoekige baden, zeshoekige baden: je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Bovendien zijn er ook heel wat kleuren én extraatjes op de markt waarmee je jouw bad helemaal kan aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Ingebouwd of vrijstaand, tegen een muur of net in het midden van je badkamer: laat je creativiteit de vrije loop en maak van jouw badkamer een heus kunstwerkje dankzij je bad!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Bad , Badkamermeubel , Douche , Kleine badkamer inrichten
bad baden groot bad