Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De badkamer als oase van rust

Het belangrijkste plekje in een woning? De ene zal vol overgave "de keuken!" antwoorden, terwijl de andere dan weer zal pleiten voor de woonkamer. Naast deze twee zal ongetwijfeld ook de badkamer een grote kanshebber zijn. Voor je dagelijkse wasbeurt in de ochtend, om 's avonds snel je tanden te poetsen, om in een heerlijk warm bad even te ontsnappen aan de alledaagse drukte of net om je vliegensvlug op te frissen onder de douche: als je erover nadenkt, brengen we inderdaad toch wel heel wat tijd door in de badkamer! Reden te meer dus om je badkamer praktisch en smaakvol in te richten, zodat je helemaal tot rust kan komen in dit kamertje.


De inrichting van je badkamer

Net zoals de rest van je woning is het ook belangrijk om in de badkamer voldoende aandacht te besteden aan de inrichting. Iets wat je hier zeker niet mag vergeten is bijvoorbeeld een praktisch badkamermeubel. De badkamer herbergt immers tal van potjes, tubes, handdoeken enzovoort, waardoor degelijke opbergruimte echt wel noodzakelijk is. Daarnaast kan zelfs de kleinste badkamer een (praktisch ingedeelde) oase van rust worden, als je maar rekening houdt met een aantal handige tips. Het gebruik van grote spiegels en grote tegels, een open vloer, niet te veel drukke motiefjes... Een badkamer hoeft helemaal niet groot te zijn om mooi en functioneel te zijn!

Je badkamer uitrusten met een bad of douche

Al in zijn beginjaren beschikte bijna elke badkamer over een bad (vandaar uiteraard ook de naam van deze ruimte), al was het maar in de vorm van het traditionele teiltje uit grootmoeders tijd.

  • bad badkamer
  • douche bad
  • inrichting badkamer douche
  • badkamer inrichting inrichting badkamer
  • badkamermeubel badkamer inrichting

Doorheen de jaren kende het bad heel wat transformaties, en vandaag de dag kan dit voorwerp je badkamer omvormen tot een echte wellness. Daarnaast is ook de douche een steeds populairder wordend element in de badkamer. Om in elke badkamer een plekje te vinden zijn er trouwens tal van verschillende soorten douches op de markt, zoals de moderne inloopdouche of een douchecabine.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
badkamer
badkamer
badkamer
badkamer
badkamer

De badkamer van je dromen realiseren

Naast een bad en een douche zijn er natuurlijk ook nog wat andere essentials die je in zowat elke badkamer terugvindt. Denk hierbij aan een wastafel, bijhorende kranen en eventueel ook nog een toilet. Elk van deze elementen vind je in tal van uitvoeringen, waardoor kiezen er niet altijd gemakkelijker op wordt. Gelukkig kan je steeds terecht op Hetportaal.be! Hieronder vind je namelijk verschillende artikels waar we telkens dieper ingaan op een aspect van de badkamer. Bovendien kan je makkelijk doorklikken naar leveranciers bij jou in de buurt, om zo de badkamer van je dromen te kunnen realiseren!
badkamer bad douche