Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Een badkamermeubel voor elke badkamer

De badkamer is hét walhalla voor allerlei potjes, tubes, haarbenodigdheden, badlinnen, de meest uiteenlopende apparaten, ... Kortom: allerhande prullaria die ergens een plaatsje moeten krijgen, maar wel liefst uit het zicht. Opbergruimte is in een badkamer dan ook zeker even belangrijk als in de keuken. Het enige verschil is dat een badkamermeubel eerder wat discreter moet zijn en dus niet alle aandacht naar zich toe moet trekken.


Ben jij nog op zoek naar de ideale badkamermeubelen voor jouw badkamer? Dan kan je alvast wat inspiratie opdoen in dit artikel!

De eisen waaraan een badkamermeubel moet voldoen

Compactheid en functionaliteit zijn twee belangrijke punten bij het kiezen van het juiste badkamermeubel. Zo mag het geen zee van plaats innemen maar moet het toch ruim genoeg zijn om al je spulletjes in op te bergen. Daarom zijn er heel wat mogelijkheden wat betreft de indeling van een badkamermeubel: kastjes en lades met een specifieke onderverdeling (om bijvoorbeeld alle tubes en potjes gescheiden te houden), open of gesloten boven- en onderkasten, kastjes met een spiegel erin, ingebouwde verlichting of stopcontacten, extra rekjes om juwelen aan te hangen, zelfs een badkamermeubel met ingebouwde wasmand is mogelijk voor wie dat wil.

 • badkamermeubel badkamermeubel
 • badkamermeubelen badkamermeubelen
 • badkamermeubel op maat badkamermeubel op maat
 • badkamer badkamer
 • opbergruimte opbergruimte
 • opbergruimte badkamer opbergruimte badkamer
 • badkamermeubel badkamermeubel

Het materiaal voor je badkamermeubel

Een badkamermeubel kan uit de meest uiteenlopende materialen bestaan, op voorwaarde dat ze voldoende waterbestendig zijn én ook makkelijk onderhouden kunnen worden. Zo zijn hout, mdf en kunststof echte toppers maar vinden ook glas en metaal steeds vaker hun weg naar de badkamer. Indien je kiest voor een onderbouwwastafel met een toplaag in kunststof, mdf of hout dan moet de wastafel wel altijd uitgerust worden met een waterbestendig bovenblad (in natuursteen, composiet of volkunststof), aangezien de zijnaden van deze materialen niet bestand zijn tegen langdurig contact met water. Bij een badkamermeubel met opbouw- of inbouwwastafel is dit geen probleem. De bovenzijde wordt hier immers steevast met een waterdichte laag afgewerkt, en afgezien van enkele waterspatten zullen er toch nooit heuse waterplassen op het blad zijn. Let dus vooral op dat het gekozen materiaal vochtbestendig is en denk eraan dat niet alleen water, maar ook waterdamp nefast kan zijn voor je badkamermeubel!


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
badkamermeubel
badkamermeubel
badkamermeubel
badkamermeubel
badkamermeubel

Welk type badkamermeubel kies je?

Voor de plaatsingswijze van je badkamermeubel kan je kiezen voor een exemplaar op wieltjes of voor een wand- of vloermodel. Natuurlijk is dit volledig afhankelijk van jouw persoonlijke smaak, maar toch zijn het vooral de wandmodellen die erg populair blijken te zijn. Bij dit type badkamermeubelen is het namelijk super eenvoudig om de vloer schoon te houden (je kan er immers makkelijk onder met je stofzuiger of dweil) en bovendien zullen ze niet nat worden als iemand per ongeluk eens vergeet om de kraan van het bad op tijd dicht te draaien (met een overlopend bad tot gevolg). Veel fabrikanten bieden trouwens modulaire badkamermeubelen aan die bestaan uit diverse losse units. Op die manier kan je je badkamer helemaal indelen zoals jij dat wilt, in de stijl die jij kiest.


 • badkamermeubelen badkamermeubel
 • badkamermeubel op maat badkamermeubelen
 • badkamer badkamermeubel op maat
 • opbergruimte badkamer
 • opbergruimte badkamer opbergruimte

Wie niet zo houdt van puzzelen kan natuurlijk ook steeds kiezen voor een kant-en-klaar badkamermeubel met alles erop en eraan.

Badkamermeubelen in soorten en maten

Zoals je kan lezen bestaan badkamermeubelen in allerlei uitvoeringen, gaande van de klassieke witte mdf badkamerkast tot ware designstukken. Voor iedere badkamerstijl is er dan ook wel een gepast badkamermeubel te verkrijgen. Vind je toch niet echt iets naar je zin, dan is er trouwens nog steeds de mogelijkheid om een badkamermeubel op maat te laten maken. Belangrijk is in ieder geval dat je badkamermeubel een mooi, passend geheel vormt met de rest van de inrichting, terwijl ook compactheid en functionaliteit sterke punten zijn. Vergeet bovendien niet dat een badkamermeubel jarenlang moet meegaan en dat je dus best geen té trendgevoelig exemplaar kiest. Het is immers niet de bedoeling dat je na enkele jaren al uitgekeken bent op je badkamermeubelen!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Bad , Badkamermeubel , Douche , Kleine badkamer inrichten
badkamermeubel badkamermeubelen badkamermeubel op maat