Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 

Centrale verwarming De Bruyn nv

De Bruyn nv is ontstaan door de samenwerking van de broers Juul en Herman De Bruyn. Ze verlieten op oudjaar 1964 hun job en startten in 1965 een eigen zaak in de kelder van de woonst van Juul in Hoekheide te Ramsel. Eerst werd er een werkplaats gebouwd in beton dat later nog eens verdubbeld werd voor magazijn. In 1972 werd Pvba Gebroeders DE BRUYN opgericht en in 1989 veranderde dit in BVBA. Het personeel nam toe tot 10 werknemers en meer. Hoofdactiviteit is steeds installatie van centrale verwarming geweest.


De hoofdactiviteit van De Bruyn in Herselt is de installatie van centrale verwarming. Hiervoor ontwikkelden we een eigen verwarmingsketel.
 

Een verwarmingsketel

Na een periode werd de productie opgestart voor mantels voor de verwarmingsketel. Dit groeide uit tot het fabriceren van een eigen verwarmingsketel in plaatstaal met een watervoorraad waarin een tapspiraal werd ingebouwd voor de productie van warm water.

De oliecrisis in de jaren '80 had als gevolg dat er een nieuwe verwarmingsketel ontworpen werd, nu alom bekend als "SPAARKETEL". Het concept van het eerste ontwerp werd behouden maar er ging meer aandacht naar isolatie en levensduur zonder afbreuk te doen aan het comfort. Tot op heden is deze verwarmingsketel nog steeds actueel en zijn ze "CE" en "OPTIMAZ" gekeurd mede door de nauwe samenwerking met RIELLO. Ook kunnen ze toegepast worden voor zowel olie als gas.

Nog steeds probeert De Bruyn nv de nieuwe trends inzake centrale verwarming te volgen. Door de opkomst van de condensatietechnologie is het ontwerp van een verwarmingsketel met rookgaskoeler in ontwikkeling.


Vernieuwing

Ondertussen is De Bruyn een heus familiebedrijf geworden en zijn de zonen van Juul en Herman mee in het voetspoor getreden. Samen richtten ze in 1995 "DE BRUYN NV" op. Meer dan 40 jaar ervaring staat garant voor een uitstekende service in de regio Herselt - Aarschot – Westerlo. Ons team staat steeds klaar om u verder te helpen!


verwarmingsketel centrale verwarming verwarming