Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 

Uw partner in bio-ecologisch wonen

Gezond en ecologisch leven beperkt zich al lang niet meer tot onze voeding. Meer en meer streven wij ook in ons wonen naar duurzaamheid, ecologische materialen en evenwicht met de omgeving. Je bent op zoek naar bouwmaterialen, hout, pleisters, isolatie, ... De binneninrichting van je huis is toe aan een opknapbeurt en je kijkt uit naar verf of planken vloeren, of je bent van plan om eindelijk een degelijke isolatie aan te brengen.


Maar je houdt ook rekening met de effecten op je gezondheid en bovendien heb je ook oog voor het milieu: zo min mogelijk energie verspillen bij de productie van materialen, herwinbare grondstoffen gebruiken en voorkeur geven aan materialen die ook na afbraak het milieu minimaal belasten.

Dé oplossing: Ecomat

Om hieraan tegemoet te komen werd Ecomat opgericht. In deze mens- en milieuvriendelijke onderneming wordt gestalte gegeven aan het geloof in de waarde van een meer natuurlijke levenswijze. Ecomat werd opgericht in 1989 door Ward Lootvoet, een pionier in Vlaanderen wat betreft gezond wonen en bouwen. Inmiddels is het bedrijf verder gegroeid, zijn de pioniers wat meer naar de achtergrond verschoven en heeft Rudi Ghelen de leiding. Ecomat is een leidinggevende bouwhandel geworden waar je het hele gamma bio-ecologische bouwmaterialen kunt vinden.

 
Ecomat in Genk is een leidinggevende bouwhandel geworden waar je het hele gamma bio-ecologische bouwmaterialen kunt vinden.

Laten we eerlijk zijn: bio-ecologische materialen moet je voelen, zien en ruiken. Kom daarom eens langs bij bouwhandel Ecomat in Genk.
 

Uitgebreid gamma bio-ecologische bouwmaterialen

Wij zijn erin geslaagd voor u een compleet gamma natuurlijke materialen voor nieuwbouw, verbouwing en decoratie samen te stellen. Effectieve producten, aangenaam om mee te werken, te ruiken, te voelen,.... De materialen en de technieken om ze te verwerken sluiten nauw aan bij oude, overgeleverde kennis, verbeterd met moderne technologieën en productiemethoden.

De meeste van deze bio-ecologische bouwmaterialen kan je toegepast bekijken en betasten in ons bedrijfsgebouw te Genk of Zoersel. Zowel binnen als buiten werden diverse materialen toegepast die wij verkopen: binnen- en buitenbekleding, isolatie, vloeren, enz. Laten we eerlijk zijn: bio-ecologische materialen moet je voelen, zien en ruiken. Om voor ieders situatie en noden een gepaste oplossing te vinden is deze website al een aanzet, maar je kan ook bij ons terecht voor deskundig advies. Kom gerust eens langs, wij staan steeds voor u klaar.


Wij wensen u veel voldoening bij het gebruik van onze bio-ecologische materialen en wijzen erop dat u steeds beroep kunt doen op onze uitgebreide en klantvriendelijke service.

bouwmaterialen bio-ecologische bouwmaterialen isolatie