Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Vandersanden Steenfabrieken nv

Riemsterweg 300, 3740 Bilzen
089/51 01 74
089/49 28 45
 

Natuurlijke gevelstenen voor elk project

Vandersanden creëert natuurlijke kwaliteitsgevelstenen met een performant productie-apparaat. Vandersanden is met 5 fabrieken (3 in BE en 2 in NL), het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa.


Veelzijdigheid in kleuren is onze troef

Je eigen huis bouwen is de realisatie van je eigen, persoonlijke levenssfeer. Je streeft naar comfort, warmte, veiligheid en privacy. Je wil een duurzaam huis bouwen met kwaliteitsvolle materialen, maar je wil evenzeer een mooie woning bouwen die je persoonlijke smaak en levensstijl tot uitdrukking brengt. Voor de gevelbekleding is baksteen dan dé logische keuze. Bakstenen zijn 100% natuurproducten en verkrijgbaar in een enorme diversiteit aan kleuren, texturen en formaten. Laat je inspireren door de brede waaier aan kleuren en de verscheidenheid in baksteenstijlen.

 
Bakstenen zijn 100% natuurproducten en verkrijgbaar in een enorme diversiteit aan kleuren, texturen en formaten.

Zoeken op kleur, stijlreeks of naam? Met onze productselector vindt u gemakkelijk en snel de gevelsteen die u zoekt.

Inspiratie

In onze fotogalerij vindt u woningen en projecten gebouwd met Vandersanden gevelstenen. Maak uw selectie en laat u inspireren. U kan de referentiefoto's ook op schermgrootte bekijken.


De juiste gevelsteen kiezen voor uw project is erg belangrijk.
 

Toonzalen

De juiste gevelsteen kiezen voor uw project is erg belangrijk. Immers, de gevel bepaalt in grote mate het uitzicht van de woning. Breng daarom een bezoekje aan één van de showrooms van Vandersanden. Ontdek er een mooi overzicht van het uitgebreide gamma aan kleuren en texturen. Bekijken, vergelijken, voelen, het kan er allemaal. U krijgt vakkundig advies, informatie omtrent voegeffecten, lijsten van referentieadressen, richtprijzen, steenstalen en bovenal...inspiratie. Kijk hier voor onze contactgegevens.


Zero

Met voegloos metselwerk realiseert u een strakke en pure gevel en komt de ruwe en natuurlijke charme van baksteen helemaal tot zijn recht. Met de Zero kan voegloos metselwerk bekomen worden zonder te raken aan de basisregels van traditioneel metselwerk. Voor meer informatie: www.zerobrick.be.

E-Brick/E-Board

Kiest u voor E-Brick of E-Board van Vandersanden? Dan isoleert én werkt u uw buitenmuren in één handeling af. Zo wordt uw woning energiezuiniger en geniet u meteen van een prachtige, nieuwe gevel in baksteen.

 
Met de Zero kan voegloos metselwerk bekomen worden zonder te raken aan de basisregels van traditioneel metselwerk.

We creëerden 2 varianten van dit systeem, elk aangepast aan uw behoefte en budget.

E-Brick: De kant-en klare variant, geplaatst door een vakman.

E-Brick bestaat uit isolatiepanelen die bestaan uit een hoogperformant isolatieschuim dat kant-en-klaar afgewerkt is met gevelsteenstrips van Vandersanden. Dat zijn bakstenen van slechts 2 cm dik, maar verder identiek aan de vertrouwde kwaliteitsbakstenen van Vandersanden. Deze totaaloplossing wordt ook nog eens voor u geplaatst door een ervaren, door Vandersanden opgeleide vakman. Kwaliteit gegarandeerd.


E-Brick bestaat uit isolatiepanelen die bestaan uit een hoogperformant isolatieschuim dat kant-en-klaar afgewerkt is met gevelsteenstrips van Vandersanden. Dat zijn bakstenen van slechts 2 cm dik.
 

E-Board: Ideaal voor zowel aannemer als doe-het-zelver

U steekt graag zelf de handen uit de mouwen? Of u werkt het liefst met uw eigen, vertrouwde aannemer? Dan is E-Board iets voor u. Met dit handig pakket kunt u uw gevel isoleren en meteen ook afwerken. Resultaat: een comfortabele woning en een gloednieuwe gevel in baksteen. De basis van deze doe-het-zelfkit is een hoogperformante isolatieplaat die gecombineerd wordt met gevelsteenstrips. De steenstrips, de isolatieplaten, de lijm en de schroeven worden echter als losse onderdelen geleverd op uw werf.

Voor meer info: www.e-brick.be of www.e-board.be.


Ecologisch en duurzaam ondernemen

Vandersanden streeft continu verbetering en preventie van energieverbruik na. Zo zijn in Lanklaar en Spouwen 2 nieuwe WKK- centrales in gebruik genomen, waarbij een deel van de benodigde elektriciteit zelf wordt opgewekt met behulp van een milieuvriendelijke gasmotor. Alle afvalwarmte wordt benut voor het drogen van de stenen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van milieubewuste en energiebesparende maatregelen binnen Vandersanden. Bekijk hier ons volledig milieubeleid.


HUWA kleiklinkers: kwaliteit en creativiteit rondom uw woning

De tuin is tegenwoordig steeds meer het verlengstuk van het huis. Kleiklinkers leveren een belangrijke bijdrage aan de sfeer die rondom het huis gecreëerd wordt. De grote diversiteit aan kleuren biedt een ongekend aantal mogelijkheden om de tuin helemaal naar eigen smaak in te richten. HUWA kleiklinkers van Vandersanden zijn door en door gekleurd en de duurzaamheid is hoog. Door het grote aanbod is altijd een passende kleur of combinatie te vinden.

De website van Vandersanden Group laat u het complete assortiment kleiklinkers zien. Deze kan u op kleur, structuur of op formaat sorteren. Aan de hand van referenties kan u inspiratie opdoen op gebied van legverbanden, kleuren en kleurcombinaties.

Huwa kleiklinkers van Vandersanden Group

 
Kleiklinkers leveren een belangrijke bijdrage aan de sfeer die rondom het huis gecreŽerd wordt.

baksteen kleiklinkers gevelstenen