Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 

Uniek showroomconcept

Het kiezen van de juiste ruwbouwmaterialen, zoals kleidakpannen, gevelstenen of kleiklinkers, is niet vanzelfsprekend. Nochtans is het even belangrijk als de interieurafwerking.


De ruwbouw is immers het dragende skelet én uithangbord van uw woning. Kwaliteit, esthetiek, prijs én comfort spelen een zeer belangrijke rol. Welke kleidakpannen passen bij welke gevelstenen? Welke kleiklinkers voor mijn type woning? Bouwen of verbouwen is keuzes maken. En dat doet u best bij de toonaangevende fabrikant van keramische ruwbouwmaterialen.

Nieuw showroomconcept

Om op al uw vragen een duidelijk en gefundeerd antwoord te geven, bedacht Wienerberger, gekend van de merken Desimpel, Koramic, Porotherm en Terca, een uniek showroomconcept.

 
Het kiezen van de juiste ruwbouwmaterialen, zoals kleidakpannen, gevelstenen of kleiklinkers, is niet vanzelfsprekend.

  • kies uit meer dan 600 gevelstenen, kleidakpannen en kleiklinkers voorgesteld in echte plaatsingssituaties.
  • leer over constructie, bouwen en esthetische oplossingen. 
  • stel via ‘Combinators’ zelf de juiste combinaties van gevelstenen, voegen en kleidakpannen samen. 
  • neem uw favoriete stalen mee uit onze stalenafdeling. 
  • krijg een vakkundig antwoord op al uw ruwbouwvragen.

Met merken zoals Desimpel, Koramic, Porotherm en Terca heeft Wienerberger maar liefst 600 verschillende gevelstenen, snelbouwstenen, kleidakpannen en kleiklinkers.
 

1. Kiezen - Meer dan 600 mogelijkheden

Met merken zoals Desimpel, Koramic, Porotherm en Terca heeft Wienerberger maar liefst 600 verschillende gevelstenen, snelbouwstenen, kleidakpannen en kleiklinkers. Een enorme keuze die op een overzichtelijke manier wordt voorgesteld. Maak er kennis met het volledige gamma, uiteraard in alle formaten en varianten. Maak er kennis met ons volledige gamma:


Terca Porotherm snelbouwstenen: keramische snelbouwstenen die de volledige bouwconstructie dragen en die via hun thermische en akoestische eigenschappen, een enorme impact op uw woon- en leefcomfort hebben.
 

Gevelstenen van Desimpel en Terca: wie authenticiteit nastreeft gaat voor het rustieke uitzicht van de handvormstenen. Vormbakstenen hebben dan weer een meer afgelijnde vorm. Zoek je eerder naar een strakke architectuur? Dan zijn de strengpersstenen de beste keuze.

Terca Porotherm snelbouwstenen: keramische snelbouwstenen die de volledige bouwconstructie dragen en die via hun thermische en akoestische eigenschappen, een enorme impact op uw woon- en leefcomfort hebben.


Terca kleiklinkers: deze esthetische kleiklinkers met een volstrekt natuurlijke look zijn tevens duurzaam, kleurvast en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Kleidakpannen van Koramic: natuurlijke kleidakpannen in verschillende vormen en groottes. Ze zijn vorstbestendig, duurzaam en kleurvast.

2. Leren

Ontdek de 'Walk of Building'. Wie zich wil verdiepen in constructie, bouwen en esthetische oplossingen, wordt met de 'Walk of Building' op zijn wenken bediend. Displays met grotere ruwbouwdelen tonen er de producten in geplaatste toestand. De modellen belichten de techniciteit op het vlak van metseltechnieken, dakconstructies en isolatie. De speciale 'Innovation Wall' besteedt bijzondere aandacht aan gevelbekledingen en recente innovaties.


3. Combineren

Combinators zorgen voor de juiste totaalindruk 'Combinators' zijn displays waar u diverse ruwbouwelementen in plaatst: gevelstenen, kleidakpannen, raamprofielen... tot en met de voegmortel. Zij maken het mogelijk om alle elementen van de ruwbouw naast elkaar te presenteren in één realistische totaalindruk. Of u nu zoekt naar een monochroom kleureneffect of juist naar pittige kleurcontrasten, u vervangt gewoon een aantal elementen tot het eindresultaat aan uw wensen voldoet.

 
Combinators zorgen voor de juiste totaalindruk 'Combinators' zijn displays waar u diverse ruwbouwelementen in plaatst: gevelstenen, kleidakpannen, raamprofielen...

4. Meenemen

Neem uw favoriete stalen mee naar huis. In onze showrooms bevindt zich een ruime stalenafdeling. U vindt er stalen van ons hele gamma gevelstenen, kleidakpannen en kleiklinkers. Wie wil kan meteen zijn favoriete materialen meenemen naar huis of naar kantoor.

Architect Corners

Bouwprofessionals kunnen samen met hun klanten gebruik maken van de 'Architect Corners'. Ze kunnen er rustig technische informatie doornemen, ruwbouwmaterialen keuren en combinaties aan elkaar toetsen. Hiernaast worden er in 'Meeting Points' geregeld demo's en presentaties georganiseerd over de nieuwste materialen en technieken.


5. Adviseren Consultservice Ruwbouw Showrooms  Onze consultservice staat open voor zowel particuliere (ver)bouwers als bouwprofessionals. Of het nu gaat over EPB, lage energie, passiefhuizen, prijzen, referentieadressen,... Onze vakmensen staan klaar
 
Neem uw favoriete stalen mee naar huis. In onze showrooms bevindt zich een ruime stalenafdeling.

5. Adviseren

Consultservice Ruwbouw Showrooms

Onze consultservice staat open voor zowel particuliere (ver)bouwers als bouwprofessionals. Of het nu gaat over EPB, lage energie, passiefhuizen, prijzen, referentieadressen,... Onze vakmensen staan klaar met documentatie en technisch advies en zoeken samen met u naar de juiste oplossing op al uw vragen. De bereikbaarheid, de klantvriendelijke openingsuren (de toonzalen zijn ook open op zaterdag), de ruime parking, het totaalaanbod, de unieke presentaties, de uitgebreide info, de vele demonstraties en het professioneel advies... Dit alles maakt van de Wienerberger showrooms een verplicht adres voor elke bouwprofessional en elke bouwheer.

Meer informatie vindt u op: www.desimpel.be | www.koramic.com | www.terca.be  
 
Win een verrassingsweekend nav uw bezoek aan één van onze toonzalen. Lees er alles op na op onze site: http://wedstrijd.wienerberger.be


kleidakpannen gevelstenen kleiklinkers