Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 

OCB garandeert jouw veiligheid

Al wie een snelle, efficiënte en wettelijke keuring nodig heeft, is bij OCB aan het juiste adres! OCB staat immers op de lijst van erkende keuringsorganismen, en wordt dus erkend door de Federale Overheidsdienst Economie. Als erkend keuringsorganisme mag OCB zowel wettelijke als niet-wettelijke keuringen uitvoeren. Wat houdt dat in?


Verplichte of preventieve keuring

Er zijn een aantal keuringen die door de overheid verplicht worden, zoals gaskeuringen, en keuringen van het water, de riolering en de elektriciteit. Ook als een controle niet verplicht is, is het een goed idee om je installatie preventief te laten controleren. Als je bijvoorbeeld twijfelt aan de veiligheid van je elektriciteit, voert een specialist van OCB een preventieve controle uit. Zo kan een preventieve gaskeuring mogelijke gaslekken opsporen, brand en ontploffing voorkomen en het gevaar op een CO-vergiftiging verkleinen!

 
Er zijn een aantal keuringen die door de overheid verplicht worden, zoals gaskeuringen, en keuringen van het water, de riolering en de elektriciteit.

Veilig bouwen en renoveren

OCB doet echter meer dan enkel gas, water, elektriciteit en riolering controleren: wij helpen je ook verder bij de bouw of renovatie van een woning. Voordat je begint met verbouwen, wil je de energiezuinigheid van je woning natuurlijk garanderen. En dat kan, met een energieaudit van OCB! Dankzij onze audit krijg je zicht op de EPC-waarde van je woning, en ontvang je advies op maat om die waarde te verlagen. Naast energieaudits zorgt OCB ook voor de (wettelijk verplichte) veiligheidscoördinatie van een bouw of renovatie. Wanneer daar meerdere aannemers ingezet worden, lopen de zaken soms mis - met jaarlijks duizenden ongevallen tot gevolg. Dat wil je liever vermijden, en dankzij OCB is dat mogelijk! Onze veiligheidscoördinator komt observeren op de werf, en stelt dan een verslag op van zijn bevindingen en mogelijkheden voor verbetering. Zo is de veiligheid van iedereen op en rond de werf gegarandeerd!


Een goede keuring doet echter meer dan enkel dat: de kwaliteit van bijvoorbeeld een gaskeuring is van levensnoodzakelijk belang.
 

Jouw veiligheid, onze zorg

Zoals je merkt kan een goede keuring je heel wat kopzorgen besparen. Een goede keuring doet echter meer dan enkel dat: de kwaliteit van bijvoorbeeld een gaskeuring is van levensnoodzakelijk belang. En daar schiet OCB je te hulp! Jouw veiligheid is namelijk onze zorg. Verspreid over heel België voeren wij controles uit bij particulieren en bij bedrijven. Onze organisatie draagt het keurmerk van de overheid - zo weet je zeker dat je controle wettelijk is, en dat ze 100 % correct uitgevoerd wordt.


Afspraak maken?

Een afspraak voor een controle door OCB maak je telefonisch of via het formulier op onze website. Nadat we bij je langsgekomen zijn, stellen we een keuringsverslag op. Is dit verslag positief? Goed nieuws! Is het negatief? Dan moet je aanpassingen doorvoeren om gevaar te vermijden. Na die aanpassingen komen we terug bij je langs voor een herkeuring. Is alles in orde? Dan is de veiligheid gegarandeerd, en dat is waar OCB voor zorgt.


keuring keuringen gaskeuring