Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Wat beglazing allemaal in z'n mars heeft

Dat ramen een erg belangrijk onderdeel vormen van een woning, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Zo bepalen de raamprofielen voor een groot deel mee het uiterlijk van je gevel, terwijl de beglazing die erin zit veel minder zichtbaar is. Dit betekent echter niet dat deze beglazing een onbelangrijk rolletje speelt, integendeel zelfs! Beglazing zorgt er in de eerste plaats namelijk voor dat het zonlicht mooi naar binnen kan vallen, maar daarnaast heeft de moderne beglazing ook nog heel wat andere troeven achter de hand. Super isolerend, geluidswerend, zelfreinigend... Geen wonder dus dat de simpele, enkele beglazing van vroeger steeds vaker verdrongen wordt door andere beglazingstypes!

Steeds beter isolerende beglazing

De beglazing van vandaag is dus niet meer echt te vergelijken met die van vroeger. In plaats van enkele beglazing zijn het nu hoogrendementsglas of zelfs superisolerende beglazing die steevast worden gebruikt. Hier heeft het EPB wel wat mee te maken, aangezien gewone dubbele beglazing niet langer een garantie was voor het behalen van de vereiste U-waarde. De prijs van deze soorten beglazing ligt weliswaar wat hoger dan die van hun voorgangers, maar op termijn verdien je dit sowieso terug door de energiebesparing die deze types beglazing met zich meebrengen. Daarenboven worden er ook premies uitgereikt voor thermisch isolerende beglazing, wat de aankoop ervan nóg interessanter maakt!

Beglazing maakt het leven aangenamer

Naast het feit dat beglazing thermisch isoleert, zijn er nog tal van andere opties en mogelijkheden die ervoor zorgen dat jouw ramen het leven wat aangenamer maken. Woon je bijvoorbeeld in de stad en word je geregeld geplaagd door irritante buitengeluiden, dan zal je misschien wel gebaat zijn bij geluidswerende beglazing. Naast beglazing die geluid weert is er ook nog zonwerend glas. Met deze beglazing voorkom je op een efficiënte manier dat zonnewarmte het té warm gaat maken in je woning. Last but not least is er ook nog het zogenaamde zelfreinigend glas. Deze beglazing is vooral ideaal voor ramen die niet of niet zo goed te bereiken zijn voor een poetsbeurt.Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
beglazing

Meer veiligheid met de juiste beglazing

Niet enkel voor meer comfort, maar ook met het oog op veiligheid werden er speciale types beglazing ontwikkeld. Zo is er de noemer veiligheidsglas waaronder verschillende soorten beglazing worden gerekend, zoals inbraakwerend glas of beglazing die bij een ongeval het risico op lichamelijke letsels verkleint. En dan is er natuurlijk ook nog brandwerende beglazing.

Hier wordt een brandvertragend middel tussen de glasbladen geplaatst, waardoor het vuur zich niet zo snel zal kunnen verspreiden en mensen in het gebouw meer tijd hebben om te vluchten. Beglazing kan dus ook je leven redden!

Beglazing in al zijn glorie

Moderne beglazing heeft dus heel wat meer in z'n mars dan enkel het binnenlaten van zonlicht. De huidige EPB-normen vereisen bijvoorbeeld speciale thermisch isolerende beglazing, die ervoor zal zorgen dat je heel wat energie kan besparen. Enkele of gewone dubbele beglazing zijn echter geen garantie op goede isolatie, waardoor hoogrendementsglas en superisolerende beglazing de nieuwe standaard zijn. Voorts kan beglazing eveneens een meerwaarde betekenen voor je comfort én je veiligheid. Denk bijvoorbeeld maar aan geluids- of zonwerende beglazing, zelfreinigend glas, veiligheidsglas en zelfs brandwerende beglazing.
beglazing isolerende beglazing superisolerende beglazing