Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Betonblokken voor binnenmuren

Iedereen kent ze wel: die grote, grijze betonblokken die tijdens het bouwen voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden. Deze betonblokken zijn namelijk bijzonder sterk en kunnen daarom niet enkel gebruikt worden voor het opbouwen van funderingen en het metselen van keldermuren, maar ze zijn ook geschikt voor alle dragende en niet dragende muren. In de loop der jaren groeide ook het aantal verschillende soorten betonblokken zodat je vandaag de dag de keuze hebt uit een uitgebreid assortiment: betonblokken met een zeer hoge drukweerstand, betonblokken die akoestisch isoleren, betonblokken die extra brandwerend zijn, enzovoort. Welke betonblokken je kiest, hangt af van hun beoogde toepassing.


Soorten betonblokken

Er zijn verschillende soorten betonblokken te verkrijgen. Om te beginnen heb je holle en volle betonblokken. Het voordeel van de holle betonblokken is dat deze uitsparingen hebben, waardoor de betonblokken minder zwaar zijn dan hun volle varianten en je ze dus beter kan verplaatsen. Door de uitsparingen is het ook makkelijker om leidingen kwijt te kunnen in deze betonblokken. Daarnaast heb je ook gladde en ruwe betonblokken. De gladde exemplaren kunnen overschilderd worden of gewoon zichtbaar gelaten worden, waardoor ze vaak gebruikt worden in garages en kelders.

 
Er zijn verschillende soorten betonblokken te verkrijgen. Om te beginnen heb je holle en volle betonblokken.

De ruwe betonblokken daarentegen zijn dan weer beter om achteraf te bepleisteren, aangezien pleister aanbrengen op gladde betonblokken niet altijd even makkelijk is.

Betonblokken: een werkend materiaal

Betonblokken kunnen heel wat gewicht dragen. Daarom hoeft het niet te verbazen dat drukvastheid geen enkel probleem vormt voor betonblokken. Er is slechts één ding waarmee rekening moet worden gehouden tijdens het opbouwen van binnenmuren, en dat is de temperatuurgevoeligheid van betonblokken. Aangezien de betonblokken kunnen uitzetten is het nodig om hier en daar uitzetvoegen te voorzien om de werking van het materiaal op te vangen.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
betonblokken
betonblokken
betonblokken
betonblokken
betonblokken

Betonblokken voor allerlei doeleinden

Aanvankelijk werden betonblokken enkel gebruikt voor het opbouwen van funderingen en het metselen van keldermuren. Dankzij de uitbreiding van het kleurengamma en de afwerkingstechnieken kunnen betonblokken nu echter ook perfect gebruikt worden voor zowel dragende als niet dragende muren. Betonblokken zijn sterk, duurzaam en bovendien ook relatief goedkoop. Afhankelijk van waarvoor de betonblokken moeten dienen kan je kiezen voor bijvoorbeeld brandwerende of extra isolerende betonblokken, en kan je betonblokken zowel lijmen als metselen.


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Bakstenen , Betonblokken , Betonstenen , Cellenbeton , Gevelbekleding , Kalkzandsteen , Snelbouwsteen , Steenstrips
betonblokken soorten betonblokken grijze betonblokken