Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Binnendeuren in soorten en kleuren

In de badkamer, op het toilet, in de slaapkamer... Sommige plekjes in huis hebben nu eenmaal nood aan wat privacy. Stel je immers maar voor dat je op het toilet zit en er passeert bezoek (kan je gezellig een babbeltje slaan! Of toch liever niet...) of je wilt genieten van een heerlijk dutje in je slaapkamer, maar wordt steeds wakker gemaakt door storende geluiden uit de woonkamer of de hal. Geen wonder dus dat er zoiets bestaat als binnendeuren! Wist je bovendien dat deze ook een erg belangrijke esthetische waarde hebben? Binnendeuren zijn namelijk heel aanwezig in je interieur, waardoor ze ook mee de algemene sfeer van je woning bepalen.


Ga dus zeker niet over één nacht ijs wanneer je binnendeuren wil kopen!

Houten binnendeuren, glazen binnendeuren, ...?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe binnendeuren zal je waarschijnlijk eerst en vooral kijken naar de kleur en het materiaal. Ga je voor warme, houten binnendeuren? Of kies je eerder een modern exemplaar in glas? Dit hangt vooral af van je persoonlijke smaak én natuurlijk ook van je budget. Tijdloze toppers onder de binnendeuren zijn de verfdeuren (waarschijnlijk heeft hun lage prijs hier wel iets mee te maken) en de massieve houten deuren, maar geliefde nieuwkomers zijn ook de binnendeuren in glas of een combinatie met metaal. Glazen binnendeuren zijn trouwens erg handig wanneer je bepaalde ruimtes wat lichter wil maken. Is de hal van je woning bijvoorbeeld nogal donker, dan kan een glazen binnendeur richting de woonkamer meteen een nieuw licht op de situatie werpen (leterlijk én figuurlijk).

 • binnendeur binnendeuren
 • houten binnendeuren binnendeur
 • glazen binnendeuren houten binnendeuren
 • binnendeuren op maat glazen binnendeuren
 • gamma binnendeuren binnendeuren op maat

De isolatiewaarde van binnendeuren

Niet enkel het uitzicht van een binnendeur is belangrijk: ook de isolatiewaarde verdient toch wat aandacht. Het is inderdaad wel zo dat dit vooral bij buitendeuren een belangrijk punt is, maar een beetje logisch nadenken heeft natuurlijk nog nooit iemand kwaad gedaan. Binnendeuren die een verwarmde kamer afsluiten van een onverwarmde ruimte (zoals bijvoorbeeld de garage) hebben bijvoorbeeld best een vrij goede isolatiewaarde. Een goed isolerende binnendeur zal immers voorkomen dat er warmte wordt verspild. In andere ruimtes kunnen binnendeuren met een zekere akoestisch isolerende eigenschap dan weer aangewezen zijn. Je wil immers niet gestoord worden door de krakende hersenen van je studerende kinderen! (of is het misschien toch hun smartphone die dat lawaai maakt?)


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
binnendeuren
binnendeuren
binnendeuren
binnendeuren
binnendeuren

Binnendeuren draaien... Maar naar waar?

Bij binnendeuren is het bepalen van de draairichting zeker en vast enige zweetdruppels waard. Zo zullen binnendeuren van woonruimtes meestal naar de kamer toe opendraaien, maar in badkamers of toiletten zal men eerder kiezen voor een draairichting naar buiten. De voornaamste reden hiervoor is de algemene veiligheid. Wanneer een bewoner bijvoorbeeld onwel wordt, valt of buiten bewustzijn is, kan de binnendeur in geen geval geblokkeerd worden door diens lichaam. Heb je toch moeite om de juiste draairichting te kiezen? 


 • binnendeuren binnendeuren
 • binnendeur binnendeur
 • houten binnendeuren houten binnendeuren
 • glazen binnendeuren glazen binnendeuren
 • binnendeuren op maat binnendeuren op maat
 • gamma binnendeuren gamma binnendeuren
 • binnendeuren binnendeuren
 • binnendeur binnendeur

Dan zijn er ook binnendeuren op de markt die zowel naar binnen áls naar buiten opendraaien. Je kan natuurlijk ook altijd gaan voor een vouw- of schuifdeur, welke ook ideaal is indien er geen plaats is voor opendraaiende binnendeuren.

Binnendeuren en hun ideale maten

Bij nieuwbouw is het uiteraard belangrijk om al tijdens de ruwbouw rekening te houden met de deurmaten, om later kap- en breekwerk te voorkomen. Voor binnendeuren gaat men meestal standaardmaten gebruiken: 2,015 of 2,115 meter hoog, en 63, 68, 73, 78 of 83 cm breed. Wil je liever deuren met andere afmetingen, dan kan je natuurlijk ook altijd opteren voor binnendeuren op maat. Houd er wel rekening mee dat dit bij je bestelling een meerprijs met zich zal meebrengen! Denk er trouwens ook aan dat als je kiest voor binnendeuren zonder omlijsting, je de dagkant (oftewel de zijkant van de deuropening) ook moet laten bepleisteren.


Een uitgebreid gamma aan binnendeuren

Binnendeuren hebben meer in hun mars dan alleen maar zorgen voor een afsluiting tussen twee ruimtes. Zo zullen ze grotendeels mee de algemene sfeer van de kamer in kwestie bepalen en kan een goed isolerende binnendeur er ook voor zorgen dat je geen warmte verspilt. Denk wel goed na over de draairichting van je binnendeuren: in kleine ruimtes kies je namelijk best voor een binnendeur die naar buiten toe opendraait! Wat betreft het uiterlijk van binnendeuren kan je tal van verschillende kanten op. Glazen binnendeuren, massieve houten binnendeuren, verfdeuren, zelfs binnendeuren in metaal, het kan allemaal! Ben je daarenboven niet gebonden aan bepaalde afmetingen, dan kan je ook gaan voor binnendeuren op maat. Zo zie je maar: het uitgebreide gamma binnendeuren biedt voor ieder wat wils!


binnendeuren binnendeur houten binnendeuren