Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Outdoor kokerellen met een buitenkeuken

Al sinds jaar en dag barbecueën we buiten: van zodra de temperaturen wat meezitten wordt de barbecue vanonder het stof gehaald en kan hij beginnen aan zijn vakantiejob. Stilaan begint ook het "echte" koken zijn weg naar buiten te vinden. Deze nieuwe trend, oftewel de buitenkeuken, vond zijn oorsprong in het barbecuefenomeen. Heb je bijvoorbeeld te weinig plaats om voorbereidingen te treffen, of wil je nog wat extraatjes maken tijdens het barbecueën, dan moet dat maar binnen in de keuken gebeuren. Zou het dan niet makkelijker zijn om gewoon de keuken naar buiten te halen? Gaandeweg werd het idee van de buitenkeuken geboren, en ondertussen boekt ze steeds meer succes!

Kies je een vaste of een mobiele buitenkeuken?

Wil je graag een buitenkeuken kopen, dan kan je kiezen tussen een vaste of een mobiele buitenkeuken. De verplaatsbare versies kan je bijvoorbeeld in de winter veilig opbergen onder een afdak of in je tuinhuis of garage. Bovendien kan je een mobiele buitenkeuken 's winters ook eenvoudigweg naar je keuken binnen brengen, om ook daar te genieten van heerlijke grillgerechten, tepanyaki of ander lekkers. Een bijkomend voordeel van de mobiele buitenkeuken is dat je deze tijdens feestjes naar andere locaties kan verplaatsen. Op die manier kan je je gasten altijd en overal voorzien van de lekkerste drankjes en hapjes! Een vaste buitenkeuken daarentegen blijft het hele jaar door op zijn plaats zodat deze bestand moet zijn tegen weer en wind, en vooral ook tegen vrieskou. Daarom zijn dit type buitenkeukens meestal iets duurder dan een mobiele buitenkeuken, omdat het materiaal moet voldoen aan nog strengere kwaliteitseisen.

De buitenkeuken heeft zijn naam niet gestolen

Een buitenkeuken is nu eenmaal "een keuken voor buiten", wat inhoudt dat ze bestand moet zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Daarom worden buitenkeukens steeds in de meest kwalitatieve materialen gemaakt, maar ook een afdekhoes is aan te raden voor buitenkeukens die een heel jaar door in openlucht blijven staan. Daarenboven moet je ook opletten met de toestellen in je buitenkeuken. De keukentoestellen die je binnen gebruikt zijn immers niet automatisch ook geschikt om buiten te staan!


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
buitenkeuken

Wat heb je nodig voor een buitenkeuken?

Om jouw buitenkeuken te kunnen voorzien van alle nodige toestellen spreekt het voor zich dat je op een aantal dingen moet letten. Zo werken de meeste toestellen op gas, maar kan je uiteraard ook kiezen voor toestellen op elektriciteit. Daarvoor moeten wel aparte voorzieningen getroffen worden, zeker wanneer het gaat om toestellen met een groter vermogen. Ook water is altijd handig in een buitenkeuken, iets wat onder andere geregeld kan worden met een aansluiting op het buitenkraantje. Ga je bouwen of verbouwen en droom je van een buitenkeuken, maar heb je nog niet voldoende budget voorhanden? Dan kan je alvast wachtbuizen laten leggen, zodat je de buitenkeuken daar later makkelijk op kan aansluiten.

Voor elke lekkerbek een buitenkeuken

Net zoals een gewone keuken kan je een buitenkeuken volledig inrichten naar jouw (letterlijke) smaak. Ben jij een fervent wokker, houd je van teppanyaki, wil je kunnen grillen, of zijn een oven en kookplaat voor jou voldoende? Zowat alles is mogelijk met een buitenkeuken, zelfs een koelkast of cocktailbar! Natuurlijk hangt dit alles af van jouw beoogde prijskaartje én van de grootte van je tuin. Des te groter je tuin, des te groter je immers je buitenkeuken kunt kiezen. Van simpel tot luxueus, klein of groot: voor elke lekkerbek bestaat de ideale buitenkeuken!

Eindeloos (kook)plezier met een buitenkeuken

Ben je het beu om tijdens een barbecue steeds naar binnen te moeten om nog wat groenten te snijden? Of houd je van kokerellen en wil je jouw hobby 's zomers graag buiten uitoefenen? Dan is een buitenkeuken absoluut jouw ding. Vaste of mobiele buitenkeukens, met of zonder de allernieuwste snufjes uit de kookwereld: jij kiest! Vind je tussen het uitgebreide assortiment buitenkeukens toch niet meteen je zin, dan kan je ook altijd een buitenkeuken op maat laten maken. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een buitenkeuken staat sowieso garant voor eindeloos (kook)plezier!


buitenkeuken buitenkeukens mobiele buitenkeuken