Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Een carport of een garage?

Wanneer je twee auto's hebt maar slechts één plekje in de garage, kan er al eens wat onenigheid bestaan over welke wagen nu juist naar binnen mag. Natuurlijk zou je met de grote middelen aan de slag kunnen gaan en je garage verbouwen, maar wie het liever wat minder drastisch aanpakt kan kiezen voor een carport


Ook wanneer je bij het bouwen of verbouwen de kost van een garage nogal prijzig vindt kan een carport de ideale oplossing zijn. Bovendien kan je dankzij een carport alle ruimte in je woning optimaal benutten, omdat er geen plekje moet worden vrijgehouden voor de garage. Zeker in tijden van crisis zijn carports dus een welkom alternatief!

Geef je wagen zijn eigen plekje

De belangrijkste functie van een carport is uiteraard om beschutting te bieden tegen de weersinvloeden. Je verliest 's winters geen tijd meer omdat je ijzel van je ruiten moet krabben, hagel heeft geen kans om je auto toe te takelen, en in de zomer wordt je wagen niet getransformeerd tot een rijdende oven. Uiteraard biedt een garage ook al deze voordelen, maar een extraatje aan een carport is de constante luchtcirculatie. Hierdoor wordt waterdamp afgevoerd zodat deze niet kan condenseren op je auto. In een garage kan deze waterdamp echter niet ontsnappen en kan condensatie onder andere roestvorming veroorzaken.

  • carports carport
  • carport of garage carports
  • carport maken carport of garage
  • prefab carport carport maken
  • carport op maat prefab carport

Niet enkel je wagen heeft genot van een carport

Net als een garage kan een carport meer zijn dan enkel een plekje om je auto onder te stockeren. Zo kan jouw parkeerplaats perfect dienst doen als een overdekte speelplaats voor de kinderen (ideaal tijdens een regenbui) of als overdekt terras (wat dan weer ideaal is wanneer het weer niet echt toestaat om de barbecue elders aan te steken). Daarnaast kan een carport ook dienen als bergplaats voor je tuinbenodigdheden, maar waardevolle spulletjes berg je natuurlijk beter op een iets meer afgesloten plaats op. Een carport biedt immers veel minder beveiliging tegen diefstal dan een garage.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
carport
carport
carport
carport
carport

Laat je auto veilig achter onder je carport

Om te voorkomen dat dieven zonder problemen met je auto kunnen wegrijden zijn er enkele voorzorgsmaatregelen die je kan toepassen om je carport toch iets meer diefstalbestendig te maken. Een stevige tuinomheining met een afgesloten poort of hek kan bijvoorbeeld al wonderen doen, maar ook het installeren van een beveiligingspaal (je kent ze wel, die paaltjes die als paddenstoelen uit de grond rijzen) met afstandsbediening is een ideale methode om te voorkomen dat je auto van onder je carport verdwijnt. Het spreekt echter voor zich dat fietsen en tuingereedschap of tuinmachines beter achter slot en grendel worden opgeborgen.


  • carport carport

Je kan je carport maken zoals jij dat wil

Een carport kan je vinden in allerlei diverse uitvoeringen. Ben je bijvoorbeeld een fervent doe-het-zelver, dan kan je kiezen voor een prefab carport die je heel eenvoudig zelf in elkaar kan knutselen. Wie niet zo handig is kan ook altijd opteren om een carport op maat te laten plaatsen.

Een moderne carport, een design carport, een houten carport of juist een aluminium carport... Er bestaan zoveel verschillende soorten dat het geen enkel probleem is om je carport vlekkeloos bij de stijl van je woning te laten aansluiten. Ook voor het dakmateriaal heb je een uitgebreide keuze, gaande van golfplaten tot leien en pannen. Aan de hand van de gekozen materialen kan je zelf bepalen hoe goedkoop of hoe duur je carport zal worden, wat bij een garage natuurlijk niet echt een optie is.


Een overdekte parkeerplaats voor je wagen

Een standaard carport voor één wagen, een op maat gemaakt exemplaar voor meerdere auto's, met of zonder bergruimte, aan je gevel gemonteerd of net volledig los van je woning, en ga zo maar verder: carports vind je in allerlei soorten en maten. Aan jou dus de keuze welk type carport jouw wagen mag beschermen! Dankzij een carport staat je auto immers veilig opgeborgen tegen allerlei weersomstandigheden. Twijfel je tussen een carport of een garage? Dan kunnen de kostprijs en het feit dat je binnenshuis meer ruimte kan benutten je misschien overtuigen. Naast het beschermen van je auto heeft een carport bovendien nog heel wat andere functies, waaronder het opbergen van allerlei tuinspullen. Een carport is dus meer dan enkel een overdekt parkeerplekje voor je wagen!


carport carports carport of garage