Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Wellnessen dankzij een goede douche

Uren in de file staan, aanschuiven aan de kassa in de supermarkt, ... Niet meteen de meest aangename bezigheden om je kostbare tijd aan te spenderen. Gelukkig zijn er ook nog andere, leukere activiteiten die een groot deel van onze tijd in beslag nemen. Zo wees een onderzoek bijvoorbeeld uit dat vrouwen maar liefst 2,2 jaar van hun leven doorbrengen in de badkamer. Lekker uitgebreid een bad nemen, gezichtsmaskertjes aanbrengen, allerlei crèmes uitproberen: véél leuker dan in de file staan! Bovendien is de badkamer niet enkel interessant voor vrouwen; ook mannen vinden het niet erg om hier te relaxen. Daarom is het vanzelfsprekend dat een badkamer moet voldoen aan een aantal eisen, zoals een comfortabel bad en een goede douche. Vooral de douche is populair, omdat ook de meest ongeduldigen onder ons zo kunnen genieten van een snelle opkwikker. Het hoeft dus niet te verbazen dat bijna elke badkamer, groot of klein, tegenwoordig uitgerust is met een douche.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
douche
douche

Bad of douche?

Beide zorgen ervoor dat je heerlijk kan relaxen, maar welke keuze is nu de beste: een bad of een douche? Omdat we in onze hedendaagse levensstijl soms maar weinig tijd hebben om uitgebreid een bad te nemen, biedt een douche een snelle en handige oplossing. Bovendien verbruikt een douche in het algemeen veel minder water dan een bad, wat dan weer goed is voor het milieu. Daarnaast neemt een douche minder plaats in beslag, waardoor het ook mogelijk is om een douche te plaatsen in een kleine badkamer. Voor hoogzwangere dames of voor mensen die minder goed te been zijn is het ten slotte vaak ook makkelijker om te douchen dan om in- en uit een badkuip te stappen. Vooral een inloopdouche is dan een goede keuze.


  • douche douche
  • douches douches
  • bad en douche bad en douche
  • bad of douche bad of douche
  • douche plaatsen douche plaatsen
  • aparte douche aparte douche

Bad en douche: combinaties

Wie niet kan kiezen tussen een bad of douche kan natuurlijk ook voor een combinatie van beide gaan. Vooral in een kleine badkamer waar niet voldoende plaats is om een douche en bad apart te plaatsen, is zo'n combinatie erg handig. Er zijn verschillende manieren om een bad en douche te combineren. De eerste optie is een douchegordijn: dit is de makkelijkste én goedkoopste manier om een douche en bad te combineren. Tegenwoordig worden douchegordijnen zelfs als echte designobjecten gezien en zijn ze dan ook te verkrijgen in allerlei soorten en maten. De tweede mogelijkheid is een douchescherm. Dit is een constructie die op een bestaand bad kan worden geplaatst, zodat het bad eigenlijk dienst kan doen als douchebak. Dankzij het douchescherm wordt verhinderd dat je badkamer tijdens het douchen in een heus zwembad verandert. Ten slotte zijn er ook bad en douche combinaties die bestaan uit één geheel.


In de wand van het bad wordt dan ook een lage instap voorzien, zodat in- en uitstappen veel makkelijker wordt. Bovendien kan de badkuip enkel gevuld worden wanneer het deurtje van de instap volledig gesloten is.

Diverse soorten douches

Heb je de knoop kunnen doorhakken en ga je toch voor een aparte douche, dan heb je heel wat keuzemogelijkheden in allerlei budgetklassen. Zo zijn er verschillende luxe douches en extra opties voorhanden: douches met zitjes, douches geschikt voor twee of zelfs meer personen, douches met kleur- en geurtherapie, stoomcabines, massagedouches, en ga zo maar verder. Ook wat de douchekop betreft kan je rekenen op een uitgebreid gamma.


Zo worden niet alleen luxueuze opties zoals de regendouche of masserende sproeiers sterk aangeprezen, maar worden ook de meer praktische douchekoppen steeds populairder. Zo heb je een spaardouchekop waarmee je een aanzienlijke hoeveelheid water kan besparen of thermostaatkranen waarbij je een gewenste, constante temperatuur kan instellen.

Douchecabine, inloopdouche of douchebak

Hoewel ons leven steeds drukker wordt en we steeds minder vrije tijd hebben, is er altijd nog wel ergens een gaatje vrij om een relaxerende douche of bad te nemen. Zeker een douche is een handige optie wanneer je op een snelle manier eventjes wil onthaasten. Wie moeilijk de knoop kan doorhakken kan kiezen voor een bad en douche combinatie en zo genieten van het beste van twee werelden. Wil je toch een aparte douche laten installeren, dan kan je kiezen voor een douchecabine, een inloopdouche of een douchebak. Bovendien zijn er ook heel wat luxe douches met extra opties te verkrijgen, zodat iedereen kan vinden wat hij zoekt.

  • douches douche
  • bad en douche douches
  • bad of douche bad en douche
  • douche plaatsen bad of doucheDeze pagina's interesseren je misschien ook:

Bad , Badkamermeubel , Douche , Kleine badkamer inrichten
douche douches bad en douche