Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Douchebak voor urenlang doucheplezier

Wie in zijn badkamer wil genieten van het comfort van een douche heeft daarvoor verschillende mogelijkheden. Een volledig kant en klare douchecabine, een moderne inloopdouche of een douchebak: aan jou de keuze! Elk type douche heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Een douchebak bijvoorbeeld kan je verkrijgen in allerlei soorten en maten, en kan je naar je eigen wensen afwerken met een douchedeur of douchegordijn. Bovendien kan je vaarwel zeggen tegen waterschade, omdat doorsijpelend water geen kans maakt bij een douchebak. Ben je benieuwd wat een douchebak nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Allerlei soorten douchebakken

Douchebakken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, vierkant of zelfs rond afgewerkt. Verder zijn er douchebakken met een diepe instaprand die later aan de buitenzijde nog betegeld moet worden, of vlakke modellen waarbij een speciaal afwateringssysteem voorzien wordt zodat het water niet alle kanten kan opstromen. De diepe douchebakken kunnen eveneens dienst doen als peuter- of voetenbadje, terwijl een platte douchebak eerder interessant is voor personen die slecht te been zijn. Ook wat betreft de afvoer van de douchebak heb je verschillende mogelijkheden; deze kan zowel een klassiek afvoerputje als een moderne douchegoot zijn.

Een inbouw of opbouw douchebak?

Wie graag een douchebak wil plaatsen in zijn badkamer kan kiezen tussen een inbouw of een opbouw douchebak. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een inbouw douchebak in de vloer ingewerkt, wat strakker oogt én bovendien ook makkelijker is voor mensen die slecht te been zijn. Binnen het assortiment van de inbouw douchebakken zijn er ook modellen die wat dieper zijn, zodat er tijdens het douchen zeker geen water de vloer kan opstromen. Een opbouw douchebak daarentegen wordt gewoon op een bestaande vloer (bij renovatie) of op de chape (bij nieuwbouw) geplaatst, en zal dus altijd iets hoger liggen dan de vloer zelf.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
douchebak
douchebak
douchebak
douchebak
douchebak

Een douchebak plaatsen

Meestal wordt een douchebak in een hoek of nis geplaatst zodat de muren dienst doen als wanden. Indien er geen hoek of nis beschikbaar is, kan de douchebak ook omrand worden met douchewanden. Om het geheel af te sluiten kan je kiezen voor een gordijn of een douchedeur. Deze zijn te verkrijgen in allerlei stijlen, zodat je zeker en vast een exemplaar zal vinden dat past bij jouw douche. Een afvoer is ten slotte steeds voorzien in de douchebak, en de douchekop zelf dient aan de muur bevestigd te worden.


  • douchebak douchebak
  • douchebakken douchebakken
  • opbouw douchebak opbouw douchebak
  • platte douchebak platte douchebak
  • afvoer douchebak afvoer douchebak
  • douchebak plaatsen douchebak plaatsen

Zeg vaarwel tegen waterschade

Een douchebak is een extra veilige keuze als ondergrond voor een douche. Bij tegels kan een slechte plaatsing van een waterwerende ondergrond namelijk problemen opleveren, terwijl je hier bij een douchebak nooit problemen mee zal hebben. Je moet er enkel op toezien dat de randen goed afgekit worden, en voorts is je douchebak sowieso waterproof!

Transformeer je douchebak tot een inloopdouche of douchecabine

Met een douchebak in je badkamer maak je sowieso een goede keuze. Je plaatst de douchebak in een hoek of nis, kiest een douchgordijn of –deur naar je keuze, en je kan heerlijk douchen! Bovendien heb je heel wat opties bij het kiezen van jouw ideale douchebak.


Een diepe of platte douchebak, een inbouw of opbouw model, rond of vierkant, ... Er is voor ieder wat wils! En heb je na een tijdje genoeg van dat plakkerige douchegordijn, of vind je dat je badkamer toe is aan iets moderns? Dan kan je je douchebak makkelijk omvormen tot een inloopdouche of douchecabine!

Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Douchebak , Douchecabine , Inloopdouche
douchebak douchebakken opbouw douchebak