Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De draadafsluiting: stevige omheining

Er zijn verschillende manieren waarop je je tuin kan omheinen. In het uitgebreide assortiment van tuinafsluitingen zijn de draadafsluitingen erg populair. Geen wonder, want naast een lage kostprijs vragen ze bovendien ook erg weinig onderhoud. Snoeien, schilderen, behandelen tegen mos, enzovoort: alle vervelende klusjes die komen kijken bij een andere tuinafsluiting zijn bij een draadafsluiting compleet overbodig. Het enige werkje is het plaatsen van de afsluiting, maar daarna hoef je je er eigenlijk geen zorgen meer over te maken. Vooral voor tuinliefhebbers die niet zo veel tijd hebben, zal dit als muziek in de oren klinken!


  • draadafsluitingen draadafsluiting
  • draadafsluiting plaatsen draadafsluitingen
  • tuinafsluiting draadafsluiting plaatsen
  • afsluiting tuinafsluiting
  • tuin afsluiting

Een tuinafsluiting die goedkoop is en geen onderhoud vereist

...het zijn pluspunten die heel wat tuinliefhebbers zullen overtuigen om zich een draadafsluiting aan te schaffen. Naast de lage kostprijs en het weinige onderhoud, hebben draadafsluitingen nog heel wat meer in hun mars. Zo dient een draadafsluiting niet louter als afsluiting van je tuin, maar kan het ook gebruikt worden om huisdieren en kleinvee binnen de perken te houden. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren (gaande van groen, grijs tot zwart) en kan ook de draaddikte perfect op het gebruik worden afgestemd. Let wel op, want er zijn wel degelijk grote kwaliteitsverschillen in omloop!

Biedt een draadafsluiting wel privacy?

Een draadafsluiting is een ideale tuinafsluiting, die een tuin op een eenvoudige en nette manier afbakent.


Een minpuntje is wel dat dit soort afsluiting niet onmiddellijk enorm veel privacy creëert. Draadafsluitingen zijn nu eenmaal doorkijkbaar... Toch kan dit type afsluitingen ook gebruikt worden voor wie wat meer privacy wenst. Zo zijn er 'matten' van natuurlijke gevlochten of gebonden materialen, of is er ook de doodgewone begroeiing zoals klimplanten. Je kan beide perfect combineren met draadafsluitingen en zo vermijd je pottenkijkers. Bovendien wordt zo ook de wind beter tegengehouden, wat van jouw tuin een ideaal ontspanningsoord maakt. Door je draadafsluiting wat aan te kleden, krijg je dus een tuinafsluiting die zowel decoratief als functioneel is.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
draadafsluiting

De wetgeving rond een tuinafsluiting

Hoewel een draadafsluiting niet veel plaats in beslag neemt, mag je er toch niet blindelings van uitgaan dat je geen vergunning nodig hebt om zo'n draadafsluiting te plaatsen. Zo heb je geen vergunning nodig wanneer je in je zij- of achtertuin een afsluiting plaatst die minder dan twee meter hoog is, tenzij die afsluiting verder dan 30m van je huis wordt geplaatst. Let wel op wanneer je een draadafsluiting wil plaatsen die dient als basis voor beplanting, want deze zal gezien worden als een natuurlijke tuinafsluiting en dan gelden er andere regels. In dat geval moet je de draadafsluiting op 50cm van de perceelgrenzen plaatsen. Informeer natuurlijk ook steeds goed naar de voorschriften van je verkavelingsvergunning of stedenbouwkundige vergunning; als deze vermelden dat er géén afsluiting mag staan, moet je je daar natuurlijk aan houden. Daarnaast kan je het plaatsen van een draadafsluiting ook bespreken met je buren, om discussies achteraf te vermijden. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Draadafsluiting , Hekwerk , Natuurlijke tuinafsluiting
draadafsluiting draadafsluitingen draadafsluiting plaatsen