Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De dressing als heilige plaats in huis

En we beginnen met... Een bericht aan de mannen onder ons! Probeer jullie dit even voor te stellen: een ruimte in je huis waar steeds een fris pintje voor je klaarstaat, met een joekel van een flatscreen waarop altijd voetbal te zien is, en waar je vrienden langskomen om het te hebben over de laatste nieuwe technologische snufjes en sportauto's. Kan je het je voorstellen? Dan weet je nu ongeveer wat een dressing is voor een vrouw! Een ruimte vol kledingstukken, schoenen en accessoires, allemaal gemakkelijk bereikbaar en overzichtelijk geordend op één plaats. Een plekje om naar hartelust te variëren en te combineren voor elke gelegenheid... Amen!


De steeds vaker voorkomende dressing

Net zoals tal van mannen zullen dromen van zo'n men only-kamer, is een dressing dus dé droom van vele vrouwen (en eventueel zelfs van de moderne man). Gelukkig hoeft dit niet bij een droom te blijven. Een dressing is immers niet langer een luxeproduct dat je enkel terugvindt in de meest dure en chique villa's. Uiteraard zorgt een dressing wel nog altijd voor een ietwat trendy tintje en zal ze ook een opwaardering zijn voor je huis, maar onbetaalbaar zijn deze ingemaakte kasten zeker niet. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat, zeker bij nieuwbouwwoningen, dressings steeds vaker hun plekje krijgen.

Je dressing tussen de slaap- en badkamer...

Een dressing? Dat is vooral gebruiksgemak. Maar nóg beter wordt het als je de mogelijkheid hebt om de plaats van je dressing vrij te kiezen.

 • dressings dressing
 • indeling dressing dressings
 • dressing op maat indeling dressing
 • afmetingen dressing dressing op maat
 • open dressing afmetingen dressing

Meestal wordt echter wel aangeraden om ze tussen de slaapkamer en badkamer in te plaatsen. Zo kan je de dressing makkelijk bereiken vanuit beide ruimtes en kan je steeds eenvoudig van de ene naar de andere kamer lopen met je kledij, of eventueel in je adamskostuum.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
dressing
dressing
dressing
dressing
dressing

...of je dressing als aparte ruimte

Wie dat wil kan zijn dressing natuurlijk ook in een volledig aparte ruimte voorzien. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor koppels waarvan iemand in ploegen werkt of veel vroeger moet opstaan. Dankzij de dressing zal hij of zij namelijk niet op een ongehoord uur het licht moeten aandoen in de slaapkamer om vervolgens in de kleerkast te zitten rommelen. Uiteraard hangt de exacte situering van je dressing wel af van hoe je huis eruit ziet en welke ruimte je ter beschikking hebt.


 • dressing dressing

Bij nieuwbouw is een dressing immers veel makkelijker in te plannen dan bij een bestaand huis.

De afmetingen van een dressing

Heb je de plaats van je dressing bepaald? Dan kan je bekijken hoe groot deze moet zijn. Meestal kan je de dressing bouwen met een of ander modulair systeem dat je naar jouw behoeften en ruimte kan samenstellen, maar vaak is een dressing op maat toch aangewezen. Dat is zeker het geval als de ruimte van de dressing onder een schuin dak ligt, schuine wanden heeft, als er leidingen of kanalen weggewerkt moeten worden of indien je andere specifieke wensen hebt (zoals bijvoorbeeld een valse wand met kluis). Voor wie niet zo'n uitgebreid budget heeft hebben we bovendien goed nieuws. Een dressing op maat hoeft namelijk niet per se super veel meer te kosten dan een standaard modulaire oplossing.


Hou de indeling van je dressing zo praktisch mogelijk

Wat betreft de indeling van je dressing ben je volledig vrij. Wil je veel ruimte voor kleerhangers of heb je liever kasten en schuiven? Wil je alles netjes weggestopt achter een deur of mag het allemaal open en zichtbaar zijn? Vrijwel alles kan, maar hou het vooral praktisch. Zo is een open dressing bijvoorbeeld niet echt ideaal in een ruimte waar de zon vaak binnenschijnt. Denk daarbij vooral aan kleding die sneller zal verkleuren en ronddwarrelend stof dat werkelijk in alle hoekjes en gaatjes terecht zal komen (met als gevolg een dressing die veel meer onderhoud vraagt). Nuttige accessoires maken het trouwens allemaal nóg leuker: dassenhouders, schoenenrekken, spiegels, ingebouwde verlichting in je dressing, en ga zo maar verder!


Een dressing voor elk budget

Zo vrij je bent in de keuze van de indeling van je dressing, zo vrij ben je ook wat betreft de materialen. Dressings kunnen namelijk bestaan uit hout, mdf, aluminium, kunststof, glas of zelfs een combinatie. Dankzij deze bijzondere keuzevrijheid liggen de prijzen daarenboven sterk uit elkaar, waardoor er voor ieders budget een gepaste dressing gevonden kan worden.

De dressing zoals jij ze wil

Een dressing kan makkelijk vergeleken worden met de hemel op aarde voor de vrouw. Hoe kan het ook anders: een hele ruimte die gewijd is aan het netjes opbergen van kledij, waar al je schoenen, tassen en accessoires een eigen plekje krijgen, en waar je dus een fantastisch overzicht hebt over je hele hebben en houden op mode-vlak. Dressings zijn dan ook steeds vaker gemeengoed, iets waar hun betaalbare kostprijs zeker wat mee te maken heeft.

 • dressings dressing
 • indeling dressing dressings
 • dressing op maat indeling dressing
 • afmetingen dressing dressing op maat
 • open dressing afmetingen dressing

Je kan je dressing immers volledig op maat laten maken in het materiaal naar jouw keuze, zodat je de uiteindelijke prijs grotendeels zelf in handen hebt. Daarnaast ben je ook helemaal vrij wat betreft de plaatsing van je dressing: een volledig aparte ruimte, een overgang tussen je bad- en slaapkamer, achter een valse wand... Het kan allemaal!

dressing dressings indeling dressing