Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De juiste energiebron voor je verwarming

Wanneer de temperaturen buiten ver onder nul dalen, lijkt het vanzelfsprekend dat de verwarming het binnenshuis lekker warm maakt. Wanneer we in de badkamer de kraan opendraaien, is het logisch dat het bad gevuld wordt met heerlijk warm water. En als we willen koken, dan zetten we gewoon het gasfornuis aan en koken we een lekkere maaltijd boven een vuurtje. Aan de bron van al deze handelingen liggen immers verschillende energiebronnen die (zoals het woord al verklapt) de nodige energie leveren om onze verwarmingsinstallatie aan te voeren.


Energiebronnen die de natuur ons biedt

Energiebronnen vinden we in de hele wereld, gaande van natuurlijke bronnen tot bronnen die door de mens zelf geproduceerd werden. Een voorbeeld van dit laatste is bijvoorbeeld kernenergie: dit type energie wordt door de mens geproduceerd in een kernreactor. Vele andere energiebronnen waar wij vandaag de dag op vertrouwen zijn echter natuurlijke energiebronnen. Aardgas, propaangas, stookolie en hout zijn namelijk allemaal elementen die door de natuur zelf geproduceerd worden en die we ook in de natuur terugvinden.

 

Draag je steentje bij aan het milieu

Aardgas, stookolie en propaangas worden ook wel fossiele brandstoffen genoemd. Deze ontstonden vele eeuwen geleden al door restjes van allerlei plantaardig en dierlijk leven. Je kunt ze perfect gebruiken voor de verwarming van je woning, maar het jammere aan dit type brandstoffen is dat ze niet allemaal even gunstig zijn voor het milieu. Bovendien zijn deze brandstoffen uitputtelijk, waardoor ze weloverwogen gebruikt (zouden) moeten worden. Gelukkig staat de moderne technologie niet stil en worden er steeds meer manieren ontwikkeld om deze fossiele brandstoffen op een zuinige en meer milieubewuste manier in te zetten voor de verwarming van woningen.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
energiebronnen
energiebronnen
energiebronnen
energiebronnen
energiebronnen

Een tijdloze topper: hout

Wil je het milieu zo weinig mogelijk belasten, dan kan je uiteraard ook kiezen voor een verwarming met hout als energiebron. Dit type brandstof kan terecht een tijdloze topper worden genoemd; al sinds mensenheugenis gebruiken mensen immers hout om zich te verwarmen. Zelfs de dag vandaag zijn houtkachels en haarden nog steeds erg populair, zeker met het oog op duurzame energie.

Kies de juiste energiebron voor de verwarming van jouw huis

Elke energiebron heeft zo zijn specifieke voor- en nadelen. Ga daarom rustig na welk type energie het meest geschikt is voor de verwarming van jouw woning. Vraag eveneens voldoende informatie bij verschillende leveranciers, om zo de ideale energiebron te vinden die jou op koude dagen lekker warm kan houden!
energiebronnen energiebron natuurlijke energiebronnen