Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Garagepoorten naar ieders smaak

Wie op zoek is naar een passende garagepoort voor zijn woning zal al snel merken dat hij heel wat opties heeft. Garagepoorten zijn immers verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren, in de meest uiteenlopende stijlen. Deze diversiteit is er trouwens niet zomaar: een garagepoort neemt namelijk een groot deel van je gevel in beslag en bepaalt dan ook grotendeels het uitzicht van je woning. Reden te meer dus om jouw toekomstige garagepoort zorgvuldig uit te kiezen!


Hoe ziet jouw ideale garagepoort eruit?

Iedereen heeft zijn eigen idee over "de ideale garagepoort". De ene wil bijvoorbeeld een garagepoort die tot in de details past bij zijn ramen en deuren, de andere wil dan weer een echte blikvanger die juist opvalt, en ga zo maar voort. Gelukkig bestaan er garagepoorten in de meest uiteenlopende stijlen, kleuren en materialen. Wil je een houten garagepoort, of eentje in pvc? Een klassiek exemplaar of liever iets volgens de laatste nieuwe trends? Niets is onmogelijk. Bovendien kan je een garagepoort ook op maat laten maken (zelfs met een deur of ramen in) om zo helemaal aan jouw wensen te voldoen. Zo zie je maar: garagepoorten bestaan werkelijk in alle soorten en maten!

Kantelpoorten, sectionale garagepoorten of een opendraaiende garagepoort?

Garagepoorten bestaan niet alleen in verschillende kleuren en maten: er zijn ook drie types waaruit je kan kiezen.

 • garagepoorten garagepoort
 • automatische garagepoort garagepoorten
 • sectionale garagepoorten automatische garagepoort
 • opendraaiende garagepoort sectionale garagepoorten
 • houten garagepoort opendraaiende garagepoort

Zo zijn er sectionale garagepoorten, kantelpoorten en opendraaiende garagepoorten. Het eerste type, de sectionale garagepoorten, zijn zeker interessant voor wie een kleinere garage heeft. Je hebt immers geen extra uitzwaairuimte nodig aangezien de garagepoort gewoon netjes tegen het plafond of de muur aan "schuift". Wie iets meer ruimte ter beschikking heeft kan dan weer kiezen voor een kantelpoort. Hierbij heb je nog eens de optie voor een exemplaar dat buiten de gevel kantelt of eentje dat binnen je gevel blijft. De opendraaiende garagepoort ten slotte is vooral populair bij onder andere hoeves, waar ze net dat tikkeltje extra toevoegt aan het nostalgische aspect.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
garagepoort
garagepoort
garagepoort
garagepoort
garagepoort

De automatische garagepoort

Wie geen zin heeft in getrek of geduw kan altijd kiezen voor een automatische garagepoort. Deze kan je ofwel bedienen met een afstandsbediening (let wel op dat wanneer je vertrekt, de poort ook effectief helemaal sluit) of met een codeklavier. Houd er wel rekening mee dat stroompannes op elk moment van de dag kunnen voorvallen en dat je automatische garagepoort dan niet geopend kan worden van buitenaf. Neem dus voor de zekerheid altijd nog een sleutel mee van de voor- of achterdeur, zodat je in geval van een stroompanne toch nog je eigen woning binnen kan. Eens je binnen bent kan de poort natuurlijk wel manueel geopend worden langs de binnenkant.


 • garagepoort garagepoort
 • garagepoorten garagepoorten
 • automatische garagepoort automatische garagepoort
 • sectionale garagepoorten sectionale garagepoorten
 • opendraaiende garagepoort opendraaiende garagepoort
 • houten garagepoort houten garagepoort
 • garagepoort garagepoort

Veiligheid eerst, ook bij een garagepoort

Garagepoorten (en dan zeker de automatische exemplaren) zijn een handig snufje, maar met kleine kinderen in de buurt kunnen ze ook best gevaarlijk zijn. Daarom werd enkele jaren geleden een aantal veiligheidsmaatregelen vastgelegd, die als doel hebben het risico op ongelukken te minimaliseren. De belangrijkste maatregelen zijn dat leveranciers enkel garagepoorten met een CE-markering mogen afleveren en dat elke automatische garagepoort uitgerust moet zijn met een beveiliging die tijdens het openen of sluiten blokkeert van zodra een hindernis gesignaleerd wordt. Een vingerklembeveiliging is eveneens verplicht.

Hou je garagepoort gesloten voor ongewenst bezoek

Net zoals ramen en deuren is ook de garagepoort een mogelijke ingang voor inbrekers.


Daarom is het belangrijk dat je enkele preventieve maatregelen neemt om jouw garagepoort inbraak-proof te maken. Heb je bijvoorbeeld een garagepoort met een slot, dan is het (net als bij voor- en achterdeuren) belangrijk dat de cilinder niet te ver uitsteekt. Daarnaast is ook een oplichtbeveiliging nodig om te voorkomen dat de poort van buitenaf gewoon kan worden opgehoffen. Heb je een automatische garagepoort, dan is deze beveiliging meestal sowieso wel voorzien. Een garagepoort die inbraakwerend is komt bovendien in aanmerking voor een belastingvermindering. Veilig én voordelig dus!

Een veelheid aan garagepoorten

Moderne garagepoorten, rustieke garagepoorten, in onopvallende kleurtjes of juist zo opvallend mogelijk, automatische garagepoorten, kantelpoorten... Je snapt waarschijnlijk wel waar we naartoe willen: garagepoorten zijn er in een heleboel verschillende stijlen, kleuren, soorten en zelfs maten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag dan gerust raad aan een leverancier van je keuze, zij kunnen je zeker en vast verderhelpen!
Interessante dossiers over garagepoorten:
garagepoort garagepoorten automatische garagepoort