Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Gevelbekleding in zink

In de wereld der daken en dakgoten is zink een materiaal dat al jarenlang dankbaar wordt gebruikt. Maar het kunnen van zink wordt al lang niet meer beperkt tot enkel daken: ook als gevelbekleding wordt zink namelijk alsmaar populairder. Echt verwonderlijk is dat echter niet, want gevelbekleding in zink is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, en niet onbelangrijk: ook gewoon mooi. Hoog tijd dus om een artikeltje te wijden aan gevelbekleding in zink!

Gevelbekleding in zink: natuurlijk en duurzaam

Door je woning uit te rusten met gevelbekleding in zink geef je het gebouw een instant moderne look. Maar uiterlijk is natuurlijk niet alles! Gelukkig heeft gevelbekleding in zink ook een aantal "karaktertrekjes" die dit materiaal zeker en vast de moeite waard maken. Zo is zink een natuurlijk materiaal dat 100% recycleerbaar is. Meer dan 90% van al het gebruikte zink in Europa krijgt bijvoorbeeld een nieuw leven toebedeeld! Bovendien is gevelbekleding in zink ook enorm duurzaam, een eigenschap die het materiaal ook na recyclage behoudt. In een stad zal gevelbekleding in zink bijvoorbeeld zo'n 70 jaar meegaan, en in meer landelijke omgevingen zelfs tot 100 jaar. En het beste van dit alles is... Dat gevelbekleding in zink geen specifiek onderhoud nodig heeft om zo duurzaam te zijn!

Een beschermlaagje voor gevelbekleding in zink

Het woord "oxidatie" doet misschien wel een belletje rinkelen. Dit is een proces dat in gang wordt gezet wanneer zink in aanraking komt met lucht en water. Met andere woorden: ook gevelbekleding in zink zal na verloop van tijd oxideren. Het gevolg hiervan is dat er een laagje patina ontstaat waardoor de gevelbekleding in zink een lichtgrijze, ietwat matte kleur krijgt. Bovendien vormt dit patina een beschermlaag tegen weersomstandigheden, licht, mosvorming, en andere soorten vervuiling. Dit is meteen ook de reden waarom gevelbekleding in zink zo weinig onderhoud vraagt. Je kan trouwens al vanaf het begin kiezen voor geprepatineerde gevelbekleding in zink; deze heeft reeds een beschermend patinalaagje dat door chemische processen werd gevormd.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
gevelbekleding in zink
gevelbekleding in zink
gevelbekleding in zink
gevelbekleding in zink
gevelbekleding in zink

Gevelbekleding in zink, ideaal voor renovaties

Gevelbekleding in zink is zowel bij nieuwbouw als bij renovaties erg populair. Het materiaal is immers makkelijk te verwerken en de meest uiteenlopende vormen (zoals rond of gebogen) zijn dan ook mogelijk, iets wat bij andere materialen niet altijd haalbaar is. Maar zeker voor renovaties biedt zink een aantal interessante voordelen. De plaatsing verloopt bijvoorbeeld erg snel en vlot: er wordt eerst een draagstructuur tegen de muur geplaatst en vervolgens worden de panelen in zink daar op bevestigd. Bovendien is gevelbekleding in zink erg licht waardoor de funderingen van een bestaande woning normaal gezien sterk genoeg zijn en niet verstevigd moeten worden. Daar komt nog eens bovenop dat het perfect mogelijk is om bijkomende isolatie achter de panelen te plaatsen. Ten slotte is gevelbekleding in zink ook volledig waterdicht en vormt het een goede oplossing voor woningen die bijvoorbeeld te kampen hebben met vochtproblemen door doorslaand vocht. Uiteraard is een correcte installatie wel noodzakelijk om dit te garanderen!


  • gevelbekleding in zink gevelbekleding in zink
  • gevelbekleding zink gevelbekleding zink

Nadelen van gevelbekleding in zink

Om je woning een persoonlijke touch te geven kan je gevelbekleding in zink gaan combineren met andere materialen. Je moet enkel een beetje opletten want zink is niet met elk materiaal even goed bevriend. Wanneer het in aanraking komt met een verkeerd materiaal dan verhoogt het risico op corrosie. Materialen die agressief zijn ten opzichte van gevelbekleding in zink zijn onder andere vers beton, koper en asfalt. Controleer dus zeker eerst even bij een vakman welke combinaties mogelijk zijn! Voorts zullen regen en hagel iets harder te horen zijn op gevelbekleding in zink, maar een echt nadeel is dit natuurlijk niet. Op (dak)ramen en glazen deuren kan dit immers ook al best wat kabaal veroorzaken. Daarnaast is er ook de prijs van gevelbekleding in zink. Deze kan enorm variëren naargelang de oppervlakte en de vormen, maar over het algemeen zal gevelbekleding in zink iets duurder uitvallen dan andere soorten gevelbekleding.


Succes gegarandeerd met gevelbekleding in zink

Enkel tegen de gevel, als accent langs de zijkant van je woning, of meteen voor alle muren: met gevelbekleding in zink is het allemaal mogelijk! Daarenboven heeft zink een aantal interessante voordelen in petto. Zo is het een zeer duurzaam en recycleerbaar materiaal, is het erg flexibel om mee te werken, behoeft het geen intensief onderhoud én is het uiterst geschikt voor renovaties. Je moet enkel opletten wanneer je gevelbekleding in zink wil combineren, aangezien sommige materialen nogal agressief kunnen reageren en zo corrosie veroorzaken. Bovendien is een correcte plaatsing noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de gevelbekleding waterdicht is. Doe dus zeker beroep op een vakman voor jouw gevelbekleding in zink, en succes zal gegarandeerd zijn!


gevelbekleding in zink gevelbekleding zink zink