Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Steenstrips aanrader bij gevelrenovatie

Heb je eindelijk de woning van je dromen gevonden, maar spreken de gebruikte gevelmaterialen je niet meteen aan? Of ben je de gevel van je woning beu gezien en zou je deze graag wat nieuw leven inblazen? Dan is het plaatsen van steenstrips zeker en vast het overwegen waard. Steenstrips zijn in feite gevelstenen die in kleine plakjes worden versneden en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, formaten en kleuren. Om deze en nog veel meer redenen zijn ze dan ook perfect voor gevelrenovatie bij eender welk type woning.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
steenstrips
steenstrips
steenstrips
steenstrips

Je gevel renoveren met steenstrips: een goed idee!

Steenstrips zijn zeker en vast interessant voor wie zijn gevel op een relatief snelle, makkelijke manier in een nieuw jasje wil stoppen. Omdat het slechts om dunne "plakjes" materiaal gaat die tegen de bestaande gevel worden geplakt zullen de muren bijvoorbeeld nauwelijks verdikken. Dit is ideaal voor wie midden in de stad woont, maar het betekent eveneens dat je geen hoge kosten zal moeten betalen om je ramen en deuren aan te passen. Daar komt nog eens bij dat steenstrips in gewicht veel lichter zijn dan bakstenen waardoor ze zeer eenvoudig te installeren zijn. Dit resulteert in het besparen van tijd én geld, aangezien de funderingen van je woning niet aangepast hoeven te worden om het gewicht van de steenstrips te kunnen dragen.


Steenstrips dragen bij tot de isolatie van je woning

Wanneer steenstrips goed worden aangebracht zal je amper verschil zien met traditionele gevelstenen. Daarenboven zal je niet moeten inboeten op vlak van gevelisolatie. Steenstrips kunnen namelijk makkelijk op bestaande isolatie geplaatst worden en er zijn eveneens steenstrips met geïntegreerde isolatie. Op die manier zal je woning perfect voldoen aan de strenge eisen van het EPB én zal je tot maar liefst 30% kunnen besparen op je energiefactuur. Heb je trouwens een gevelrenovatie gepland en ga je muurisolatie aanbrengen, dan heb je recht op een premie. Kijk zeker eventjes op de premiewijzer om de specificaties hierover te ontdekken!

Doe-het-zelf gevelrenovatie met steenstrips

Ben je een handige Harry die graag zelf de handen uit de mouwen steekt, dan zullen steenstrips je zeker en vast bevallen.

  • steenstrips steenstrips
  • gevelrenovatie gevelrenovatie

Mits de nodige voorbereiding kan je steenstrips namelijk makkelijk zelf aanbrengen. Let er enkel op dat je gevel eerst proper en effen is en dat scheuren en barsten hersteld worden. Daarna kan je beginnen met het aanbrengen van een speciale lijm en daar kunnen vervolgens de steenstrips op geplaatst worden. Je krijgt trouwens ook steeds bijpassende hoekprofielen die je perfect om de hoeken kan laten aansluiten.

Een spiksplinternieuwe gevel

Bij gevelrenovatie is het gebruik van steenstrips een absolute aanrader. Met dit materiaal kan je namelijk genieten van de uitstraling en de duurzaamheid van baksteen of natuursteen, maar dan op een snellere én meer voordelige manier. Je kan kiezen voor de stijl die je wil, van de eerder traditionele baksteen tot strakkere materialen of kleuren. De steenstrips kunnen makkelijk worden aangebracht op een bestaande muur of op een isolatielaag en indien gewenst kan je zelfs kiezen voor steenstrips met geïntegreerde isolatie. Een belangrijk voordeel is bovendien dat steenstrips de muur nauwelijks dikker zullen maken, wat je ook weer wat kosten zal besparen. Of je ze nu laat plaatsen of eerder voor een doe-het-zelf gevelrenovatie kiest: dankzij steenstrips zal je woning er spiksplinternieuw uitzien!


Interessante dossiers over steenstrips:
steenstrips gevelrenovatie steenstrips isolatie