Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Een hekwerk als passende tuinomheining

Luxueus en sierlijk... Het zijn twee omschrijvingen die zonder twijfel perfect aansluiten bij het imago van het hekwerk! Ondanks dat luxueuze uitzicht behoort het hekwerk toch niet tot de meest toegepaste soorten tuinafsluitingen, waarschijnlijk een gevolg van het even luxueuze prijskaartje waar men vaak ook meteen aan denkt. Je hoeft je echter helemaal niet te laten afschrikken. Hekwerken zijn immers verkrijgbaar in tal van materialen, kleuren en stijlen, waardoor dat prijskaartje ook best wat minder glamoureus kan zijn!


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
hekwerk
hekwerk
hekwerk
hekwerk
hekwerk

De functie van een hekwerk of sierhekwerk

Een hekwerk is uiteraard bedoeld om je tuin te omheinen, maar de voornaamste reden om voor een hekwerk te kiezen is eigenlijk omdat het de uitstraling van je huis verbetert. Deze tuinafsluiting wordt immers niet voor niets ook vaak "sierhekwerk" genoemd. Soms wordt ook gezegd dat een hekwerk kan dienen als bescherming tegen inbrekers, maar da's natuurlijk afhankelijk van de hoogte ervan. Heb je in de voortuin bijvoorbeeld een hekwerk van maar 1,20 meter hoog, dan zullen boeven dit niet meteen als een onoverkoombaar obstakel zien... Hoe hoog zo'n hekwerk exact mag zijn wordt bovendien dikwijls vastgelegd door de gemeente of door de verkavelingsvergunning.


Een hekwerk op maat

Een metalen hekwerk, een aluminium hekwerk, een stalen hekwerk, eentje in hout of zelfs een combinatie: het is allemaal mogelijk. Daarenboven zal een hekwerk meestal op maat gemaakt worden, waardoor je eigenlijk helemaal vrij bent wat betreft de uiteindelijke stijl ervan. Van gracieus tot romantisch, met tal van versieringen of juist zeer strak? Geen enkel probleem! Zeker metaal is een erg flexibel materiaal en kan dus heel wat vormen aan. Daarnaast kan een hekwerk in tal van kleurtjes gemaakt worden en kan je ook kiezen voor de combinatie met een bijpassende tuinpoort.

Een stevig en onderhoudsvriendelijk hekwerk

De mate waarin een hekwerk je beschermt tegen inbrekers is misschien afhankelijk van de hoogte, maar dat neemt niet weg dat een hekwerk een erg stevige tuinomheining is die bovendien een lange levensduur heeft.

  • hekwerken hekwerk
  • hekwerk op maat hekwerken

Je kan bijvoorbeeld ook niet de mist in gaan met een verkeerd onderhoud (zoals bij een haag wel eens kan gebeuren) en je zal bovendien ook geen onderhoudskosten moeten betalen. Een nadeeltje van een hekwerk is dan weer wel dat het niet echt privacy creëert, aangezien je er gewoon recht doorheen kan kijken. Een hekwerk is dan ook eerder geschikt om kinderen binnen de perken te houden, en (als de openingen niet te groot zijn) ook om honden, katten, kippen of andere diertjes ervan te weerhouden dat ze uit je tuin ontsnappen.

  • hekwerken hekwerk
  • hekwerk op maat hekwerken

Bepaal zelf mee de prijs van je hekwerk

De gedachte aan een hekwerk gaat bij veel mensen hand in hand met de gedachte aan een kostelijk prijskaartje, terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Je bent immers heel vrij wat betreft het ontwerp en de materiaalkeuze van je hekwerk, waardoor je ook de prijs grotendeels zelf kan bepalen. Een super sierlijk hekwerk met veel krullen zal immers een pak meer kosten dan een strak hekwerk zonder al te veel gedoe. Het is in ieder geval dus perfect mogelijk om een hekwerk te kiezen dat binnen je budget past!

Kiezen voor de uitstraling van een hekwerk

Zoek je een stevige, onderhoudsvriendelijke tuinomheining die bovendien ook nog eens een mooie uitstraling geeft aan je huis en tuin? Dan is een hekwerk of sierhekwerk echt iets voor jou. Om inbrekers af te weren is deze misschien wel niet altijd even doeltreffend en ook wat betreft je privacy zullen glurende ogen niet helemaal geweerd worden.


Een serieus voordeel is dan weer dat je een hekwerk kan vinden in tal van materialen, en ook de afwerking ligt volledig in jouw handen. hierdoor heb je trouwens ook de controle over het prijskaartje, zodat je een hekwerk perfect op maat van jouw budget kan laten maken!

Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Draadafsluiting , Hekwerk , Natuurlijke tuinafsluiting
hekwerk hekwerken hekwerk op maat