Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Voel je stralend: een infraroodcabine

Zoals we in België heel af en toe kunnen ervaren creëert de warmte van de zon een erg specifiek, aangenaam warmtegevoel op onze huid. De oorzaak van dat prettige gevoel zijn de zogenaamde infraroodstralen. Deze zijn onzichtbaar voor het menselijke oog, maar zorgen er dus wel voor dat we het heerlijk warm krijgen. Deze stralen zijn nu precies waar een infraroodsauna of infraroodcabine dankbaar gebruik van maakt. Deze techniek, gebaseerd op de natuur, heeft dan ook heel wat aangenaams te bieden!

Het verschil tussen een infraroodcabine en een traditionele sauna

Het grote verschil tussen een infraroodcabine en een traditionele sauna is uiteraard de warmte die geproduceerd wordt. Terwijl een infraroodcabine namelijk gebruik maakt van stralen die warmte afgeven aan je lichaam, zal een traditionele sauna eerder de omgeving en de lucht waarin je je bevindt opwarmen. Krijg je het bijvoorbeeld soms wat benauwd in een sauna, dan is een infraroodcabine hoogstwaarschijnlijk meer jouw ding. Bovendien zal het opwarmen van een infraroodcabine minder lang duren dan bij een traditionele sauna, waar eerst de lucht volledig moet worden opgewarmd. Ten slotte is de temperatuur in een infraroodcabine veel lager dan in een traditionele sauna. Hierdoor kan je makkelijker ademhalen en wordt zelfs met de deur open een groot deel van het effect behouden. Een infraroodcabine is dus een ideaal alternatief voor wie zich niet zo comfortabel voelt in een traditionele sauna.

Vind de warmte die bij jou past

Zoals we al vermeldden werken infraroodcabines met een techniek die ontleend werd aan de natuur, namelijk infraroodstraling. Maar daarmee is nog niet alles gezegd: er zijn verschillende types stralingselementen die elk een ander effect hebben. Uittesten is dan ook dé boodschap, en dat laten diverse verkooppunten en leveranciers maar al te graag toe. Ga dus zeker en vast eerst eens op onderzoek uit wanneer je een infraroodcabine wil kopen!


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
infraroodcabine
infraroodcabine
infraroodcabine
infraroodcabine
infraroodcabine

Wat is de prijs van een infraroodcabine?

Logischerwijze hangt de prijs van een infraroodcabine af van de grootte. Maar daarnaast spelen ook de afwerking, materialen, stralingselementen en bedieningsmogelijkheden een belangrijke rol. Aarzel daarom niet om de infraroodcabines van verschillende winkels met elkaar te vergelijken, en zo de voor jou meest voordelige oplossing te vinden! Wat betreft het stroomverbruik valt dat bij een infraroodcabine in het algemeen goed mee. Uiteraard hangt het totale verbruik ook weer af van de grootte van de infraroodcabine, maar een stopcontact is doorgaans voldoende om je infraroodcabine te verwarmen.

Een infraroodcabine plaatsen is een makkelijk karwei

Infraroodcabines zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, zodat je deze perfect kan afstemmen op jouw persoonlijke wensen en noden. Ook een infraroodcabine op maat is geen enkel probleem! Bovendien is een infraroodcabine makkelijker om te plaatsen dan sommige traditionele sauna's. In feite kan je een infraroodcabine dus eender waar plaatsen: ieder vrij plekje met een stopcontact is ideaal!

De voordelen van een infraroodcabine

Zoals iedereen wel weet is een infraroodcabine een perfecte manier om zalig te relaxen. Daarnaast is het eveneens goed voor je gezondheid, en gaan er op internet zelfs geruchten de ronde dat je van een bezoekje aan de infraroodcabine ook mooier zou worden. De details hierover zullen we je, net zoals onze twijfels, in ieder geval besparen... Maar dat een infraroodcabine ontspannend, ontstressend en gewoon leuk is, is dan weer wel een feit dat we je kunnen garanderen!

Kijken, testen en vergelijken: zo vind je de infraroodcabine van je dromen

Heerlijke warmte, makkelijk om te plaatsen, en volgens sommige (niet nader verklaarde) bronnen zelfs goed voor je uiterlijk... Een infraroodcabine heeft heel wat te bieden! Lijkt zo'n infraroodcabine je wel wat, maar ben je ook nog steeds fan van de traditionele sauna? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want het is perfect mogelijk om een bestaande sauna uit te breiden met een infraroodsysteem! Last but not least geven we je nog de raad mee om goed rond te kijken, te vergelijken en vooral: te testen. Je gaat namelijk niet elke dag eventjes een infraroodcabine kopen!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Infraroodcabine , Sauna , Stoombad
infraroodcabine infraroodcabines infraroodcabine kopen