Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

De inloopdouche: comfort en esthetiek

Tot voor kort kon je in elke badkamer wel een douchebak of een douchecabine vinden. Er is echter een nieuwe trend in douchewereld die steeds meer terrein wint: de inloopdouche. Zoals de naam al doet vermoeden kan je dit soort douche gewoon "inlopen" zonder dat je gehinderd wordt door opstapjes of wapperende douchegordijnen. Een inloopdouche is dan ook een douche die niet wordt afgesloten (tenzij met één enkele douchewand), en op die manier een geheel vormt met je badkamer.


De esthetische én functionele waarde van een inloopdouche

De inloopdouche is ondertussen een echte hype in badkamerland. Vooral voor hedendaagse badkamers zijn inloopdouches interessant, omdat ze door hun strakke uiterlijk helemaal passen binnen een modern badkamerinterieur. Daarnaast blijkt de inloopdouche ook bijzonder populair door het feit dat de badkamervloer niet onderbroken wordt door een douchebak of douchecabine, en dus gewoon doorloopt in de douche. Zeker voor rolstoelgebruikers of ouderen is het dan ook veel makkelijker om een inloopdouche te betreden dan een douchebak of douchecabine.

Een inloopdouche plaatsen in je badkamer

Inloopdouches kunnen in een hoek of nis geplaatst worden, maar een plaatsing in het midden van een muur is eveneens perfect mogelijk.

  • inloopdouche inloopdouche
  • inloopdouches inloopdouches
  • betegelde inloopdouche betegelde inloopdouche
  • nadelen inloopdouche nadelen inloopdouche
  • inloopdouche plaatsen inloopdouche plaatsen
  • afvoer inloopdouche afvoer inloopdouche

Een enkele douchewand zorgt dan voor de opvang van spatwater, terwijl een douchegoot voorkomt dat de hele badkamer onder water komt te staan. Zo'n afvoergoot is de meest populaire oplossing voor de afvoer in een inloopdouche, omdat deze het water over de gehele breedte van de inloopdouche afvoert.

Tips voor een betegelde inloopdouche

Voor de ondergrond van je inloopdouche kan je kiezen voor een douchebak of voor tegels. Bij tegels is het wel opletten geblazen voor gladheid, en ook bij de plaatsing moet extra aandacht besteed worden aan de afvoer van vocht (in een douchebak is namelijk reeds een helling voorzien, bij tegels moet je deze zelf maken) en het plaatsen van een waterwerende doek. Deze dient om je inloopdouche waterdicht te maken zodat er geen water naar beneden kan sijpelen en waterschade veroorzaken. Wil je een volledig betegelde inloopdouche, met zowel de vloer als de muur in tegels? Voorzie dan waterbestendig voegwerk om te voorkomen dat je voegen na verloop van tijd zwart uitslagen door schimmels.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
inloopdouche
inloopdouche
inloopdouche
inloopdouche
inloopdouche

Voordelen van een inloopdouche

Een van de grootste troeven van een inloopdouche is dat ze meer comfort biedt dan een douchebak of douchecabine. Zeker ouderen of personen die slecht te been zijn zullen veel makkelijker kunnen douchen omdat er geen overstapje is, maar bijvoorbeeld ook ouders met jonge kinderen kunnen hun bengels makkelijk onder deze douche krijgen. Een ander voordeel van de inloopdouche is dat er geen warmteverschil is wanneer je klaar bent met douchen, iets wat wel het geval is bij een douchecabine. Deze warmt namelijk mee op door de stoom van het warme water, wat ervoor zorgt dat je bij het uitstappen overvallen wordt door een golf van koudere lucht.

Nadelen van een inloopdouche

Het spreekt voor zich dat er ook wat nadelen zijn aan een inloopdouche. Zo kan je variëren wat betreft de afmetingen van je inloopdouche, maar mag je deze ook zeker niet te klein maken. Dit verhoogt immers het risico op douchewater dat buiten de douche terechtkomt. Om deze reden neemt een inloopdouche dan meestal ook iets meer plaats in dan een douchebak of douchecabine. Wanneer je een kleinere badkamer hebt kies je daarom best voor een glazen douchewand zodat je nog steeds een ruimtelijk gevoel creëert.

Douche en stijlelement in één

Na de douchebak en de douchecabine begint nu de inloopdouche aan zijn glorieperiode. In tegenstelling tot de andere twee douches loopt de vloer van een inloopdouche gewoon door in de badkamervloer zodat je een strak en harmonieus geheel krijgt. Voorts kan je kiezen voor een gemetselde inloopdouche, eentje met een glazen douchewand, een volledig betegelde inloopdouche of een exemplaar met douchebak. De keuze ligt volledig in jouw handen! Een inloopdouche is dan ook meer dan gewoon een douche: ze vormt een heus stijlelement waarmee je jouw badkamer een hedendaagse touch kan geven.

Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Douchebak , Douchecabine , Inloopdouche
inloopdouche inloopdouches betegelde inloopdouche