Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Jouw interieur, een echte charmeur!

Wie zich 's avonds (of overdag) graag in de zetel zet om gezellig wat televisie te kijken, zal ze sowieso al hebben opgemerkt: de talrijke interieurprogramma's die je op bijna elke zender tegenkomt. Interieur inrichting is dan ook echt hip op het moment, maar dit buiten beschouwing gelaten is het inrichten van een interieur ook wel gewoon een belangrijke taak. Zo moet een interieur niet alleen mooi zijn maar moet het ook aangenaam zijn om hele dagen in door te brengen. 


Om er zeker van te zijn dat jouw interieur tot in de puntjes in orde is, geven wij je daarom alvast wat handige info over dit onderwerp!

Mijn interieur bestaat uit...

Een interieur is eigenlijk het geheel van alle dingen die zich binnen in je woning bevinden. De binnendeuren, de trap, de vloer, zelfs het plafond: allemaal spelen ze een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer die jouw interieur uitstraalt. Het is dan ook belangrijk dat je bij het kiezen van al deze elementen toch ergens een rode draad in je achterhoofd houdt. Zo is het niet altijd vanzelfsprekend om met je partner overeen te komen wat betreft de inrichting van je interieur (zeker niet wanneer de ene houdt van modern en de andere van klassiek), maar met het nodige denk- en combineerwerk valt daar zeker een mouw aan te passen. Het is uiteraard ook niet verboden om stijlen te combineren in je interieur, maar let wel op dat je toch nog een samenhangend geheel krijgt en geen kakofonie creëert.

  • inrichten interieur interieur
  • interieur inrichting inrichten interieur

De juiste meubelen voor jouw interieur

Naast onvermijdelijke elementen zoals vloeren en muren vormen natuurlijk ook de meubelen een belangrijk onderdeel van elk interieur. Een huis zonder meubels zou immers helemaal niet praktisch zijn en ook voor de sfeer van je interieur betekenen ze een heuse meerwaarde. Wist je trouwens dat antiek tegenwoordig hét nieuwe modern is? Zeker in combinatie met enkele designstukken kunnen antieke meubelen je interieur echt omtoveren tot een serieuze blikvanger. Toch is deze stijltrend niet voor iedereen weggelegd en zijn er zowel voor- als tegenstanders van te vinden. Aan jou dus de keuze of je deze tendens al dan niet een kans wil geven.


  • inrichten interieur interieur
  • interieur inrichting inrichten interieur

Wanneer je interieur functioneel én esthetisch moet zijn

Natuurlijk moet een interieur niet alleen mooi zijn. Toegegeven: het is leuk wanneer iedereen die je woonst binnenkomt vervalt in oooh's en aaaah's, maar als je interieur totaal niet praktisch is dan zal dat al snel zijn tol eisen. Vooral in bepaalde ruimtes, zoals de badkamer en de keuken, is functionaliteit dan ook écht een aspect waar je extra veel aandacht aan moet besteden. Zo is het in de badkamer belangrijk dat je voldoende opbergruimte hebt voor al je spulletjes (en dat de vloer dus geen levensgevaarlijk hindernissenparcours of beenbrekende ijsbaan wordt) en moet je in de keuken vooral vlot kunnen bewegen tussen het aanrecht, de spoelbak en de koelkast (ook wel de keukendriehoek genoemd).

Een perfect interieur is dus niet alleen een mooi interieur: het is er ook eentje waar je aangenaam in kan leven.


Een gezellig interieur

Naast functionaliteit en esthetiek is ook gezelligheid een belangrijk punt tijdens het inrichten van een interieur. Een huis dient nu eenmaal om in te wonen, en door de grillige weersomstandigheden in ons landje brengen we toch wel een aanzienlijk deel van onze tijd binnenshuis door. Een kil, koud interieur is dan ook absoluut geen fijne omgeving om dagelijks in te vertoeven. Gelukkig kan je er op verschillende manieren voor zorgen dat jouw interieur zo'n instant cosy feeling teweegbrengt. Natuurlijk kan je je toevlucht zoeken tot pluizige kussens en dekentjes, maar gezelligheid creëren kan ook op een meer subtiele manier. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantische sfeerhaard, eventueel omkaderd door een prachtige sierschouw? Je kan trouwens ook sfeer scheppen door simpelweg de juiste kleurtjes te kiezen voor de muren. Houd hier zeker rekening mee tijdens de schilderwerken en vraag eventueel wat raad aan een interieurvormgever!


Geef je interieur dat tikkeltje extra

Wie graag nog een stapje verder gaat kan zijn interieur ook transformeren tot een uitgebreide wellness. Een sauna, een stoombad, een infraroodcabine, en ga zo maar voort: de tijd dat je hiervoor speciaal naar een wellnesscentrum moest gaan is definitief voorbij! Er zijn namelijk tal van faciliteiten op de markt die je perfect bij je thuis kan installeren, zodat je na een drukke dag gewoon regelrecht je persoonlijke wellness kan instappen. Kan het nog ontspannender?!

Een interieur om je thuis te voelen

De buitenkant van een woning is erg belangrijk, maar ook wanneer je binnenstapt is het de bedoeling dat je je echt thuis voelt in jouw huis. Het inrichten van je interieur is dan ook een taak waar je best niet al te snel over gaat. Je moet immers echt met alles rekening houden: wat voor plafond kies ik? Hoe zal de vloer eruitzien? Welk materiaal kies ik voor de binnendeuren?

  • inrichten interieur interieur
  • interieur inrichting inrichten interieur

En dan hebben we het nog niet gehad over de meubels... Design, antiek, klassiek; je kan werkelijk alle kanten op die je maar wilt. Je mag echter niet vergeten om je interieur ook een gezellige en huiselijke touch te geven. Wie wil er immers zijn dagen slijten in een koude, ongezellige woning? Ten slotte kan je van jouw interieur ook echt iets speciaals maken en allerlei wellnessfaciliteiten integreren. Op die manier zal het zeker geen probleem zijn om op en top van je interieur te genieten!

interieur inrichten interieur interieur inrichting