Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Heerlijk ontspannen in je eigen jacuzzi

Een jacuzzi is meer dan gewoon "een bad met bubbels". Zo kan je van je eigen tuin een heuse trekpleister maken voor vrienden (iedereen wil namelijk wel eens kunnen genieten van die bubbels), kan je romantische avondjes organiseren samen met je partner, of kan je gewoon lekker in je eentje ontstressen na een drukke werkdag. Het voordeel van een jacuzzi is dan ook dat je in je eigen tuin kan genieten van een ontspannend bad, zonder dat je daarvoor de deur hoeft uit te gaan. Bovendien kan je door het warme water niet alleen heerlijk relaxen, maar geeft een buitenjacuzzi je tuin ook een aangename en unieke sfeer.

Jacuzzi of zwembad?

Wie graag wil relaxen in zijn tuin kan beter een jacuzzi kopen dan een zwembad, aangezien een jacuzzi veel minder seizoensgebonden is. Wanneer het buiten te koud is zal een duik in een onverwarmd zwembad namelijk niet echt een relaxerend effect hebben. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een verwarmd zwembad, maar dan zal de kostprijs al snel heel wat hoger liggen dan die van een buitenjacuzzi. Bovendien heeft een jacuzzi net een erg aangenaam en uniek effect bij kouder weer. Een bijkomend voordeel is dat een jacuzzi veel minder plaats inneemt dan een zwembad, waardoor zo'n tuinspa eveneens ideaal is voor kleinere tuinen.

Allerlei soorten jacuzzi's

Jacuzzi's worden meestal kant en klaar geleverd en hebben zitbanken waarin de jets geïntegreerd zijn. Daarnaast kan je al dan niet kiezen voor ingebouwde verlichting in de jacuzzi. Bovendien is er voor ieders wensen een geschikte jacuzzi, die je kan kiezen naargelang je budget en het aantal personen dat van de buitenjacuzzi wil meegenieten. Zo zijn er modellen die geschikt zijn voor twee of drie personen of modellen die eerder een heuse zwemspa zijn. Wie het graag nog wat luxueuzer heeft, kan zelfs kiezen voor een jacuzzi met geïntegreerde radio of zelfs televisie!  • jacuzzi jacuzzi
  • onderhoud jacuzzi onderhoud jacuzzi
  • tuin jacuzzi tuin jacuzzi

Onderhoud van een jacuzzi

Net zoals bij een zwembad is het onderhoud van een jacuzzi erg belangrijk. Omdat een jacuzzi bovendien minder water bevat dan een zwembad is deze zelfs nog iets gevoeliger voor vervuiling. Bij een ontoereikende behandeling is water immers de favoriete omgeving van bacteriën, algen en schimmels. Het onderhoud van een buitenjacuzzi is gelukkig niet zo arbeidsintensief, maar het moet wel degelijk en tijdig gebeuren. Om ervoor te zorgen dat jouw jacuzzi geen broeihaard wordt van bacteriën kunnen enkele simpele voorzorgsmaatregelen al een handje helpen. Zo kan je eerst een douche nemen alvorens je de jacuzzi ingaat. Met een eenvoudige tuindouche in de buurt van de jacuzzi is dat geen enkel probleem. Daarnaast mag je nooit shampoo of zeep gebruiken in de jacuzzi, en is een degelijke overdekking aan te raden. Op die manier voorkom je namelijk dat zand, bladeren en ander vuil je buitenjacuzzi inwaaien.


Volg ook steeds de raad op van je leverancier wat betreft het onderhoud van je tuinspa. Net zoals bij een zwembad moet eveneens de filter regelmatig worden schoongemaakt, moet je regelmatig de waterkwaliteit controleren en ingrijpen indien nodig, en moet je ook af en toe het water eens volledig vervangen, afhankelijk van het gebruik en eventuele vervuiling.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
jacuzzi
jacuzzi
jacuzzi

Plaatsing van een jacuzzi

Heb je bij de aanleg van je tuin al plannen voor een buitenjacuzzi, maar heb je niet voldoende budget om de jacuzzi al te kopen? Dan kan je alvast de voorzieningen laten treffen om (wacht)leidingen voor watertoevoer en -afvoer en elektriciteit te leggen naar de plaats waar de jacuzzi later zal komen. Zo is het bij de effectieve plaatsing van de jacuzzi niet nodig om je hele tuin weer open te graven. Let er ook op waar in de tuin je de jacuzzi juist wil laten plaatsen. Zo zal je liefst relaxeren op een plekje waar je voldoende privacy hebt en kan je bladeren in je jacuzzi vermijden door hem niet onder bomen te plaatsen. Verder is een vlakke en stevige ondergrond een absolute must, aangezien een wankele jacuzzi niet echt een aangenaam plekje is om te vertoeven. Waar je sowieso voorzichtig mee moet zijn is het elektrische gedeelte van de plaatsing. Zoals iedereen wel weet zijn water en elektriciteit nooit een goede combinatie, en laat je dit dus beter over aan een specialist.

Jouw persoonlijke tuinspa

Of je nu een heuse tuinspa wil creëren voor je vrienden of gewoon lekker in je eentje wilt kunnen relaxen: een jacuzzi biedt ontspanning voor iedereen. Bovendien kan je een jacuzzi het hele jaar door gebruiken, in tegenstelling tot een zwembad dat meer gebonden is aan de weersomstandigheden. Let er wel op dat je de jacuzzi goed onderhoudt zodat bacteriën, schimmels en algen niet de kans krijgen om er hun intrek te nemen. Een paar simpele regeltjes kunnen hier al een grote hulp zijn. Ook voor de plaatsing moet je rekening houden met enkele puntjes. Is er voldoende privacy, is de ondergrond stevig genoeg, enzovoort. Is je jacuzzi geïnstalleerd? Dan wensen wij je veel plezier met jouw persoonlijke tuinspa!


jacuzzi onderhoud jacuzzi tuin jacuzzi