Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Kantelpoort: een echte klassieker

In de tijd voordat sectionaalpoorten in de schijnwerpers kwamen te staan was de kantelpoort dé garagepoort bij uitstek voor zowat elke woningstijl. Hoewel de kantelpoort dus in de loop der jaren stevige concurrentie heeft gekregen, is dit type garagepoort niet volledig van de troon gestoten. De prijzen voor kantelpoorten zijn in veel gevallen namelijk bijzonder aantrekkelijk. 


Dat de kantelpoorten dan ook nog eens verkrijgbaar zijn in diverse kleuren en motieven, maakt hen tot ware klassiekers binnen het gamma van de garagepoorten.

Wat is een kantelpoort?

Een kantelpoort bestaat meestal uit één grote stalen plaat die in zijn geheel naar boven kantelt bij het openen (vandaar uiteraard ook de benaming "kantelpoort"). Het openen en sluiten gebeurt met behulp van zijdelingse spiraalveren die de garagepoort begeleiden over looprails, die langs de zijkant van de poort en tegen het plafond van de garage in kwestie worden bevestigd. Om ervoor te zorgen dat de kantelpoort op eender welke graad van opening blijft staan worden de zwaardere exemplaren bovendien uitgerust met tegengewichten. Kantelpoorten zijn verkrijgbaar in standaardafmetingen of op maat, en je kan er eveneens voor kiezen om de kantelpoort met hout of zelfs pvc in een kleurtje naar keuze te bekleden. Ten slotte kan je kiezen tussen een manueel te bedienen poort of een automatisch exemplaar.

  • kantelpoorten kantelpoort

Twee types kantelpoorten

Afhankelijk van jouw garage heb je de keuze tussen twee soorten kantelpoorten: kantelpoorten die naar binnen wentelen of naar buiten zwaaien bij het openen en sluiten. De kantelpoorten die naar buiten zwaaien hebben steeds wat ruimte nodig voorbij het gevelvlak, waardoor het dus geen goed idee is om je wagen tot vlak tegen de garagepoort te parkeren. Dit type kantelpoorten is eveneens af te raden bij woningen die tot tegen het trottoir komen, om de veiligheid van voetgangers en fietsers te vrijwaren. Bij de naar binnen wentelende kantelpoorten is het juist omgekeerd: deze komen bij het openen en sluiten niet voorbij de gevel, maar hebben dan wel binnen wat ruimte nodig. Bij deze kantelpoorten is het dan ook niet mogelijk om de wagen in je garage tot tegen de garagepoort te parkeren.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
kantelpoort
kantelpoort
kantelpoort

Kantelpoorten met isolatie

Kantelpoorten worden zowel met als zonder isolatie aangeboden. Indien je garage ook toegang geeft tot je woning doe je er echter goed aan om sowieso te kiezen voor een kantelpoort mét isolatie. Het zou immers zonde zijn om warmte te verliezen via je garage, zeker wanneer ook je verwarmingsketel daar zijn plekje heeft. Bovendien ben je sowieso niet helemaal vrij in de keuze tussen een kantelpoort met of zonder isolatie. 


  • kantelpoort kantelpoort
  • kantelpoorten kantelpoorten
  • prijzen kantelpoorten prijzen kantelpoorten
  • garagepoort garagepoort
  • garagepoorten garagepoorten
  • poort poort
  • kantelpoort kantelpoort

Heb je bijvoorbeeld een nieuwe woning gebouwd en geeft je garage toegang tot de woning, dan moet volgens het EPB een bepaald niveau van isolatie behaald worden. Dit geldt eveneens voor bestaande woningen waarbij de garagepoort vervangen wordt. De moeite waard dus om dat even na te kijken alvorens je overgaat tot het kopen van een kantelpoort!

De kantelpoort: simpel én handig

Een golden oldie binnen het aanbod van de garagepoorten is de kantelpoort. Dit type garagepoort werkt volgens een eenvoudige techniek die bovendien slechts een beperkte inbouwruimte nodig heeft. Afhankelijk van je woning kan je kiezen voor een kantelpoort die naar binnen of naar buiten zwaait bij het openen en sluiten, en om helemaal bij je gevel te passen zijn kantelpoorten verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Bovendien kan een kantelpoort uitgerust worden met isolatie, zodat je woning op en top voldoet aan de eisen van het EPB.


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Kantelpoort , Poortautomatisatie , Sectionale poort
Interessante dossiers over garagepoorten:
kantelpoort kantelpoorten prijzen kantelpoorten