Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Tips voor kantoorinrichting

Een mooi én praktisch kantoor: zowel werkgevers als werknemers plukken hier de vruchten van. Wist je bijvoorbeeld dat een goede kantoorinrichting een positieve invloed heeft op het gemoed van de mensen die er dagelijks werken? De inrichting van een kantoor vraagt echter wel wat denkwerk. In wat volgt helpen we je alvast op weg en geven we enkele tips voor een goede kantoorinrichting!


Hoe denken werknemers over kantoorinrichting?

Uit onderzoek blijkt dat werknemers veel belang hechten aan een kantoorinrichting die gezellig en inspirerend aanvoelt. Hieronder wordt blijkbaar vooral de aanwezigheid van planten gerekend. Bovendien ogen planten niet gewoon leuk zonder meer: er zijn aanwijzingen dat ze ook effectief de productiviteit verhogen. Daarnaast speelt het gebruik van kleuren een belangrijke rol, en een kleine groep vermeldde zelfs de aanwezigheid van kunst als inspirerend extraatje. Begin dus niet zomaar halsoverkop met de kantoorinrichting van een gebouw, maar denk goed na over wat je werknemers belangrijk vinden en hoe je voor hen een aangename sfeer creëert.

Ga voor kleur in je kantoorinrichting

Kleur in je kantoorinrichting is top, tenminste toch als je de juiste kleuren gebruikt. Geen schreeuwerige tinten (die leiden al snel af), maar ook geen té softe kleurtjes (die prikkelen de werknemers te weinig).

  • kantoor kantoorinrichting
  • kantoorinrichter kantoor
  • kantoormeubelen kantoorinrichter
  • meubilair kantoormeubelen
  • kantoorkasten meubilair

Hou bij het inkleuren van je kantoorinrichting ook steeds rekening met de functies van de ruimtes. Ga in de vergaderruimte bijvoorbeeld voor een rustige kleur, terwijl je in de ontvangstruimte een warm tintje gebruikt om bezoekers welkom te heten. Heb je bovendien een klein kantoor, dan kunnen de kleuren van je kantoorinrichting dit helpen maskeren. Lichte, effen kleuren met een mat effect zijn bijvoorbeeld ideaal om een kamer groter te doen lijken!

Essentieel voor kantoorinrichting: meubilair

Meubilair is uiteraard een zeer belangrijk onderdeel van kantoorinrichting. Zo moeten er voldoende kantoorkasten voorzien worden waarin werknemers hun papieren, mappen en andere kantoorartikelen kwijt kunnen. Maar het allerbelangrijkste is de ergonomie van de kantoormeubelen. Voor meetings zijn gewone tafels voldoende, maar voor een bureau waar je de hele dag aan zit gelden andere eisen. Een verstelbare computertafel is bijvoorbeeld ideaal, aangezien werknemers deze kunnen aanpassen aan hun individuele vereisten. Ook een goede bureaustoel is onmisbaar. Ga dus zeker niet de goedkoopste kantoormeubelen kopen, maar wel de meest ergonomische.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
kantoorinrichting
kantoorinrichting
kantoorinrichting
kantoorinrichting

Voorzie voldoende licht in je kantoorinrichting

Nog zo’n belangrijk puntje van kantoorinrichting: het licht. Vermijd tegenlicht en invallend licht op een computerscherm. Hierdoor ga je namelijk onbewust je ogen dichtknijpen, wat heel vermoeiend is. Ga je dus een kantoor inrichten, plaats de bureaus dan haaks op de ramen. Ook wanneer er té veel zonlicht binnenvalt voorzie je best een goede zonwering. Anders gaan mensen opnieuw hun ogen tot spleetjes knijpen, en bovendien neemt het contrast op je beeldscherm dan ook af. Dit is opnieuw vermoeiend voor de ogen. Voorzie natuurlijk wel voldoende licht bij je kantoorinrichting, zodat werknemers niet krampachtig naar hun computerscherm toe moeten buigen.

Laat je kantoorinrichting over aan een ervaren kantoorinrichter

Een kantoor inrichten is op zich niet moeilijk. Maar echt een goede kantoorinrichting bekomen, is dat wel! Je moet immers rekening houden met verschillende punten, waaronder de juiste verlichting en de aankoop van ergonomisch bureaumeubilair. Zie je door de bomen het bos niet meer, dan kan je altijd de hulp inschakelen van een professionele kantoorinrichter. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw kantoorinrichting gewoonweg perfect is op alle vlakken!


kantoorinrichting kantoor kantoorinrichter