Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Voldoende keukenkasten: een must!

Eten voorbereiden, koken, afwassen, gezellig samenzitten: in een keuken gebeurt er dagelijks heel wat. Geen wonder dus dat voldoende keukenkasten een must-have zijn voor elke keuken. Toch wordt de benodigde opbergruimte vaak onderschat, wat kan leiden tot uitpuilende keukenkasten en gefrustreerde koks. Breng je zelf veel tijd door in de keuken of wil je voorkomen dat jouw kok elke dag staat te mopperen aan het fornuis? Ga dan op doordachte wijze te werk bij het zoeken van de juiste keukenkasten!


Deel je keuken (en keukenkasten) praktisch in

Gebruiksgemak is ongetwijfeld hét sleutelwoord voor elke keuken. Door goed na te denken over de plaatsing van je keukenkasten kan je het jezelf bijvoorbeeld al heel wat makkelijker maken. Ben je voedsel aan het voorbereiden, aan het koken of aan het afwassen, dan kan je immers maar best alle benodigde materialen bij de hand hebben. Bovendien zijn er verschillende types keukenkasten waaruit je kan kiezen. Zo vormen zowel keukenkasten als –lades een handige opbergruimte, hoewel lades op sommige plaatsen meer aangewezen zijn. Deze geven je namelijk onmiddellijk een volledig overzicht van hun inhoud en kunnen dankzij enkele handige snufjes meer opbergruimte bieden dan keukenkasten.

Om je keukenkasten of –lades nóg overzichtelijker te maken kan je trouwens ook bestekbakken, bordenhouders of tussenschotjes kopen.

  • standaard keukenkasten keukenkasten
  • keukenkasten op maat standaard keukenkasten
  • keukenkasten renoveren keukenkasten op maat
  • oude keukenkasten keukenkasten renoveren
  • keukenkasten vervangen oude keukenkasten

Handige snufjes voor je keukenkasten

De technologie staat niet stil, en dat geldt ook voor keukenkasten. Keukenfabrikanten doen er namelijk alles aan om deze zo praktisch mogelijk te maken. Vind je het soms wat te donker in je keukenkasten? Geen probleem: met ingebouwde verlichting die aangaat bij het openen van de kast vind je alles meteen terug! Heb je de gewoonte om je keukenkasten nogal hard dicht te slaan, tot ergernis van je medebewoners? Ook dit kan worden opgelost met een speciaal schuifsysteem voor keukenkasten en -lades waardoor deze steeds geluidloos, zacht en gelijkmatig sluiten. Naast deze puntjes op vlak van gebruiksgemak blijkt ook de kindvriendelijkheid van keukenkasten een belangrijk aandachtspunt te zijn. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om te verhinderen dat kleine vingertjes tussen de deuren van de keukenkasten komen te zitten en vind je ook slotjes of haakjes die voorkomen dat kinderen bepaalde kasten kunnen openen.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:

Keukenkasten op maat of standaard keukenkasten?

Keukenkasten zijn meestal in standaardmaten te verkrijgen, maar het is evengoed mogelijk om deze op maat te laten maken. Wie dat wil kan trouwens ook kiezen voor een modulaire keuken; alle onderdelen staan hier los van elkaar (dus ook je keukenkasten) zodat je naar hartelust kan gaan samenstellen en bovendien stap voor stap je keuken kan uitbreiden. Wat betreft de kleuren en materialen heb je keuze te over. Massief hout, fineerhout, MDF, kunststof, glas, inox,... Het kan allemaal. Denk er wel aan dat sommige materialen meer onderhoud vragen dan anderen, dus informeer je daarover alvorens je definitief je toekomstige keukenkasten kiest.


  • keukenkasten keukenkasten
  • standaard keukenkasten standaard keukenkasten

Je keuken vernieuwen op een makkelijke manier

Wil je je keuken graag wat nieuw leven inblazen, maar houd je het liever low-budget? Dan kan je gewoon je keukenkasten renoveren: dit zal al een wereld van verschil zijn! Zo kunnen oude keukenkasten makkelijk in een nieuw jasje gestoken worden door een likje verf (vraag wel even raad aan je leverancier over de benodigde grondlaag) of kan je zelfs de volledige deurtjes van de keukenkasten gaan vervangen. Door te kiezen voor een andere stijl of ander materiaal voor de keukenkasten zal je keuken er al helemaal anders uitzien!

Keukenkasten die 100% naar jouw smaak zijn

Naast een fornuis, een spoelbak en een koelkast zijn keukenkasten absoluut onmisbaar in een keuken.


Om jouw keukenkasten hélemaal af te maken kan je je trouwens allerlei accessoires aanschaffen, zoals bestekbakken en bordenhouders. Mag het voor jou nog iets meer zijn? Dan bestaan er allerhande technologische snufjes om je keukenkasten net dat tikkeltje extra te geven. Standaard keukenkasten, keukenkasten op maat, in hout, inox enzovoort: de mogelijkheden zijn eindeloos!

keukenkasten standaard keukenkasten keukenkasten op maat