Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Ideale keukenkraan: mooi en handig

Een korte draai aan de knop of een simpele tik tegen de hendel, en hop: er stromen ontelbare liters water uit je keukenkraan! Het leveren van water is niet voor niets de belangrijkste functie van de keukenkraan, maar daarnaast zullen ook de laatste nieuwe trends en hypes haar niet buiten schot laten. De keuken kende doorheen de jaren immers tal van make-overs op vlak van stijl, en ook de keukenkraan volgde deze evoluties steeds op de voet. Een keukenkraan met led verlichting, een exemplaar dat je in een vingerknip kokend heet water geeft, of een simpele mengkraan? Niets is onmogelijk voor de keukenkraan!


Waarop letten wanneer je een keukenkraan gaat kopen?

Zoek je een keukenkraan voor je spiksplinternieuwe keuken of is het gewoon tijd om een waardige vervanger te zoeken voor je huidige keukenkraan? Dan zijn er natuurlijk een aantal zaken waarop je moet letten. Zoals we al zeiden moet een keukenkraan er steeds op z'n mooist uitzien, waardoor het design een eerste aandachtspuntje is. Een kraan vormt immers een opvallend onderdeel van je keuken. Een tweede puntje is natuurlijk de kwaliteit van de keukenkraan, welke vooral afhankelijk is van het binnenwerk. Het is namelijk zo dat een keukenkraan dagelijks wordt gebruikt en dus niet te snel mag verslijten. Kijk daarom ook zeker even de garantie na! Daarnaast kan ook het waterverbruik van de keukenkraan een belangrijk punt zijn, net zoals de hoogte ervan.

 

Is er bijvoorbeeld een raam of een kast boven de afwasbak, let er dan op dat je je geen te hoge keukenkraan aanschaft. Anders kan het al eens gebeuren dat je de venster of de kastdeur niet meer kan openen!

Zuinigheid troef met een waterbesparende keukenkraan

Voor ons is het logisch dat er fris water uit de kranen stroomt om onze glazen mee te vullen, maar in realiteit is slechts 3% van al het water op onze planeet drinkbaar. We hoeven er dan ook geen tekeningetje bij te maken: zuinig omgaan met drinkbaar water is een absolute vereiste! Daarom gaat er steeds meer aandacht naar waterbesparing, zonder dat je daarbij moet inboeten aan comfort natuurlijk. Zo zijn er bijvoorbeeld keukenkranen die fabrieksmatig worden uitgerust met een debietbegrenzer, waarbij het aantal liters water per minuut sterk wordt verminderd. Ook bestaande keukenkranen kunnen hier trouwens van genieten: er bestaan namelijk eveneens debietbegrenzers die je vrij makkelijk achteraf nog kan installeren. Wil jij je keukenkraan dus op een zuinige manier gebruiken, vraag dan zeker even naar de opties bij de leverancier van je keuze!


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
keukenkraan
keukenkraan
keukenkraan
keukenkraan
keukenkraan

Trendy topper of tijdloze klassieker als keukenkraan

Om de behoeften van de moderne keukengebruiker te kunnen bijbenen probeert ook de keukenkraan steeds de nieuwste trends te volgen. Een absolute topper op dit vlak is bijvoorbeeld de heetwaterkraan waarmee je vrijwel onmiddellijk kokend water kan tappen. Kwalitatieve merken rusten deze keukenkraan wel uit met een kinderslot zodat nieuwsgierige kinderhandjes geen ongelukken kunnen veroorzaken. Een andere trend is die van de sensorgestuurde kraan, maar in de praktijk wordt deze nogal weinig gekozen voor gebruik in de keuken (en eerder voor in het toilet of de badkamer). Daarnaast kan je kiezen voor een keukenkraan waarvan de kop uittrekbaar is, zodat zelfs de hoogste kookpot makkelijk met water gevuld kan worden! Ten slotte zijn er natuurlijk ook nog de tijdloze klassiekers, of beter gezegd: de mengkranen voor de keuken. Hier kan je kiezen voor een eengreepsmengkraan (deze heeft één hendel om warm/koud water te nemen) of een tweegreepsmengkraan (met een aparte hendel voor warm en eentje voor koud water).


 

Geef je keukenkraan net dat ietsje meer

Naast bovenstaande trends zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om jouw keukenkraan net dat ietsje meer te geven. Kende je bijvoorbeeld de keukenkraan met led verlichting al? Deze toont een rood lampje bij warm water, en een blauw bij koud water (op die manier zal je nooit nog nietsvermoedend je handen onder een straal heet water stoppen!). Wanneer je kraantjeswater een minder lekkere smaak heeft kan je trouwens ook kiezen voor een keukenkraan die wordt uitgerust met een speciale filter. Deze zuivert het drinkwater, waardoor je altijd mag rekenen op een lekker glaasje kraanwater zónder vreemd smaakje.


Daarnaast is er nog een ander soort keukenkraan dat hier zeker een plaatsje verdient, namelijk de kraan die CO2 aan je drinkwater toevoegt en zo plat water omtovert tot bruiswater.

Het kiezen van de juiste keukenkraan

Keukenkranen vind je in verschillende soorten en maten, gaande van traditionele mengkranen voor de keuken tot keukenkranen die worden uitgerust met de laatste nieuwe snufjes. Een waterbesparende kraan, een keukenkraan met led verlichting, en ga zo maar voort: de keuzes zijn bijna eindeloos! Bovendien heb je ook diverse opties wat betreft de materialen. Kwalitatief gezien verschillen deze echter weinig, waardoor het kiezen van de ideale keukenkraan vooral een esthetische kwestie zal zijn. Uiteraard kan je je ook laten leiden door de prijs, die (net zoals het aanbod aan keukenkranen zelf) erg uiteenlopend kan zijn. De prijs die je betaalt voor een keukenkraan is immers afhankelijk van de kwaliteit, de opties, de materialen, ... Wie op zoek gaat naar een keukenkraan zal dus een énorm ruim assortiment vinden dat voor elke keuken en ieders smaak wel iets te bieden heeft!


keukenkraan keukenkranen keukenkraan met led verlichting