Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Meubelen voor binnen en buiten

Een huis zonder meubelen is zoals een lichaam zonder ziel: de buitenste schil is er dan misschien wel, maar verder naar binnen toe ontbreekt er een erg belangrijk deel. Zonder meubels zou een woning er namelijk al snel erg ongezellig uitzien en daarenboven zou je ook helemaal niet zo comfortabel kunnen wonen. Meubelen zijn dan ook absoluut onmisbaar in elke woning, zowel voor de sfeer als voor het wooncomfort van de bewoners. Daarom vind je meubelen in de meest uiteenlopende soorten, zodat ze op en top passen in jouw interieur én aan al je wensen beantwoorden.

Voor elke ruimte de gepaste meubelen

Een van de belangrijkste redenen waarom we onze huizen volstouwen met meubelen is omwille van hun praktische functie. Zo zijn kasten absoluut onmisbaar om al je spullen in op te bergen, heb je een tafel en stoelen nodig om aan te kunnen eten, moet je een bed hebben om in te slapen, en ga zo maar voort. Daarom bestaan meubels in de meest uiteenlopende soorten en maten en is het perfect mogelijk om meubelen op maat te laten maken. Op die manier kan je voor elke ruimte de ideale meubelen vinden die perfect aan jouw behoeften voldoen, of het nu gaat om een kast die een uitgebreide collectie schoenen moet kunnen herbergen of een relaxzetel die je trakteert op een massage terwijl je televisie kijkt.

Antieke of moderne meubelen; welke stijl verkies jij?

Naast hun functionele aspect moeten meubelen natuurlijk ook mooi ogen. Zo zal men in een hypermoderne woning eerder gaan kiezen voor bijpassende moderne meubelen, terwijl liefhebbers van de klassieke stijl misschien sneller zullen kiezen voor antiek. Onder moderne meubelen verstaan we dan eerder de strakke, vaak effen witte meubels die je eventueel met een glanzend laagje kan verkrijgen. Antieke meubelen daarentegen bestaan meestal uit hout en kunnen terugblikken op geschiedenis die heel wat decennia teruggaat. Uiteraard bestaan er geen regels over welke meubelen je in welk interieur moet plaatsen, en mag je dus naar hartelust stijlen en kleuren onder elkaar mixen indien je dat wilt.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
meubelen
meubelen
meubelen

Geniet van je tuin of terras met tuinmeubelen

Niet alleen binnenshuis vind je meubelen in soorten en maten. Ook op je terras of in de tuin kunnen specifieke tuinmeubelen namelijk de boel wat opfleuren. Tuinmeubelen vind je eveneens in de meest uiteenlopende types, gaande van stoelen en tafels in plastic tot een heuse lounge area met bijhorende kussentjes en salontafels. Bovendien zullen ook liefhebbers van de natuurlijke look zeker iets vinden naar hun smaak, aangezien houten tuinmeubelen (bijvoorbeeld in teak) eveneens erg populair zijn. Let wel op: niet alle tuinmeubelen zijn geschikt om het hele jaar door buiten staan. Informeer hier dus even naar wanneer je tuinmeubelen gaat kopen, zodat je jouw meubeltjes indien nodig kan laten overwinteren in de kelder of garage.


  • meubelen meubelen

Diverse mogelijkheden om meubelen te kopen

Wie op zoek is naar de ideale meubelen voor zijn stekje heeft daarvoor heel wat mogelijkheden. Zo zijn er diverse meubelwinkels die allerhande meubels verkopen, van heel goedkope basisspullen tot de allerduurste design meubelen. Daarnaast wordt online shoppen ook voor meubelen steeds populairder. Het nadeel is hier echter wel dat je de meubelen niet eerst in het echt kan bekijken en eventueel eens uitproberen, wat zeker bij zetels en stoelen toch wel handig kan zijn. Houd jij van tweedehands meubelen? Dan kan je ook gaan rondsnuffelen op rommelmarkten, of antiekliefhebbers kunnen eveneens terecht bij veilinghuizen of in speciaalzaken. Daarenboven hoef je niet over een immens groot budget te beschikken. Duur is immers niet altijd gelijk aan mooi, en ook aan lagere prijzen kan je echte pareltjes vinden!


Wie zoekt, die vindt de ideale meubelen

Zo zie je maar: ook meubelen verdienen best wat aandacht in een woning! Een huis zonder meubels zou immers helemaal niet praktisch zijn, en ook voor je interieur betekenen meubelen een heuse meerwaarde. Antieke meubelen, design meubelen, tuinmeubelen, basis meubeltjes die vooral functioneel zijn, en ga zo maar verder: je vindt meubelen in alle mogelijk soorten en stijlen. Om de perfecte meubelen te vinden kan je een bezoek brengen aan meubelwinkels, maar ook op internet of op rommelmarkten kan je soms echte koopjes op de kop tikken. Wie zoekt, die vindt de ideale meubelen!


meubelen moderne meubelen antieke meubelen