Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Unieke vloertegels in natuursteen

Natuursteen is een alom bekend product met vele gezichten. Voor trappen, vloeren, terrassen, enzovoort: natuursteen tegels kan je bijna overal gebruiken. Daarenboven is "natuursteen" een verzamelnaam voor allemaal verschillende steensoorten waaronder marmer, graniet en leisteen. Zoals de naam doet vermoeden is het een op en top natuurlijk product, waardoor elke tegel er uniek uitziet. Zo zal elk exemplaar een andere structuur en/of kleurnuance hebben, die het typische karakter van de natuursteen tegel bepaalt. Kleine foutjes zijn natuurlijk wel niet uit te sluiten bij zo'n natuurproduct, maar deze bepalen net mee het unieke karakter van natuursteen.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
natuursteen
natuursteen
natuursteen
natuursteen
natuursteen

Zorgvuldig de juiste soort natuursteen kiezen

Elke soort natuursteen is anders. Daarom is het belangrijk dat je eventjes op onderzoek uitgaat alvorens je keuze te maken. Vooral in de badkamer, de keuken en in de buurt van een open haard is het bijvoorbeeld belangrijk om de juiste steensoort te kiezen. Belangrijke eigenschappen die je keuze mee zullen bepalen zijn onder andere de slipvastheid, hittebestendigheid, kras- en vlekgevoeligheid en slijtvastheid. Om je keuze wat makkelijker te maken krijgt elke soort trouwens een bepaalde code die aanduidt in welke kamer ze gebruikt kan worden. Verder kunnen natuursteen vloeren op diverse manieren worden afgewerkt (door een coating, door te impregneren, met was, ...), wat mee zal bepalen hoe slijtvast en kras- of vlekgevoelig ze zijn.


Natuursteen vloertegels plaatsen

De plaatsing van natuursteen tegels gebeurt meestal met een speciale mortel. Wie dat wil kan ze ook verlijmen, maar dit kan enkel wanneer de tegels allemaal perfect even dik zijn. De ondergrond waarop je ze gaat plaatsen moet in ieder geval wel altijd droog en zuiver zijn. Liggen alle vloertegels op hun plaats? Dan moeten eerst de cement- en lijmresten nog verwijderd worden alvorens de vloer kan uitdrogen en je er eventueel een beschermlaagje op kan aanbrengen. Ook bij renovaties zijn natuursteen tegels trouwens een plezier om mee te werken. Indien het technisch haalbaar is (je vloer wordt immers wel een pak dikker) kan je ze namelijk perfect bovenop een bestaande hout- of tegelvloer plaatsen. Ten slotte nog een goede tip voor wie natuursteen tegels gaat plaatsen: bestel altijd voldoende! Als je achteraf nog vloertegels moet bijbestellen is de kans immers klein dat deze exact dezelfde kleur of tekening zullen hebben.

  • tegels natuursteen
  • natuursteen tegels tegels
  • vloertegels natuursteen tegels
  • tegel vloertegels
  • natuursteen vloer tegel

Natuursteen en vloerverwarming

Net zoals andere vloertegels kan je ook natuursteen perfect combineren met vloerverwarming. Natuursteen tegels zijn immers in staat om warmte op te slaan en deze langzaamaan weer af te geven. Warme voetjes gegarandeerd dus! Toch moet je even opletten wanneer je vloerverwarming en natuursteen gaat combineren, meerbepaald bij de plaatsing van de vloertegels. Het kan namelijk wel eens gebeuren dat de werking van natuursteen enerzijds en die van de ondergrond anderzijds spanningen veroorzaakt bij temperatuurverschillen. Om te voorkomen dat je prachtige natuursteen vloer gaat scheuren moet daarom eerst de ideale balans worden uitgerekend tussen de soort natuursteen, de grootte van de tegels, de vloerisolatie en de maximum temperatuur.


  • natuursteen natuursteen
  • tegels tegels
  • natuursteen tegels natuursteen tegels
  • vloertegels vloertegels

Onderhoud van een natuursteen vloer

Wanneer je natuursteen tegels gaat kopen kan het uiteraard ook wel interessant zijn om te weten welk onderhoud de vloer precies vereist. Er ligt immers een heel gamma onderhoudsproducten voor natuursteen in de winkelrekken, maar omdat elke soort een specifiek onderhoud vraagt is het advies van je leverancier toch echt een topprioriteit. Wat wél voor elke soort geldt is dat een regelmatig en doelgericht onderhoud een absolute must is voor een levenslang mooie natuursteenvloer. Is om een of andere reden een van je natuursteen tegels kapot? Dan kan je proberen om deze zelf te vervangen (met de nodige slijp- of breekwerken), maar er zijn ook gespecialiseerde firma's die je hiermee kunnen helpen. Zij weten alles over het herstellen van natuursteen en zijn dus de ideale hulp voor wie geen extra vloertegels meer heeft liggen.


De prijs van natuursteen

De prijs van natuursteen hangt sterk af van de soort en kan dus nogal variëren. Toch hoeft natuursteen niet altijd bestempeld te worden als 'te duur', want door de jaren heen is de kostprijs heel wat draaglijker geworden. Er zijn zelfs natuursteen tegels verkrijgbaar die qua prijs niet moeten onderdoen voor keramische tegels.

De vele voordelen van natuursteen

Wie zijn vloer wil uitrusten met prachtige, unieke tegels doet er goed aan om te kiezen voor natuursteen. Zo zal geen enkele natuursteen vloertegel er hetzelfde uitzien en heb je de keuze tussen heel wat verschillende steensoorten. Deze hebben elk hun specifieke eigenschappen, zodat je voor elke kamer en elk gebruik de perfecte natuursteen vloertegels kan vinden. Daarenboven is een natuursteen vloer helemaal niet zo moeilijk om te plaatsen én kan je hem perfect combineren met vloerverwarming. Duurzaam, praktisch, mooi en dan ook nog eens een perfecte prijs-kwaliteitverhouding: natuursteen tegels bieden het allemaal!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Betonvloer , Gietvloer , Kurkvloer , Laminaat , LVT of vinyl vloer , Natuursteen tegels , Parket , Steentapijt , Tapijt , Tegels
natuursteen tegels natuursteen tegels