Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 
 25-07-2017   6 tips voor een duurzame leefstijl
 

6 tips voor een duurzame leefstijl

Duurzaam wonen wordt steeds belangrijker. Veel huizenbezitters gaan steeds bewuster om met de natuur en dat is nodig. Duurzaam wonen is dan ook dé trend van deze jaren. Duurzaam leven hoeft echter geen bergen met geld te kosten. Je bespaart er namelijk ook een hele hoop geld mee. Wil jij weten hoe jij op een duurzame manier kunt wonen? In dit artikel lees je 6 tips die ervoor zorgen dat jij zo duurzaam mogelijk kan gaan wonen.


Kies voor klein en duurzaam

Wil je echt duurzaam wonen? Onthoud dan: Hoe kleiner je huis, hoe minder energie je verbruikt tijdens het wonen. Probeer je huis zo efficiënt mogelijk in te delen. Zo kun jij met een kleine woonruimte toch heerlijk ruimtelijk en duurzaam leven.

 

Gebruik duurzame materialen

Ben jij van plan om te gaan klussen of in je tuin te gaan werken?

 
Foto: Pinterest

Probeer dan zoveel mogelijk te kiezen voor natuurlijke en duurzame materialen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door duurzaam gekapt hout te gebruiken. Wil je echt duurzaam leven? Kies dan voor een groen dak. Een groendak zorgt ervoor dat duizenden dieren en tientallen planten op je dak kunnen leven.

Foto: Pinterest
 

Hergebruiken en recyclen je afval

Als je duurzaam wilt wonen dan is recyclen erg belangrijk. Door het recyclen van afval of het hergebruiken van oud materiaal leven we veel milieuvriendelijker. Daarnaast bespaar je ook nog eens geld doordat je geen nieuwe materialen hoeft te kopen.

Gebruik zonne-energie

Fossiele brandstoffen zijn slecht voor het milieu. Gebruik daarom onuitputtelijke energie zoals zonne-energie. Schaf zonnepanelen aan voor op het dak van je huis. De zonnepanelen prijs is vrij hoog, toch zijn zonnepanelen op lange termijn een goede investering. Naast de besparing op je energierekening ben je ook nog eens super duurzaam bezig.

 

Zorg voor natuurlijke verkoeling

Heb je het warm in de zomer, maar wil je niet onnodig uitgaven doen om je huis of terras koel te houden? Maak dan gebruik van de schaduw van bomen. De bladeren van de bomen zorgen voor heerlijke schaduw. Zo verkoel jij je terras op een duurzame en groene manier. Houd je je aan de 6 belangrijke tips? Dan woon jij groen, duurzaam en bespaar je ook nog eens geld!


Deel dit nieuws:
 
Scherpenheuvel sanitair warm water warm water