Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin
 
 08-05-2017   Tips voor een soepele verbouwing
 

Tips voor een soepele verbouwing

Je huis verbouwen doe je niet iedere dag. Het kost vaak veel tijd en geld, zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Om te zorgen dat je niets vergeet hebben wij het volgende stappenplan voor je opgesteld.


Neem je tijd in de voorbereiding

Bedenk van tevoren wat precies je wensen en eisen voor de verbouwing zijn. Ga ook na hoe het eindresultaat er volgens je partner uit moet komen te zien. Maak bijvoorbeeld een schets van de kamer die je wilt verbouwen om een beter beeld van je verwachtingen te creëren. Om je te helpen bij het maken van een schets kun je jezelf de volgende vragen stellen: Om welke kamer gaat het? Wat moet er in ieder geval in deze kamer staan? Wil ik meer ruimte creëren of juist meer sfeer? Welke stijl en kleuren wil ik terug zien in de kamer? Zorg dat je niets vergeet zodat je schets zo volledig en allesomvattend mogelijk is. Het kost je veel geld om je keuze tijdens een verbouwing nog te veranderen.

 
m te zorgen dat je niets vergeet hebben wij het volgende stappenplan voor je opgesteld.

Daarnaast kan het hele project vertraging oplopen door zo’n verandering. Een goede voorbereiding is dus van groot belang.

Houd rekening met je omgeving

Een verbouwing kan overlast binnen je omgeving veroorzaken. Om irritaties bij de buren te voorkomen is het verstandig om van tevoren afspraken te maken. Spreek bijvoorbeeld af van hoelaat tot hoelaat er geboord kan worden en geef aan hoelang de verbouwing waarschijnlijk zal duren. Bespreek daarnaast ook jouw eigen verwachtingen. Bij een verbouwing of renovatie van je badkamer kun je gedurende deze periode niet thuis douchen. Het is niet altijd vanzelfsprekend om je bij je buren op te frissen. Ga dit na voordat de verbouwing begint om vervelende situaties te voorkomen.

Schakel een specialist in

Schakel bij een grote verbouwing altijd een specialist in. Door een goede aannemer in te schakelen ben je gegarandeerd van een soepel verloop van je verbouwing. Daarnaast kan een schilder of stukadoor je de kwaliteit bieden die je van een specialist mag verwachten.

Houd de financiën in de gaten

Bepaal van tevoren hoeveel geld je aan de verbouwing uit wilt uitgeven. Materiaal kost geld, maar specialisten zoals de adviseur, aannemer, schilder, stukadoor en timmerman vragen natuurlijk ook een uurtarief. Bouw een reserve op door voor iedere dienst de maximumprijs te rekenen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat je voor onverwachte kosten komt te staan.

Vermijd onnodige kosten

Je kunt besparen op je verbouwing door zelf de handen uit de mouwen te steken. Voer bijvoorbeeld puin af of maak de kamer na de verbouwing zelf schoon. De makkelijkste manier om geld te besparen is door een aannemer uit je omgeving in te schakelen. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Antwerpen, huur dan ook een aannemer uit Antwerpen in. Je bespaart zo gemakkelijk op de voorrijkosten. Je kunt ook geld besparen door specialisten te vergelijken. Vraag meerdere offertes aan en kies zo de aannemer met het beste aanbod. Zo kun je dit geld gebruiken voor de inrichting of een welverdiend etentje na de stressvolle verbouwing.


Deel dit nieuws:
 
Scherpenheuvel sanitair warm water warm water