Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Het comfort van poortautomatisatie

Iedereen kent het wel: buiten regent het pijpenstelen maar gelukkig zit jij lekker droog in je auto... Tot je thuiskomt en toch nog naar buiten moet om de garagepoort te openen. Met een automatische garagepoort daarentegen zou je lekker kunnen blijven zitten, op een knopje duwen, je garage inrijden en daar uitstappen. Poortautomatisatie is dan ook hét toppunt van luxe en comfort voor de hedendaagse garagepoorten, zeker op regenachtige of ijskoude dagen!


Elk type garagepoort is geschikt voor poortautomatisatie

Poortautomatisatie is geschikt voor elk type garagepoort: zowel kantelpoorten als sectionale poorten kunnen namelijk perfect worden uitgerust met dit technologische snufje. Hoewel men meestal kiest voor een kant en klare automatische garagepoort kunnen ook oudere of bestaande poorten prima geautomatiseerd worden. Bij poortautomatisatie heb je bovendien verschillende opties wat betreft de bediening. Zo kan je kiezen voor een codeklavier, een afstandsbediening, of (indien je wagen hier geschikt voor is) een voorgeprogrammeerd knopje in je auto. Met zo'n knopje is het natuurlijk wel steeds een beetje opletten, want als je wagen gestolen zou worden dan heeft ook de dief in kwestie toegang tot je garage. Hetzelfde geldt natuurlijk voor afstandsbedieningen die in de wagen of elders blijven rondslingeren; wees dus op je hoede!

  • garagepoort poortautomatisatie

Poortautomatisatie en jouw veiligheid

Poortautomatisatie staat niet alleen voor gebruikscomfort: ook op het gebied van veiligheid creëert dit systeem een meerwaarde. De hedendaagse automatische garagepoorten moeten namelijk aan een aantal veiligheidseisen voldoen. Een belangrijke voorwaarde bij poortautomatisatie is de aanwezigheid van een systeem dat tijdens het openen of sluiten van de garagepoort onmiddellijk blokkeert als er een hindernis gesignaleerd wordt. Dit voorkomt dat er iets (of iemand) tussen de poort gekneld kan komen te zitten. Een CE-markering garandeert bovendien dat de poort conform is aan de Belgische normen. Ook op het gebied van inbraakveiligheid is poortautomatisatie trouwens een goed idee, zeker wanneer het systeem uitgerust is met een optilbeveiliging welke het onmogelijk maakt dat de garagepoort langs buiten wordt opgetild.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
poortautomatisatie
poortautomatisatie
poortautomatisatie
poortautomatisatie
poortautomatisatie

Poortautomatisatie vereist... Elektriciteit

Garagepoorten die worden uitgerust met poortautomatisatie hebben uiteraard elektriciteit nodig. Een stopcontact in de buurt van de poort zal dan ook redelijk handig blijken te zijn, ook wanneer de poortautomatisatie nog niet voor onmiddellijk na de bouw van de woning gepland staat. En wat doe je bij stroompannes? In principe vormen deze geen probleem, aangezien elke automatische garagepoort langs de binnenzijde manueel geopend kan worden. Toch is het verstandig om steeds een sleutel mee te nemen van een andere buitendeur als je weggaat, om te vermijden dat je wordt buitengesloten wanneer er een stroompanne is of wanneer de batterij van je afstandsbediening bijvoorbeeld leeg is.


  • garagepoort poortautomatisatie
  • automatische garagepoort garagepoort
  • garagepoorten automatische garagepoort
  • poorten garagepoorten
  • kantelpoorten poorten

Poortautomatisatie: comfort op een veilige manier

Lekker warm in je auto blijven zitten terwijl je garagepoort opengaat, vervolgens je auto binnenrijden, en daarna de garagepoort die vanzelf ook weer sluit: klinkt goed, toch? Met poortautomatisatie kan je hier ook werkelijk van genieten! Ben je het bijvoorbeeld beu om telkens je auto uit te moeten, dan kan je makkelijk je bestaande garagepoort laten uitrusten met poortautomatisatie. Een codeklavier, een afstandsbediening, een speciaal knopje in je wagen, ... Je hebt verschillende opties om je automatische garagepoort te bedienen. Probeer er wel aan te denken om steeds een sleutel mee te nemen van je voor- of achterdeur, zodat je bijvoorbeeld bij een stroompanne niet wordt buitengesloten uit je eigen huis. Poortautomatisatie zal ten slotte niet enkel je comfort verhogen: ook voor de veiligheid van jou en je gezin betekent een automatische garagepoort een absolute meerwaarde. Comfort én veiligheid dus dankzij poortautomatisatie!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Kantelpoort , Poortautomatisatie , Sectionale poort
poortautomatisatie garagepoort automatische garagepoort