Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Antwerpen: premies voor bouwen en wonen

Subsidies en premies van Antwerpen

Grote markt 1
2000 Antwerpen
tel03/22 11 333

Premie voor een lage energiewoning

Sinds 2006 moeten alle woningen een minimum energie- en ventilatieprestatie halen. De stad wil een doorbraak van lage energiewoningen en passiefwoningen in de stad en steunt bouwers en verbouwers die een lage energiewoning realiseren door een economisch optimale energieprestatie van E-60 of minder te halen.

Lage energiewoningen zijn energie- en milieusparende woningen. De verwarmingskosten bedragen hoogstens de helft van die van een gemiddeld gezin. Een gezin in een lage energiewoning bespaart dus al snel 500 euro per jaar. De meerkost bij de bouw is zo vlug terugverdiend. Tegelijk stijgt het comfort. Goed geïsoleerde daken (20 cm), muren en vloeren (10 cm), hoogrendementsbeglazing, verwarming op lage temperaturen en gecontroleerde ventilatie houden woningen warm in de winter en fris in de zomer.

Een passiefhuis gaat nog een stapje verder en heeft amper of geen extra verwarming nodig. Warmteverliezen zijn door een doorgedreven isolatie (20 cm vloer, 30 cm muur en 40 cm dak, driedubbele beglazing met passieframen) zo beperkt, dat een kleine naverwarming op de ventilatie volstaat. Een klassiek verwarmingssysteem is overbodig. Het energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75 % lager dan van een traditionele nieuwbouwwoning.

Via het aanvraagformulier van de netbeheerder kan u van de stad 10% extra premie verkrijgen bovenop de premie van de netbheerder voor een E-peil van E-30 en minder.

Deel deze premie:
Enkele suggesties:         Interessante bedrijven uit regio Antwerpen:
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen
Antwerpen premie premies