Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Arendonk: premies voor bouwen en wonen

Subsidies en premies van Arendonk

Vrijheid 29
2370 Arendonk
tel014/40 90 60

Gemeentelijke bouwpremie

Nieuwbouw/herbouw

Om in aanmerking te komen voor de premie moet de woning gelegen zijn op het grondgebied van de gemeente Arendonk. Er wordt een premie van 750 EUR toegekend voor de nieuwbouw of herbouw of een eengezinswoning en meergezinswoning. Voor een meergezinswoning wordt het premiebedrag gedeeld door het aantal woongelegenheiden, met een maximum van € 100 per woongelegenheid. De premie wordt toegekend als de woning een E-peil heeft dat minstens 20 E-peilpunten lager ligt dan het E-pail dat wettelijk vereist is voor de betreffende woning.

Verbouwing/renovatie

Om in aanmerking te komen voor de premie moet de woning gelegen zijn op het grondgebied van de gemeente Arendonk. Er wordt een premie toegekend voor maximaal 25% van het factuurbedrag en maximaal 750 EUR. De premie wordt toegekend als minimaal 2 van volgende maatregelen worden uitgevoerd:

  • Dakisolatie of zoldervloerisolatie. Het isolatiemateriaal moet een R waarde hebben van minimaal 4,5 m²K/W. De minimale oppervlakte die geïsoleerd wordt, bedraagt 40 m².  Om in aanmerking te komen voor de premie moet het dak of de zoldervloer voor minimaal 80% van de oppervlakte van alle direct of indirect verwarmde ruimten geïsoleerd worden.
  • Muurisolatie. Het isolatiemateriaal moet een R waarde hebben van minimaal 2,5 m²K/W. Spouwmuurisolatie van een bestaande spouw mag een lambdawaarde van maximaal 0,060 W/mK hebben en de spouw moet minstens 50 mm bedragen. Om in aanmerking te komen voor de premie moeten de vrijstaande gevels van de hoofdbouw voor minimaal 80% van de oppervlakte geïsoleerd worden.
  • Hoogrendementsbeglazing. Het glas heeft een U waarde van max. 0,8 W/m²K. Om in aanmerking te komen voor de premie, moet minimaal 80% van het bestaande glasoppervlakte van de hoofdbouw vervangen te worden door hoogrendementsbeglazing.

Documenten downloaden:

Deel deze premie:
Enkele suggesties:         Interessante bedrijven uit regio Arendonk:
Arendonk
Arendonk
Arendonk
Arendonk
Arendonk
Arendonk premie premies