Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Boom: premies voor bouwen en wonen

Subsidies en premies van Boom

Antwerpsestraat 44
2850 Boom
tel03/880.18.00

Inbraakpreventiepremie

Voor een maximum budget van € 5 000 en voor een periode gaande van de inwerkingtreding van dit reglement tot en met 31 december 2017, kan een aanvraag ingediend worden en kan het College van Burgemeester en Schepenen een premie toekennen voor de installatie van technopreventieve maatregelen ter beveiliging van woningen gelegen op het grondgebied van de gemeente.

Voorwaarden

  • De genomen maatregelen moeten bijdragen tot de beveiliging van de gehele woning en moeten het risico op inbraak voor de hele woning verkleinen. Dit houdt in dat alle toegangen (deuren, ramen, keldergaten,...) tot de woning in dezelfde mate moeten worden beveiligd.
  • De maatregelen die wel in aanmerking komen moeten gericht zijn op de verbetering van de organisatorische en fysische beveiliging van de woning.
  • De premie wordt niet toegekend voor de installatie van elektronische alarmsystemen.
  • De premie wordt aangevraagd voor een bepaalde woning door de bewoner van de woning die er zijn domicilie heeft of door de eigenaar van de woning die elders in deze of een andere gemeente zijn domicilie heeft. Er kan slechts éénmaal per woning een premie worden toegekend. Indien nieuwe eigenaars hun woning willen renoveren en zij het technopreventief advies van de preventiedienst volgen, kunnen zij terug in aanmerking komen voor de premie.

Bedrag van de premie

De premie bedraagt 25% van de aankoop- en/of installatiekosten met een maximumbedrag van € 150 per woning.

Documenten downloaden:

Deel deze premie:
Enkele suggesties:         Interessante bedrijven uit regio Boom:
Boom
Boom
Boom
Boom
Boom
Boom premie premies