Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Harelbeke: premies voor bouwen en wonen

Subsidies en premies van Harelbeke

Marktstraat 29
8530 Harelbeke
tel056/73 33 11

Gevelrenovatiepremie

Voorwaarden

  • Enkel noodzakelijke renovatie komen in aanmerking. Dat moet blijken uit een verslag van een controlebezoek uit te voeren door een stadsambtenaar. Enkel van toepassing op de gevels gelegen aan een openbare weg, niet zijnde een wandelpad, garageweg of fietsverbinding. Enkel renovaties uitgevoerd met degelijke materialen zoals baksteen, baksteentegels of natuursteen, evenals sierbepleistering met afwerkingslaag komen in aanmerking. Ook renovaties door zandstralen en voegwerken komen in aanmerking. Uitgesloten: muurgedeelten die worden afgedekt met kunststof- of bitumeuze materialen, alsook schilderwerken.
  • Er kan slechts een gevelrenovatiepremie worden toegekend als de voorgevel wordt geïsoleerd: owel buitenmuur-, spouw, als binnenmuurisolatie komen in aanmerking. Bij buitenmuur –en binnenmuurisolatie wordt minstens een R-waarde van 2,4 m² K/W opgelegd. Bij spouwisolatie wordt minstens een R-waarde van 2 m² K/W opgelegd. Kreeg u het principieel akkoord van het college van burgemeester en schepenen voor de gevelrenovatie voor 20/01/2014, dan is deze isolatievoorwaarde niet verplicht.
  • De aanvraag moet ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen. Bij de aanvraag moeten de nodige foto's, beschrijving en raming van de werken gevoegd worden. De werken mogen slechts aanvangen na het principieel akkoord van het college en indien noodzakelijk nadat alle wettelijke vereiste vergunningen werden bekomen.
  • Alle eigenaars van eengezinswoningen ouder dan 30 jaar komen in aanmerking (met uitzondering van geklasseerde gebouwen en handelszaken).
  • Het kadastraal inkomen mag de 1250 euro niet overschrijden.

Bedrag van de premie

De werken mogen uitgevoerd worden door een geregistreerde aannemer als door de aanvrager zelf. Het bedrag van de premie is ten hoogste gelijk aan 50 % van de kostprijs der werken (btw incl.), met een max. van 1000 euro.

Deel deze premie:
Enkele suggesties:         Interessante bedrijven uit regio Harelbeke:
Harelbeke
Harelbeke
Harelbeke
Harelbeke
Harelbeke
Harelbeke premie premies