Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Ingelmunster: premies voor bouwen en wonen

Subsidies en premies van Ingelmunster

Oostrozebekestraat 4
8770 Ingelmunster
tel051/33 74 00

Gemeentelijke premie voor levenslang wonen

Om senioren en personen met een handicap de mogelijkheid te bieden zolang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, wordt een premie toegekend aan de particuliere personen die op het grondgebied van de gemeente Ingelmunster in hun woning aanpassingen doorvoeren ter bevordering van hun specifieke leefsituatie.
 
Voorwaarden
  • Voor werken die betrekking hebben op de specifieke aanpassing van de technische of sanitaire uitrusting in een woning of voor specifieke aanpassingen aan de constructie van een woning om ze aan te passen aan de fysische gesteldheid van een persoon met een handicap of een senior, kan een premie aangevraagd worden.
  • De premie kan aangevraagd worden door een senior, die minimum 60 jaar is en voor de activiteiten van het dagelijkse leven moet beschikken over een specifieke uitrusting, of door de persoon met een handicap die blijkens een medisch attest voor de uitoefening van de dagelijkse activiteiten moet beschikken over een specifieke uitrusting.
  • De premie kan evenwel ook worden aangevraagd door een particuliere persoon die een senior of persoon met een handicap ten laste heeft of huisvest onder één dak. 
  • Kadastraal inkomen van de woning mag niet meer dan 1.000 euro bedragen.
  • Werken moeten minimum 1.250 euro bedragen. 
  • Indien nodig moet eerst een stedenbouwkundige vergunning bekomen worden.
  • Binnen een periode van 9 jaar kan per woning niet meer dan de voorziene maximumtoelage verkregen worden.
Bedrag van de premie
De premie dient minimum 45 dagen voor de aanvang van de werken aangevraagd te worden en bedraagt 25% van de kostprijs, met een maximum van 1250 euro.

Documenten downloaden:

Deel deze premie:
Enkele suggesties:         Interessante bedrijven uit regio Ingelmunster:
Ingelmunster
Ingelmunster
Ingelmunster
Ingelmunster
Ingelmunster
Ingelmunster premie premies