Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Wellen: premies voor bouwen en wonen

Subsidies en premies van Wellen

Dorpsstraat 25
3830 Wellen
tel012/67 07 00

Premie voor inbraakwerende maatregelen

Voorwaarden

  • Om in aanmerking te komen voor de toelage moet het advies volledig opgevolgd worden en moeten alle zwakke gevelopeningen, zoals deuren, ramen, luiken, garagepoorten, lichtkoepels, dakvensters en keldergaten die toegang geven tot de woning afdoende beveiligd zijn.
  • De genomen maatregelen moeten bijgevolg bijdragen tot de beveiliging van de gehele woning en moeten het risico van inbraak voor de gehele woning verkleinen.
  • Alle woningen en appartementen voor private huisvesting, waarop een onroerende voorheffing wordt geheven, komen in aanmerking. Handelspanden komen enkel in aanmerking voor zover ze deels bewoond zijn en enkel voor het gedeelte van de privé-vertrekken.
  • De toelage wordt aangevraagd voor een bepaalde woning door de bewoner die er zijn hoofdverblijfplaats heeft of door de eigenaar. Er kan slechts één maal per woning een toelage worden toegekend.
  • Met beveiliging wordt in dit reglement bedoeld het uitvoeren van specifieke werken zoals geadviseerd in het verslag van de diefstalpreventieadviseur van de lokale politie.
  • De volgende beveiligingselementen komen in aanmerking voor toekenning van de premie: specifieke beveiligingssystemen tegen inbraak zoals bijvoorbeeld veiligheidssloten, slotbeveiligingssystemen, kierstandhouders, valbaren, inbraakwerend glas, enzovoort die worden aangebracht op de zwakke gevelopeningen van de woning. 

Bedrag van de premie

  • Voor woningen waarvan het basis kadastraal inkomen, niet geïndexeerd, maximaal 750 euro is, bedraagt de premie 20% van de aankoop- en installatiekosten van de beveiligingselementen met een maximumbedrag van 250 euro.
  • Voor woningen waarvan het basis kadastraal inkomen, niet geïndexeerd, tussen de 751 euro en 1250 euro ligt, bedraagt de premie 15% van de aankoop- en installatiekosten van de beveiligingselementen, met een maximumbedrag van 250 euro.
  • Voor woningen waarvan het basis kadastraal inkomen, niet geïndexeerd, meer dan 1250 euro is, bedraagt de premie 10% van de aankoop- en installatiekosten van de beveiligingselementen, met een maximumbedrag van 250 euro.

Documenten downloaden:

Deel deze premie:
Enkele suggesties:         Interessante bedrijven uit regio Wellen:
Wellen
Wellen
Wellen
Wellen
Wellen
Wellen premie premies