Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Premies van provincie Vlaams-Brabant

Premies van provincie Vlaams-Brabant

Provincieplein 1
3010 Kessel-Lo
 

Premie voor superisolerende beglazing

Voorwaarden

De provincie Vlaams-Brabant kan een premie toekennen voor het plaatsen van superisolerende beglazing voor woningen gelegen in Vlaams-Brabant, op voorwaarde dat de aanvrager reeds een premie voor superisolerende beglazing heeft verkregen van de netbeheerder.

Bedrag van de premie

  • Wanneer de superisolerende beglazing geplaatst wordt in de eigen woning en het gezamenlijk belastbaar inkomen van de aanvragers lager of gelijk is aan 20.000 euro, dan wordt een premie toegekend van 20 euro/m² met een maximumbedrag van 500 euro/woning.
  • Wanneer de superisolerende beglazing geplaatst wordt in de eigen woning en het gezamenlijk belastbaar inkomen van de aanvragers hoger is dan 20.000 euro maar minder dan 50.491 euro, dan wordt een premie toegekend van 20 euro/m² met een maximumbedrag van 250 euro/woning.
  • Voor huurwoningen waarvan de huurprijs minder dan, of gelijk is aan 500 euro, kan een premie van 20 euro/m² worden toegekend met een maximum van 500 euro per woning.
  • Voor huurwoningen waarvan de huurprijs meer dan 500 euro maar minder dan 1000 euro bedraagt, kan een premie van 20 euro/m² worden toegekend met een maximum van 250 euro per woning.

Het gezamenlijk belastbaar inkomen wordt bepaald door het aanslagbiljet van de personenbelasting van het jaar voor de datum van het aanvraagformulier. Per persoon ten laste wordt er 3.200 euro van het netto belastbaar inkomen afgetrokken om het premiebedrag te bepalen.

Documenten downloaden:

Deel deze premie:
Vlaams-Brabant premie premies