Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Geen aardgasaansluiting? Kies propaan.

Veel mensen denken dat er, wanneer je afgelegen woont, geen alternatief bestaat voor aardgas, tenzij stookolie. Maar dat is er wel degelijk, namelijk propaangas! Propaan is daarenboven een even propere en comfortabele energie als aardgas.

1 brandstof voor verwarmen, warm water en koken: zuinig en comfortabel

Je kan met propaangas van hetzelfde comfort genieten als met aardgas. Vloerverwarming of klassieke radiatoren en een gezellige gashaard, alles kan met propaangas. Heetwatervoorziening zowel binnen als buiten en regelbaar tot op de graad precies, dat is het comfort dat propaangas je biedt. Ook koken op gas is een groot plezier met de perfect afstelbare, hete vlam.


Propaantanks: ondergrondse en bovengrondse varianten

Het verschil met aardgas is dat propaan wordt opgeslagen in een bovengrondse of ondergrondse tank en via het leidingwerk naar jouw huis wordt geleid i.p.v. via een centraal leidingnetwerk, gelegen onder de straatstenen. De ondergrondse tank is meestal een esthetische keuze. Je kan de tuin mooi aanleggen, enkel het groene deksel blijft dan onopvallend zichtbaar. De meeste gastanks zijn huurtanks, dus er is geen investering nodig. Je hoeft zich dus niet te bekommeren om onderhoud, controles of leveringen.

Propaangas als tijdelijke oplossing

Als je woont of bouwt in een omgeving waar er nog geen aardgas ligt, maar dit wel voorzien is in de toekomst, dan is propaangas als tijdelijke oplossing ideaal.

 

Er wordt voorzien dat het leidingwerk van bij het begin aangepast is om gemakkelijk en zonder zorgen of kosten om te schakelen wanneer nodig.

Dit dossier in samenwerking met:

Kanaalweg 87
3980 Tessenderlo
Tel. 013/61 82 00
propaangas propaan aardgas