Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Propaangas alternatief voor stookolie

Propaangas is een LPG (Liquified Petroleum Gas). Het is in tegenstelling tot stookolie een propere en efficiëntere brandstof. Overschakelen van stookolie naar propaangas levert niet alleen een besparing op het vlak van milieu, maar geeft je meteen ook al het comfort van het verwarmen, zorgt voor warm water en koken op gas met eenzelfde energiebron. Dankzij het onderhoudsvriendelijke karakter van propaangas zal je heel wat geld besparen.


Propaan brandt schoner

Propaangas produceert minder schadelijke uitstoot en is dus beter voor het milieu en jouw gezondheid. Het creëert bovendien weinig CO2 en heeft een zeer beperkt zwavel- en stikstofgehalte waardoor je met propaan veel minder zure regen veroorzaakt dan met sommige andere brandstoffen. Propaan bevat trouwens ook minder stofdeeltjes die luchtvervuiling of gezondheidsproblemen veroorzaken. Aangezien propaan een gas is, bestaat er ook minder kans op lekken en kan de bodem niet vervuild worden. Als er verontreiniging ontstaat door een kapotte stookolie-installatie, ben je zelf verantwoordelijk voor de sanering en dit kost al snel enkele duizenden euro's.

 

Propaan is veelzijdig

Propaan kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Binnen biedt het onmiddellijke, eenvoudig beheerbare warmte, die zich leent zowel voor centrale verwarming, sanitair warm water als koken. Bij het gebruik buiten denken we o.a. aan het verwarmen van een zwembad of sauna. Propaan is ook verkrijgbaar in flessen en deze zijn aangewezen voor de gasbarbecue en/of terrasverwarmer.

Propaan is efficiënt en voordelig

Propaangas heeft een hoge calorische waarde en in combinatie met een moderne propaanverwarmingsketel leidt dit tot een efficiënter brandstofgebruik dan bij stookolie. Gascondensatieketels zijn momenteel de zuinigste ketels op de particuliere markt. Als je een oude stookolieketel vervangt door een hoogrendementsgasketel bespaar je meteen 35% op je verbruik, jaar na jaar. De trend van de prijs voor propaan is bovendien gunstiger dan deze van de stookolieprijs.


Dit dossier in samenwerking met:

Kanaalweg 87
3980 Tessenderlo
Tel. 013/61 82 00
propaan propaangas propaan flessen