Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

PUR isolatie als spouwmuurisolatie

In onze moderne tijd is isolatie een volstrekt normaal iets, maar vroeger lag dat toch net iets anders. Daarom is de kans groot dat, wanneer je een oudere woning koopt, deze niet of amper geïsoleerd is. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende isolatiematerialen op de markt om dit probleem op te lossen. Denk bijvoorbeeld maar aan PUR isolatie, ook wel gekend als polyurethaan. Dit isolatieschuim is immers een ideaal materiaal voor het na-isoleren van spouwmuren bij bestaande woningen. Bovendien heeft PUR isolatie nog een heleboel andere toepassingen en wordt het onder andere gebruikt als vloerisolatie in nieuwbouw en voor het isoleren van daken. In dit artikel gaan we ons echter toespitsen op één aspect van polyurethaan isolatie, en da's het na-isoleren van spouwmuren.


Hoe wordt PUR isolatie in de spouwmuur aangebracht?

Zou jij graag de spouwmuren van je woning laten na-isoleren, maar heb je geen zin in breekwerken en een vuil, stoffig huis? Of heb je geen ruimte (of budget) om buitenmuurisolatie en een bijkomende afwerkingslaag te voorzien? Dan vormt PUR isolatie de ideale oplossing. Dit isolatieschuim wordt namelijk in de spouwmuur gespoten via kleine gaatjes in de buitenmuur. Eens de PUR isolatie zich in de spouw bevindt, gaat het materiaal zich uitzetten en hard worden. Het grote voordeel van dit systeem is dat alle mogelijke hoekjes mee opgevuld worden wanneer het schuim zich uitzet.

 

Na de injectie worden alle gaatjes terug netjes opgevoegd in dezelfde kleur als de bestaande voegen, en klaar! Het na-isoleren van spouwmuren met PUR isolatie is een karweitje dat slechts een dag of twee in beslag neemt, en misschien nog belangrijker: de vakmannen hoeven niet binnen in huis te zijn. Je zal dus geen extra poetsbeurten moeten inlassen!

De nadelen en voordelen van PUR isolatie

Een van de belangrijkste voordelen van PUR isolatie is ongetwijfeld zijn lambda-waarde. Bij PUR is deze namelijk heel laag, wat in mensentaal betekent dat het materiaal weinig warmte doorlaat en dus zeer goed isoleert. Ten tweede zijn koudebruggen uitgesloten omdat PUR isolatie volledig uitzet eens het in de spouw gespoten wordt, en alle mogelijke hoekjes en kantjes worden dus opgevuld. Voorts is PUR een enorm duurzaam materiaal dat niet kan uitzakken, afbrokkelen of krimpen. Bovendien heeft vocht geen enkele invloed op PUR en maken schimmels dus geen kans! Een minpuntje van PUR isolatie is de onaangename geur die vrijkomt tijdens de werken. Het bedrijf dat de isolatie aanbrengt zal daarom steeds een masker opzetten, ook omdat de dampen die hierbij vrijkomen niet meteen gezond te noemen zijn. Na een paar uur zullen zowel de geur als de dampen echter verdwijnen, zodat je hier als bewoner geen last van zal hebben.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
PUR isolatie
PUR isolatie
PUR isolatie
PUR isolatie
PUR isolatie

Spouwmuren na-isoleren met PUR isolatie, een werkje voor experts

Voor een optimaal resultaat is het natuurlijk belangrijk dat de PUR isolatie goed geplaatst wordt. In tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen is PUR echter wel moeilijker om zelf aan te brengen. Heb je als doe-het-zelver dus niet voldoende kennis van zaken, dan doe je best beroep op een expert op het gebied van dit isolatieschuim. Hij zal ook perfect kunnen bepalen waar de injectiegaatjes juist moeten komen om een optimale isolatie te garanderen. Bovendien is PUR isolatie nogal moeilijk te verwijderen als je morst, iets wat als doe-het-zelver niet volledig kan worden uitgesloten. Een gespecialiseerd bedrijf daarentegen morst zelden en zal bovendien alles goed afplakken alvorens te beginnen met het inspuiten van het isolatieschuim. Ben jij nog op zoek naar de juiste vakman om de spouwmuren van je huis professioneel te laten na-isoleren met PUR isolatie? Surf dan zeker even naar onze bedrijvengids. Hier vind je een duidelijk overzicht van experts, netjes opgelijst per regio en/of per sector.


 • PUR isolatie PUR isolatie
 • PUR PUR
 • isolatie isolatie
 • nadelen PUR isolatie nadelen PUR isolatie
 • na-isoleren na-isoleren
 • spouwmuren spouwmuren
 • PUR isolatie PUR isolatie
 • PUR PUR
 • isolatie isolatie
 • nadelen PUR isolatie nadelen PUR isolatie
 • na-isoleren na-isoleren
 • spouwmuren spouwmuren
 • PUR isolatie PUR isolatie

Kiezen voor PUR isolatie of polyurethaan

Wil je graag de spouwmuren van je woning na-isoleren, dan is er aan isolatiematerialen geen gebrek! Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie in de vorm van PUR (oftewel polyurethaan). Dit isolatieschuim wordt via kleine openingen in de buitenmuur in de spouw gespoten, waar het uitzet en vervolgens hard wordt. Op die manier zijn koudebruggen volledig uitgesloten en kan je er eveneens op rekenen dat de PUR isolatie jarenlang zal meegaan! Bovendien hoef je niet te vrezen voor een huis dat helemaal overhoop wordt gehaald door vlijtige vakmannen, aangezien de PUR isolatie gewoon netjes langs buiten in de muur wordt gespoten. Een proper karwei dat niet al te veel tijd in beslag neemt, zodat je al gauw kan genieten van alle voordelen die isolatie met zich meebrengt: je zou voor minder kiezen voor PUR isolatie!


PUR isolatie PUR isolatie