Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Vergeet de oude reputatie van pvc ramen

Bij het horen van de woorden "pvc ramen" zullen velen nog steeds denken aan de klassieke, witte kunststoframen die na een tijdje eerder geel dan wit zagen. Gelukkig heeft de techniek niet stilgestaan en zijn pvc ramen ondertussen gekend als een duurzaam product dat in verschillende kleuren te verkrijgen is. Dankzij de hedendaagse kleurtechnieken kan je zelfs kiezen voor houtimitaties die nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout. Bovendien bestaan er ook overschilderbare pvc profielen zodat je pvc ramen makkelijk kan schilderen. Vergeet dus de oude reputatie van pvc, want dit materiaal heeft vandaag de dag heel wat voordelen te bieden!


De isolatiewaarde van pvc ramen

Eén van de belangrijkste eigenschappen van pvc is dat het goed isoleert, zowel thermisch als akoestisch. Pvc profielen bestaan namelijk uit een aantal holle ruimtes die kamers worden genoemd. Hoe meer kamers een pvc profiel bevat, des te beter zijn isolatiewaarde zal zijn. Bovendien scoort een pvc raam qua isolatiewaarde over het algemeen beter dan aluminium.

Onderhoud van pvc ramen

Een gelijkenis met aluminium is dat het onderhoud van pvc ramen vrij makkelijk is. Zo vereist een pvc raam geen speciale reinigings- of onderhoudsmiddeltjes en is een vochtige doek voldoende om pvc ramen schoon te maken. Pas wel op wanneer je de ramen droog zou afstoffen: zandkorreltjes durven nog al eens krassen achterlaten op een pvc raam.

  • ramen pvc ramen
  • pvc ramen

Een nadeel van pvc ramen

Natuurlijk is niets perfect, en heeft ook pvc een minder kantje. Zo is het materiaal niet heel erg sterk en is de gevoeligheid voor temperatuurschommelingen vrij groot. Om dit probleem op te vangen voorzien de meeste fabrikanten ingebouwde metalen versterkingen om de werking van het pvc tegen te gaan. Zeker bij grote pvc ramen is die versterking noodzakelijk. Hierdoor neemt wel de profieldikte van het pvc toe ten opzichte van andere materialen, zoals aluminium.


Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
pvc ramen

Pvc ramen: uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Vroeger oogden pvc ramen nogal kunstmatig, maar dat hoort nu volledig tot de verleden tijd. Vandaag de dag staan pvc ramen namelijk bekend om hun duurzaamheid, heb je een uitgebreide keuzemogelijkheid wat betreft de kleuren van pvc ramen, én is het sinds kort ook mogelijk om pvc ramen te schilderen. Ondanks de vele voordelen van het materiaal behoort pvc ook tot de goedkoopste materialen voor raamkaders. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het marktaandeel een stijgende tendens vertoont.


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Aluminium ramen , Houten ramen , PVC ramen
pvc ramen ramen pvc