Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Sectionale poort voor ruimte en comfort

Voor sommige mensen is een garage louter en alleen een plekje om de auto op stal te zetten (eventueel in het gezelschap van de verwarmingsketel), maar voor vele anderen is de garage een heuse opslagplaats voor allerhande spulletjes die je niet dagelijks nodig hebt. Een kano voor de boottripjes waar je op vakantie zo van houdt, een slede die de kinderen maar al te graag bovenhalen tijdens witte winters, grote en kleine fietsen voor de hele familie, en ga zo maar verder. Het kan dan ook handig zijn om een garagepoort te hebben die niet al te veel plaats inneemt, zoals de sectionale poort.


Wat is een sectionale poort?

In tegenstelling tot de traditionele kantelpoorten zijn sectionale poorten samengesteld uit een aantal horizontale panelen, die door scharnieren met elkaar verbonden zijn. Bij het openen van een sectionale poort schuift het geheel dan ook in looprails loodrecht naar boven om in het hoogste punt onder het garageplafond weg te schuiven. Dit heeft heel wat voordelen én ziet er bovendien erg elegant uit. Daarenboven kan de bediening van sectionale poorten perfect handmatig gebeuren, maar kan je ook kiezen voor een automatisch exemplaar. Tegenwoordig liggen deze automatische garagepoorten goed in de smaak omdat zij geen handgreep vereisen en zo dus mooi strak ogen.

Veel plaats dankzij een sectionale poort

Door hun speciale manier van openen en sluiten komen de sectionale poorten nooit buiten de gevel, wat vooral erg handig is voor garages die vlak tegen de openbare weg of het voetpad liggen.

 • sectionale poorten sectionale poort
 • poort sectionale poorten
 • poorten poort
 • garagepoorten poorten
 • garagepoort garagepoorten

Bovendien kan de auto tot vlak tegen de sectionale poort geparkeerd worden, zowel in de garage als op de oprit. Ook andere spulletjes (denk maar aan die kano of de horde fietsen) kunnen zonder probleem tot vlak tegen de sectionale poort geplaatst worden; er zijn immers geen zijdelingse spiraalveren zoals dat bij kantelpoorten wel het geval is. Sectionale poorten laten trouwens ook de volledige muuropening vrij waardoor zelfs de grotere gevaartes, zoals terrein- of bestelwagens, de garage makkelijk kunnen inrijden.

Enkele suggesties:         Vind bedrijven en premies:
sectionale poort
sectionale poort
sectionale poort
sectionale poort
sectionale poort

...en ook meer comfort!

Om een sectionale poort te openen hoef je geen spierbundel te zijn. Door hun speciale systeem kunnen sectionale poorten namelijk makkelijk worden geopend of gesloten, zonder geduw of getrek. Wil je echt een minimum aan inspanning, dan is een automatische sectionale poort uiteraard ook steeds een optie! Voorts zijn sectionale poorten zowel enkelwandig als dubbelwandig te verkrijgen, maar (zeker voor garages die zich in de woning bevinden) is een dubbelwandige sectionale poort met isolatie toch wel een must. Deze sectionale poorten kunnen fabrieksmatig voorzien worden van isolatiemateriaal zodat het verplichte isolatieniveau voor garagepoorten makkelijk behaald wordt. Op die manier gaat er trouwens evenmin warmte verloren via je garage, wat je energiefactuur én wooncomfort alleen maar ten goede kan komen!


 • sectionale poort sectionale poort
 • sectionale poorten sectionale poorten
 • poort poort
 • poorten poorten
 • garagepoorten garagepoorten
 • garagepoort garagepoort
 • sectionale poort sectionale poort

Sectionale poorten passen bij elke woning

Omdat sectionale poorten de volledige muuropening vrij houden zijn ze eveneens ideaal voor woningen in pastorijstijl of Spaanse stijl. Ze kunnen immers perfect geplaatst worden in een opening met gebogen vormen, zodat ze naadloos aansluiten bij de gebogen raam- en deuropeningen van deze bouwstijlen. Daarenboven zijn sectionale poorten verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met een kleur, motief en uitzicht naar keuze en kan je zelfs kiezen voor een sectionale poort met raampjes. Ten slotte zijn er verschillende standaardmaten verkrijgbaar, maar kan een sectionale poort ook op maat gemaakt worden.

Zijdelingse sectionaalpoorten

Naast de sectionale poorten die omhoog schuiven kan je ook kiezen voor een zijdelings openende sectionale poort.


Bij dit type garagepoorten blijft het plafond helemaal vrij zodat je hier spullen kan gaan ophangen (de kano is hier opnieuw een goed voorbeeld, net zoals allerlei andere hobbyspulletjes). De zijdelings openende sectionale poort kan ook makkelijk gebruikt worden als gewone deur, omdat je de poort zo ver kan openen als je zelf wil. Natuurlijk moet de sectionale poort wel érgens wegschuiven, in dit geval tegen de muur. Een van de garagemuren kan je dan dus niet gebruiken om rekjes en kasten tegen te zetten.

De garagepoort die aan al jouw wensen voldoet

Garagepoorten bestaan er in geuren en kleuren, evenals in verschillende types. Zo kan je kiezen voor een klassieke kantelpoort of de nieuwere sectionale poort. Deze sectionale poorten bestaan uit allemaal horizontale paneeltjes die met scharnieren aan elkaar bevestigd zijn en zo makkelijk verschoven kunnen worden. Het openen van een sectionale poort is dan ook een makkie en wie wil kan dit zelfs automatisch laten gebeuren. De grote voordelen van een sectionale poort zijn bovendien dat je erg weinig ruimte verliest (enkel aan het plafond of één muur, afhankelijk van het type sectionale poort dat je kiest) en dat de poort mooi binnen de gevel blijft. Comfort en ruimte gegarandeerd dus met een sectionale poort!


Deze pagina's interesseren je misschien ook:

Kantelpoort , Poortautomatisatie , Sectionale poort
Interessante dossiers over garagepoorten:
sectionale poort sectionale poorten poort