Klantenlogin
 
Documentatie en inspiratie over bouwen, verbouwen, interieur en tuin

Een sfeerhaard voor een warm interieur

Vuur is altijd al een bron van warmte geweest. De open haard was vroeger dan ook hét middelpunt van elke woning, waar iedereen gezellig rond kwam zitten om zich te verwarmen. Vandaag de dag hebben we echter de luxe van centrale verwarming en worden haarden eerder gebruikt omwille van de gezelligheid die ze met zich meebrengen. Zo zorgt een sfeerhaard niet enkel voor behaaglijke warmte, maar creëert ze ook een gezellig sfeertje in huis. Geen wonder dus dat sfeerhaarden steeds vaker voorkomen op minder alledaagse plekjes zoals de slaapkamer of badkamer, waar je het op die manier super knus kan maken!


Inzethaarden, voorzethaarden en inbouwhaarden

Afhankelijk van de mogelijkheden in je woning kan je kiezen voor verschillende soorten sfeerhaarden. Beschikt je huis bijvoorbeeld al over een schouw, dan kan je hier een inzethaard (ook wel cassette of insert genoemd) in laten plaatsen. Bij inbouwhaarden daarentegen wordt de schouw helemaal rond de haard gebouwd, wat bij een bestaande woning dus al wat moeilijker is. Als derde optie is er ook nog de voorzethaard. Deze kan ofwel volledig vrij van de muur geplaatst worden, ofwel tegen een muur worden opgehangen zoals een televisie.

Sfeerhaarden voor elk type interieur

Sfeerhaarden passen werkelijk in elk interieur, aangezien je ze in de meest verschillende stijlen kunt vinden. Klassiek of modern, design of liever iets zachter voor je budget, met een landelijke touch en ga zo maar voort: je vindt sowieso een sfeerhaard die past bij jouw interieur.


Wie trouwens in twee ruimtes tegelijk wil kunnen genieten van een gezellig vuur kan (indien het mogelijk is) ook kiezen voor een doorkijkhaard. Met dit type haard kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd in de woonkamer én in de keuken genieten van de gezelligheid en de warmte van je sfeerhaard.

Een geschikt plekje vinden voor je sfeerhaard

Welk exemplaar je ook kiest, een prachtige sfeerhaard is sowieso een blikvanger in je interieur. Maar dan rest natuurlijk nog de vraag: waar ga je de sfeerhaard plaatsen? Hoewel ook slaapkamers en badkamers steeds populairdere plekjes worden om een haard te plaatsen, blijft de woonkamer toch de meest geliefde ruimte. Hier kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de televisie en sfeerhaard vlak bij elkaar te installeren, zodat je tegelijk van beide kan genieten. Geraak je er écht niet uit waar je de sfeerhaard moet plaatsen? Vraag dan advies aan een binnenhuisarchitect of aan de leverancier van je haard. Zij hebben hier ervaring mee en kunnen dus meteen nagaan wat de beste optie is voor jouw situatie.


Welke brandstof voor je sfeerhaard?

Om te kunnen genieten van een lekker vuurtje in je sfeerhaard heb je natuurlijk een gepaste brandstof nodig. Zo kan je kiezen voor een gelhaard, waarin je kleine potjes met brandbare gel moet plaatsen die zorgen voor gezellige vlammetjes. Sfeerhaarden op gas zorgen eveneens voor een knusse sfeer en kan je zelfs aanvullen met decoratieve keien, kolen of nephout. Uiteraard is het ook perfect mogelijk om hout te gebruiken als brandstof voor je sfeerhaard, en ten slotte zijn er ook de elektrische sfeerhaarden die je gewoon in het stopcontact moet steken. Je hebt hiervoor dus geen brandstof nodig en ook geen schoorsteen, aangezien er geen echte verbranding plaatsvindt. Terwijl een sfeerhaard op gel, gas of hout naast sfeer ook voor warmte zorgt, zullen elektrische sfeerhaarden dus wel puur decoratief zijn.

Sfeer gegarandeerd met een sfeerhaard

Een prachtige sfeerhaard kan een echte eyecatcher zijn in je interieur. 


Bovendien past een sfeerhaard werkelijk overal, aangezien je ze in allerlei soorten en stijlen kan vinden. Een elektrische haard, sfeerhaarden op hout, gas of gel, inbouwhaarden, klassieke of moderne haarden, enzovoort: er is voor ieder wat wils! Wil jij trouwens vooral een haard voor de gezellige sfeer en hoeft deze niet zozeer je huis perfect te verwarmen? Kies dan voor eentje met een beperkt vermogen. Een normale woning bevat immers ook een centraal verwarmingssysteem en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je woning oververwarmd wordt. Wil je van jouw huis dus een echte, gezellige thuis maken? Kies dan voor een sfeerhaard!

sfeerhaard sfeerhaarden sfeerhaarden op gas